Leci - Kako god

Kako god, i gde god da pogledaš život je čudo.

Evo uzmimo jedinku čoveka, za koga sa sigurnošću tvrdimo da je jedinstven i neponovljiv u svojoj ličnosti, karakteru, ma u svojoj celovitosti.

Ovo je nešto što svi znamo sa sigurnošću!

Kao suprotnost ovoj tvrdnji koja je neoboriva, mi toliko lako i tako često skliznemo i stopimo se u svakodnevnici sa masom koja je oko nas, i verujemo da je to u redu, da smo normalni, jer pripadamo većini, i svemu što većina jeste. Razmišljanje, verovanje, vrednovanje, načine na koje živimo, bez obzira što tada svu našu jedinstvenost negiramo.

Zar to nije čudno?

Postavila bi nam jedno pitanje.

Zašto to radimo?

Možete slobodno napisati svoje odgovore ispod ovog posta.

Pozdravlja vas i ljubi Leci.

17 Comments

 1. Siniša

  Hvala Bogu što ne moram da odgovorim na gore postavljeno pitanje!

  Jer sam totalno drugačiji od drugih ..

  Pozdravljam te Leci

 2. jasmina

  Kad ovo prihvatimo i utisne mo duboko u sebi, shati ce mo da nemamo nikakva prava da odredjumo zivot i put drugima.Jer svako je jedinka za sebe , pa cak i nase dete….ali steta sto to lako zaboravimo

  • Jamina, to je istina , zaboravimo, ali nas onda život nečim podseti i tako stalno, dok se više ne učvrstimo uz svoje unutrašnje biće, koje istinski vidi i zna, kako je najbolje.
   E…tada je druga priča…
   Zato su neka iskustava ponavljamo, da nas podsete i odvedu na pravi put, kao film Dan Mrmota!

 3. sunny day

  Draga Leci,to ”kalupljenje” počinje veoma rano.Čim primete da imamo i mrvicu svesti kreće ”ispiranje” mozga.Od obdaništa,škole,u porodici,na poslu…Uvek je tu ono:”…ne talasaj,ne pametuj,ne štrči…”,jer to će ti doneti razmirice,sukobe sa ”celim svetom”!I tako dan po dan…I ne primetiš kad si se stopio sa masom!Ne zanam zašto to radimo,neko bi možda rekao da zaštitimo jedni druge od svega onoga na šta nailaze oni koji se i za nijansu razlikuju od ”većine”.Koji svakoga dana zbog svoje ”različitosti” u razmišljanju,izražavanju,izgledu,načinu života itd. nailaze na niz neprijatnosti na svakom koraku.U najblažem slučaju bivaju ”etiketirani” kao:ludaci,čudaci i još mnogo drugih pogrdnih izraza.U težim slučajevima svakog dana nailaze na otvoreno iskazivanje netreljivosti i šikaniranje okoline.Zbog toga mislim da je hrabrost jedna od odlika onih koji se usude da se ”razlikuju” i da budu svoji tj. ono što suštinski jesu .U svakom slučaju sviđale nam se ili ne ”različitosti”,jedno je sigurno-bez njih bi ovaj svet bio tužno,dosadno i bezbojno mesto!

  • Ha ha ha nasmejala si me istinom koju si rekla i koja stoji svakako, ispiranje mozga i počinje vrlorano, to si u pravu!!!!
   Od početka života roditelji, pa i okruženje ima svoju vibraciju, koje dete upija a i roditelji i okruženje deluju i direktno svojim savetima, kako treba a kako ne treba…
   Postoji neko istraživanje u Americi na koje sam naišla, na koliko načina mogu da se peru sudovi.
   Verujte nisam zapamtila tu brojku jer je jako velika, hoću da kažem da postoje bezbrojni načini da operemo sudove ali ja sam nekada svoju ćerku učila da pere sudove na moj način, dok nisam shvatila da je njen način, bez obzira što je meni neverovatan ha ha ha , njena nova kreacija.
   A ovaj princip slobode u svačijoj posebnosti i specifičnosti važi za svaki segment života!

   Duboko verujem da čovek ako neispoljava sebe onakav kakav jeste pred drugim ljudima, to je kao da ga nema,kao da nije živ, jer u nama je živa potreba da se ispoljimo i kada to uradimo, mi se predivno osećamo, otvore se mnoga vrata za nas…za dalje…

 4. maja

  Mislim da se VELIKA vecina silom uklapa u” savremene kalupe”,zbog straha od odbacivanja,sramote obelezavanja, opet te Velike vecine…HAhaha ,jedan “zacarani krug”- “STA CE RECI ?!!!??” , “Nisi u trendu!” itd.Ne tako davno sam radila u jednoj firmi i za osmomartovski poklon smo dobile karte za koncert u SNP,Goran Karan,…
  Ja sam se jedina pobunila ,pitajuci kakav je to poklon ako moras da ides na koncert nekog pevaca za koga si nezainteresovan,… Trazila sam iznos te sume da odem na koncert Van Goga ..
  .I tako je i bilo…Haha jedino sto sam bila “bele vrana”..”.Zamisli Van Gog??? ,Glupost!” cuh komentar…

 5. Rino

  Pa i nije neko čudo,pošto u fizičkom tijelu svako od nas mora proći različito iskustvo zbog niza različitih okolnosti u kojima odrastamo(a takav je i plan Božje glave iz koje dolaze svi djelići duša koji su u nama-jer svi smo JEDNO!) da bismo onda kada budemo spremni(mislim pri tom na fragment naše duše!) za povratak “kući” mogli upotpuniti ta iskustva u svojoj JEDNOTI.
  Eto moj mali doprinos,da ne bude da nikad ništa ne komentiram!
  Pozdrav svim ljudima dobre volje,a onim drugima…dajte se opustite malo!

  • Rino,

   Drago mi je da si se javio, i malo iskomentarisao svoje razmišljanje koje mi se jako svidelo, jer identično tako razmišljam i verujem.

   Tako si lepo izneo celinu, divno!

   Puno te pozdravljam, i hvala ti.

 6. rozy

  Sanny day,nema veze,neka smo cudaci, neka strcimo,talasamo,neka smo etiketirani ali ako si lice okrenemo prema suncu sve ce senke ostati iza nas.

 7. rozy

  Kako kaze mudra izreka,glupost se gura u prve redove da bi bila vidjena,mudrost ostaje u pozadini da bi videla.

 8. sunny day

  Slažem se sa tobom rozy.Bitno je ostati dosledan sebi i biti ono što suštinski jesi,bez obzira na sve!

 9. Suzi

  Zasto to radimo?
  Ima vise razloga svakako i kod svakoga dominira drugaciji. Ali u sustini je covekova potreba da bude prihvacen, potvrdjen, postovan- VOLJEN!
  I to traje u mnogo cemu, cak i kada spoznamo razlicitost, jedinstvenost i ‘jednotu’ .

  • Da Suzi, želimo biti prihvaćeni deo celine, a pošto smo momentalno u iskustvu ljudskog bića, koje je svesno odvojeno od Boga i živi u svetu dualnosti, tada svako za sebe kreće da se snalazi, kako bi najviše dobio, bio voljen i prihvaćen i to tada izgleda kako izgleda.
   Ali zakoračili smo u drugačije razdoblje, u kojem smo već uveliko krenuli da se povezujemo sa svojim unutrašnjim bićem, Božanskom svešću koja nas uči kako da razumemo i volimo sebe i tako isto i sve oko sebe.
   Čovek će sve više i više tražiti odgovore u sebi, i iz toga će proizaći veća svesnost i svetlost naše prirode, kakva uistinu jeste.
   Tada ćemo osećati druge, kao i sebe…
   Jako se radujem tome!

Leave a Comment