Leci - Ne Brini

Ne brini što ti je ovako kako jeste, jer život se igra neverovatnim obrtima samo da bi ti video, shvatio i prihvatio.

Ne brini što nemaš sve što ti je na pameti, jer život čini sva moguća čuda da sortira i pospremi tvoje želje, koje ne idu iz srca, tvojim promenama.

Ne brini, jer si tako naučio, već osluškuj šta se zaista i istinski odvija u tvome biću. Tada nećeš činiti i reagovati po navici, već po govoru srca. Ono će ti uvek najljubavnijim porukama reći zašto da i zašto ne!

Ne brini ratniče svetlosti, što mnogi ne razumeju tvoj govor i tvoj život. To je normalno i prirodno. Onaj koji hodi nepoznatim stazama, kojima neko drugi još nije hodio, nekada se spotakne, zastane i rastuži. Nekada zaluta, pa se razljuti i nelogično reaguje. Zainati se iz očaja pobeđujući kad ni neočekuje više. Nekada slavi i luduje, nekada se usami i uživa podjednako.

Ne brini što si sam i usamljen ponekad, jer život te vodi i navodi da shvatiš kako nikada nisi sam i usamljen. Život te svojim finesama dovede dotle da odustajeneš od verovanja u besmislene  ideje, jer život je govor tvoga bića.

Ne brini bilo ko da si, jer za svaki izazov i boljku koju osećaš postoji recept koji život zna, samo nežno i uporno traži pravo vreme i pravo mesto, ili pravog glasnika da ti to predoči tako da ti nemaš druge, nego da vidiš, čuješ i shvatiš.

Ne brini, ne brini, ne brini, jer džabe brineš, to je posao života. Tvoje je da živiš, prihvatiš i da se raduješ, ma šta te sustigne i dohvati, jer već u sledećem nebeskom letu život će smisliti takav salto prilika, da ćeš zanemeti od lepote i sreće. Eto takav je život, spontan, neverovatan i premudar, kao što si i ti koji jesi.

4 Comments

 1. Vanja

  Hvala na tekstu. Bas mi je ovo leglo na srcu. Pratim vas oko dve godine i tek sad mi se otvaraju oci da slusam svoj osecaj a ne toliko glavu. Da trebam pustiti i da se ne drzim grcevito za nesto jer nema svrhe. Hvala ♥

  • Draga Vanja,

   Drago mi je da ti je leglo, i da si sazrela za novi nivo viđenja i razumevanja sebe, života.
   Odlično!
   Naravno za sve je potreban neki period, a ti si poželela drugačije i to ti se daje, korak po korak.
   To je jednako za sve, jer svi mi učimo i doprinosimo zajedničkom dobru i rastu.
   Hvala ti za komentar, a ja te pozdravljam od srca i želim mnogo pobeda! 🙂

 2. danijela

  Predivan,prediivan tekst! Hvala ti draga Leci ,nedostajala si nam <3

  • Danijela, tu sam, he he he …
   Malo sam se presabirala sa sobom, i radila neke druge stvari.
   Uvek sam ovde i kad me nema.
   Ljubim te, pozdravljam, i verujem da si dobro! 🙂
   Hvala ti! 🙂

Leave a Comment