Leci - Nejasnoća

Uvek postoji nešto što nam je nejasno, nešto što ne vidimo dobro, nešto čiju celinu ne možemo obuhvatiti, pa se često bunimo, ljutimo i prepiremo sa vetrenjačama, valda…zamišljenim…

Čim je neka nelagoda i panika, odmah se uključi radar za pronalaženje krivca, jer valda kada se krivac pronađe i kada mu se malo podvikne, biće sve drugačije, ha ha ha …koja zabluda naša!

Naravno da neće biti lakše ako se pronađe krivac, jer nama ne treba krivac, nama treba uzrok koji je doveo do toga, da nešto bude baš tako kako se nama nikako ne sviđa.

Uzrok rešava našu posledicu i samo uzrok, jer tada se sklopi mozaik, pa obuhvatimo malo širu sliku, koja sada već ima uporište u životu, dakle ima nekog smisla, jer nas može uputiti na rešenje našeg rebusa…

Ponekad ne možemo da vidimo, naš uzrok, jer ga skrivamo od samih sebe, ili nam se neda da vidimo jer nismo sazreli za suočavanje, ili nam još nije dosta nečega što nije u harmoniji, pa vrtimo kao staru ploču…

Bilo kako bilo, sada stupa na pozornicu, nervoza i nestrpljenje da se teret zbaci sa leđa, a on nikako ne silazi, eh belaja…

Tek sada ništa ne vidimo, jer su nam osećanja nemira, straha, bespomoćnosti zamaglile vid…uh!

Niko ne voli ovo stanje, ali je ono sve jedno blagosloveno, jer nam omogućava da se menjamo.

Nema druge već stani odmah i sada, sa svim daljim komplikovanjem situacije, naprosto stani, ukopaj se u mestu, ili bolje sedi negde u tišini!

Shvati da si u nemiru i shvati da ništa jasno ne vidiš i da postoji mogućnost, da čak i nećeš da vidiš, jer ako vidiš, moraš da se menjaš, pa te promene i stalne promene, ma ko će to sve da proprati, ali!

Ti samo stani, jer je razrešenje u miru, a ne u nemiru, jel tako? 

Jeste!

Dakle,  seli smo umirili smo se i ne damo da nam misli više luduju, i ne dodajemo više ništa našoj drami…

E lepo…to je već nešto… to je polazna tačka za nazad u sreću, mir i razumevanje!

Shvati jednu stvar, da ti niko ne može pomoći ako ti sam ne poželiš da se to desi.

Dakle, poželi rešenje ovog izazova.

Znam da će se sve brzo rešiti. Znam da postoji rešenje, i ono će mi se pokazati.

Sedi mirno, koliko god je potrebno da se stišaju nemiri, ili već koje si emocije pokrenuo.

Još bolja stvar koju možeš da učiniš za sebe je da meditiraš, dok ne osetiš da si svoj!

U meditaciji možeš potražiti odgovore, tako što ćeš pitati sve što ti nije jasno, i pri tome biti iskren pred sobom, jer ako niste savršeni trenutno, to ne znači da ste nikakvi i da ne možete voleti sebe.

Tada kada imate izazovnu situaciju, tada treba sebe najviše da volite, i da pružite sebi najveću podršku, jer tako će život moći lakše da vam donese poruke Božanske mdrosti, znanja i istine prožete ljubavlju, i otvori svoja vrata.

Kada se smirite, podržite sebe i postavite nameru razrešenja, nema te sile, koja može sprečiti da poteče ljubav, razumevanje i mir ka vama!

 

10 Comments

 1. maja

  Hvala ti Leci po ko zna koji put ! Sve je divno tacno ,istinito SJAJNO!
  P.S.preporucujem odlicnu knjigu “Tajna magneta srca”-Ridiger Sahe,skoro sam je dobila (novogodisnji poklon) i procitala, meni se jako svidja!

 2. jamina

  u pravom trenutku i ovaj tekst,zato sto imam izazov koji me je doveo u stanje ,za koje mogu slobodno da kazem”..a sta sada”, stala sam ……lepo objasnjeno,naravno da zelim razresenje …..kao i uvek VOLIM VAS 🙂

  • Jamina, naravno da želiš razrešenje, zato ti je i došao tekst pod ruke, ha ha ha …super, kako život zna da organizuje, besprekorno!
   Sve će biti u redu, videćeš.
   Volim i ja tebe, mila Jamina.

 3. Suzi

  Diiivna Leci, uvek JASNA 🙂 Veeeliki pozdrav.

 4. anabela

  Odlican tekst, hvala Leci…
  U podrucju zivota gde se ne opiremo promeni nemamo problema, i obrnuto tamo gde se opiremo promeni kriza je neizbezna. Da bi doslo do promene treba sagledavati i transformisati nasu negativnost. I naravno, kao sto kazes, umiriti se i postaviti nameru razresenja… svi odgovori su u nama.

  • Draga Anabela,

   Divno si to rekla: ” Da bi doslo do promene treba sagledavati i transformisati nasu negativnost “. Slažem se sa tobom, to je put do radosti i sreće u bilo kojoj sferi života.

   Naravno, sve je u nama, i pitanja i odgovori, ha ha ha

   Hvala ti na divnom komentaru!

 5. najzad

  I tekst je andjeoski.Cmokicka do neba.

Leave a Comment