Tajna Radosnog Života: Dobri Odnosi

Prvi video u novom serijalu Tajna Radosnog Života govori o najosnovnijim načelima jednog kvalitetnog, radosnog odnosa sa ljudima oko nas.

Koje su to osnovne stvari koje neguju i stvaraju jedan dobar odnos, prijateljstvo, i razmenu između dva bića.

Ako sam nešto zaboravila, molim vas da slobodno dodate u komentarima i učestvujete u ovome. Šta biste vi još dodali kao nezaobilazni momenat u odnosu koji vas raduje i zadovoljava?

 

8 Comments

 1. Maja

  Samilost i saosećanje…To je nešto čemu me je moja baka naučila davnih dana 🙂 Ali ono u šta je to prešlo jedno vreme, ašto sada vidim je bila krajnost, kada sam počneš sebi da prebacuješ za tuđa loša stanja, možda ih nisi dovoljno podržao, možda si ih nečim nesvesno povredio, ako se neko ne javlja odmah pomisliš da nije nešto ljut itd…I tako sam se ja unapred svesrdno trudila da rešim i razumem i prihvatim, a onda je došlo do fenomenalnog raspleta, Naime poslednjih godina izvesne osobe su besno pukle na mene sumnjajući u moju dobronamernost jer oni to u sebi nemaju i ne razumeju, a moja samilost i radost im je postala nepodnošljiva, i jednostavno moje okruženje je počelo da se samo od sebe čisti a da ja nisam ništa tome doprinela tj uradila. A sa druge strane sam postala zahvaljujući takvom čišćenju neopterećena zbog tuđih problema i okružena ljudima sebi sličnim…I shvatila sam da ako neko kuka samo, to ne mora da znači da traži pomoć…nego eto da se isprazni samo…

  Vina i boja i zurka su supeeeer! To si skroz Ti 🙂

  • Vina

   Hvala ti Maja, heheh 🙂
   Čini mi se da tek sada, onako vremenom, kako sazrevam, zapravo sve više i više razumem i shvatam značenje tih reči – samilost i saosećanje. Pre mi je to delovalo kao nešto što me čini osobom kojoj su nešto oduzeli, ili nije dovoljno pametna ili šta ja znam… a nije tako.
   To je najveće bogatstvo jedne osobe, zaista.

 2. jovanajovana

  hvala Vina !
  ovo je i bilo jedno od mojih pitanja na forumu i tema koje su me zanimale 🙂

 3. jovanajovana

  lepo je sve to i tacno…ali ja podrzavam i sitne svadjice uz veliku dozu postovanja prema sagovorniku. Gde nema prepirki i svadja nema ni zdravih odnosa sa ljudima 🙂
  pozzz :*

  • Vina

   Pa to je neizbežni deo svega, naravno. I onda na kraju ipak doći do ljubavi i razrešenja, najlepše! 🙂

   • jovanajovana

    da, do ljubavi i razresenja … onda shvatis koliko ti je jako stalo do nekih ljudi i bude sve jos bolje…:) otvorena komunikacija razresava sve nesporazume, cutanjem se nista ne postize …

    Pitali su baku kako je moguce da njen brak traje toliko dugo, da su zajedno docekali duboku starost, a ona odgovara:

    “Sine, mi smo rodjeni u vreme kada su se stvari koje se pokvare popravljale. Nisu se bacale i kupovale nove. “
    KAKO JE TO DIVNO :)…
    poooz :*

 4. Poželela sam ovaj tvoj video da pohvalim, jer je zaista savršen, jer na jedan radostan i jednostavan način, pričaš o važnim segmentima našeg života.
  To, kako ćemo komunicirati međusobno je dragoceno i to uvek možemo unaprediti, kako si u ovom videu govorila i inspirisala.
  Tvoja vesela, topla i živo kreativna energija prija, i lako te je slušati i istinski čuti!
  Video je fantastičan!

Leave a Comment