Zakon Privlačnosti – 8 odrednica

Danas sam odgovarala na mail jednoj našoj čitateljki i u momentu sam se inspirisala da napišem par rečenica – odrednica za primenu Zakona Privlačnosti koje ja smatram da su veoma bitne kada ga primenjujemo u našem životu. Nadam se da vam je koja ‘odjeknula’ malo više i da ste se inspirisali. 🙂

 

 

Screenshot
Screenshot

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

14 Comments

 1. Atena

  Da, divno bi bilo kad bi bilo istinito, no, to je ceznja samo, prastara bajka. Produzetak infatilnosti, vecni mit zlatnog detinjstva: budi dobar i osmehnut, zatrazi i dace ti se, a ti prihvati to sto ti se daje i ne pravi probleme i dobices i sledeci put.

  Ne privlace nase misli nista i nikog, one ne umeju oblikovati ako su bez vere u sebe, volje i delovanja i dosta srece u slucajnosti. Ne padaju zlatne jabuke pred noge od jednog pogleda. Da je obratno, ozareni idioti bi imali sve, ne samo onaj svoj carobni osmeh. Ne moze se opusteno ici kroz svakodnevnicu kao Alisa u Zemlji Cuda, mada bi prelepo bilo. Moze se osmehnuto, to da, posebno ako si svestan da tebi osmeh nista ne donosi vec onima kojima je pruzen.

  Iako je cudesna, stvarnost nije nimalo opustena, a posebno to nisu ljudi. Cesto. mora se plivati uzvodno da bi se isplivalo uopste, i to plivati protiv snazne matice koja sve ostale nosi. Ponekad, moramo se odreci svojih zelja i teznji da bi oni bliznji koji od nas zavise bili sretniji. I sumnja u sebe je ogledalo koji nas natera da stvaramo bolje, lepse i plemenitije; ne dozvoljava da se zatvaramo u samozadovoljstvo i opsesiju sobom.

  Zaboraviti zakone i pravila. Zivot je divalj, svirep i prelep, izmakne kontroli i ocekivanju. Dok niste umrli pre smrti – volite ili mrzite, pozelite ili odbijte, pruzite ili uzimajte, borite se ili se predajte, stvorite ili razorite sve oko sebe. Nemojte samo zeleti i cekati umotani kao faraonske mumije zakopani ispod svojih kamenih piramida u pustinjama sveta koji je nekad bio zelen.

 2. Biljana

  Bila jednom jedna djevojcica. Imala je samo jedan put do svoje skole. Baka joj je rekla da se na tom putu uvijek cuva i zaobilazi nepoznate
  ljude, pse lutalice koji se mogu sakriti u olupinama starih automobila,da misli o tome kako i kuda hoda, da bude uvijek u pripravnosti da pobjegne ako bi nekakav nestasan djecak pojurio da je gurne, da izbjegava svadje ali I uzvrati kad zatreba ( udari ili zagrebe), da ne da na sebe. Sve to Ajna “cu”, ali nista od toga ne prihvati. Njena stvarnost je bila prelijepo kuce koje je pratilo do skole svakog dana od trena kad je ugleda iz olupine. Nestasni drugar Voa, koji je slatko gurkao, ne ispustajuci njenu ruku, cvrsto stisnutu, dok zajedno prelaze ulicu. Histericni automehanicar koji je pozdravi ali ipak pozdravi svakog dana kad je vidi, jer ga Ajna (kao jedna od rijetkih) gleda s osmjehom u ocima.
  To je Ajnina stvarnost,to je Ajnin izbor. Baki je oprostila sto je pomalo uplasila, jer je shvatila da ne gledaju svijet istim ocima. Ocima ljubavi a ne ocima straha.
  Hvala, Atena sto si me inspirisala da napisem ovo pozz

 3. anita

  KLONI SE ONOGA KO NE ZNA I NE ZNA DA NE ZNA!!!
  nauci onoga ko ne zna i zna da ne zna!(ja):-)
  uci od onoga ko zna i zna da zna!!!(Ratnici svetlosti,Louise,Abraham…i mnogi drugi divni autori!:-)

 4. anita

  “Vezba promisljene namere”? Da li je to, u stvari, vezba vizuelizacije onogo sto zelimo da se dogodi?

  • Spoygg

   Da, ali s tim da se odnosi na sledeći segment vremena u toku dana koji nam dolazi. Recimo da sedate u auto i putujete negde. Onda promišljeno namerite da stigenete bezbedno itd. Znači odnosi se na nešto konkretno što je sledeće u toku dana, a ne na naše opšte želje itd što može u vizuelizaciji biti slučaj, mada i vizuelizacija može biti to isto. Jedina je razlika je što promišljena namera je uvek za sledeći događaj a vizuelizacija može biti i za nešto ne tako skoro 🙂

 5. Sreća

  Hello, oduvek sam lično na koži osetila pozitivnost i znake privlačenja…ali nešto me jako iritira ,a to je taj zvuk u pozatini, ta muzika se proteže i kroz audi i kroz ove videe, ne mogu da vas odslušam do kraja jer me iritira zvuk, inače sam inženjer po struci i takav zvuk nikako neide uz pozitivne misli, da li bi za promenu mogli pustiti nešto relax ima gomile na you tube….ja nažalost ne mogu da pratim video i audio zapis koji sam skinula zbog tog zvuka iritantnog u pozadini….

  • Spoygg

   Hej Maja videćemo šta može da se uradi povodom toga 😉 Trenutno nismo operativni što se tiće sajta i sadržaja, nemoj da misliš da smo zaboravili na tebe 🙂
   Srdačan pozdrav 😀

 6. Sreća

  ćaooos, možda se nisam dobro izrazila 😉 jako je glasna muzika u pozadini, ne mogu da se fokusiram na to šta devojka priča i onda me nervira taj zvuk jer je buka, uključila sam svoj uređaj za merenje buke i proizvela je muzika 98 db decibela što izaziva ODBOJNOST, po struci sam inženjer zaštite na radu i merim buke u fabrikama, nivo buke se mora smanjiti, zvuk uopšte , da bi se ljudi opustili…na to sam mislila…inače sve čitam na ovom sajtu, samo da se smanji ta buka, muzika ako je moguće par malo…zbog delotvornijeg efekta videa

 7. Sreća

  Glasna muzika je = buka i izaziva stres,nervozu,bes. A kada se tiše govori, manjeg inteziteta jačine buke, efekat je delotvorniji.

 8. Sreća

  HEEEEY PA UTIŠALI STE, SADA ČUJEM DEVOJKU, HVALA PUNOOOOOOO, LJUBIM VASSSS, SADA MOGU SA UŽIVANJEM DA PEGLAM I DA SLUŠAM DEVOJKU, HVALA, HVALAAAAAA ;))))DIVNI STE!!!!

 9. Sreća

  ZA Atena. NA SVOJOJ KOŽI SAM LIČNO VIŠE PUTA OSETILA ŠTA ZNAČI POZITIVNE MISLI I ZAKON PRIVLAČENJA.EVO LIČNOG PRIMERA: Kada sam imala 17 god.dobila sam RAK i skromnu knjigu od prijatelja Liuise Hay, živela sam po tom principu sve vreme i teške faze lečenja, nisu verovali da ću preživeti, a ja sam se izlečila u svojo 20 god.! Sve vreme sam i dan danas živim po tim pravilima , pravilima!!! U 27 god dobila sam sepsu prilikom operacije slepog creva, mislili su da umirem i rekli mojoj mami da ču umreti, a ja sam opšet POZITIVNO RAZMIŠLJALA I NI U JEDNOM MOMENTU NISAM NEGATIVNO RAZMIŠLJALA da ću umreti….i još mnogo štošta mi se desilo, upisala sam fax u 24 god. završila ga 😉 Šta ja treba da kažem Antena da je život TMURAN, jesi li ti imala RAK,da li si ti ležala u komi??? Ako ne znaš nešto ili ti nije jasno, nemoj GOVORITI U SVOJE IME AKO NISI OSETILA NA SVOJOJ KOŽI!!!! Moje pozitivne misli čine moj život LAKŠIM,BOLJIM,VESELIM i verovali Vi meni ili ne ,ja sam uvek nasmejana, jer sa takvim razmišljanjem ne može mi NIKO NIŠTA, e to je stav PRIVLAČENJA i POZITIVIZMA!!!!

 10. Hatsepsuta

  Sreća, tvoja priča je fenomenalna! Hvala ti što si je podelila sa nama, jer je to veeeelika podrška svima nama, koji smo prošli kroz slično, i koji još uvek prolazimo.
  Obećavam da će budući videi biti još bolji!
  Puno pozdrava za tebe i sve naše čitatelje :d

Leave a Comment