Šta jesti umesto standardnih slatkiša – početni korak

6 Comments

 1. nata

  Slazem se da nista ne moze bas odmah,sto se tice hrane naravno.Danas smisljam sta cu sutra za detox dan/sredom.Hvala Vina na predivnim savetima,bas sam se pitala kako da se resim klasicnog secera i eto meni odgovora. 🙂

 2. Felic

  odlican prirodni zaslasdjivac je STEVIA fenomenalno. Pravi se od lekovite biljke Stevia rebaudiana. Odlicna za organizam.

 3. Felic

  STEVIJA
  Biljka dolazi iz Paragvaja. Stoljećima ju uzgajaju domorodci Brazila i Paragvaja kao ljekovito bilje i sredstvo za zaslađivanje. Narod Guarani ju naziva ka’a he’ẽ (slatka biljka) i rabi za zaslađivanje mate-čaja.
  U usporedbi s šećernom repom lišće je 30 puta, a tvar za zaslađivanje steviozid, u čistom obliku, čak 150 do 300 puta slađi. Ona sadrži 300 puta manje kalorija od odgovarajuće količine šećera.
  Pozitivna djelovanja
  U studijama je promatrano djelovanje pri snižavanju krvnog tlaka, hipoglikemije i antimikrobnost. Kod istraga u Japanu i Južnoj Americi nisu uočeni štetni učinci. Stevia je također pogodna za dijabetičare jer ne povećava razinu šećera u krvi. [2] Nema štetnih učinaka na zube.

 4. Lana

  Vina mozes li da napises sta konkretno jedes za dorucak, rucak, veceru? Mozda neki zdravi recept da objavis? I da li jos uvek treniras, oce li biti video sa vezbama ?

Leave a Comment