Šta je to ‘poravnanje’?

Šta je za vas poravnanje, i kako ga najlakše postižete?

Napišite u komentarima, da se zajedno inspirišemo 🙂

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

7 Comments

 1. sunny day

  Za mene je poravnanje,tj. osećaj da sam u stanju poravnanja kad sam smirena,kad imam osećaj da sam baš tu gde trebam i hoću da budem,da je sve baš kako treba da bude.
  To je stanje nedefinisane i ničim izazvane radosti,optimizma,ljubavi prema svemu i svima.Jednom rečju kad sam u poravnanju imam osećaj da će sve biti dobro,ne brinem,ne strahujem i ispunjena sam nekom posebnom energijom. 😀

  S’ druge strane kad nisam u toj ”vibraciji poravnanja” vrlo dobro znam i osetim,čak znam da imam i fizičke simptome kao što je glabobolja.A ono što mi najviše pomaže da se opet vratim u stanje dobre vibracije je na primer da odem sa svojim psom u šetnju u park.I kao čudom uvek se desi nešto ”magično”,ne znam,priroda je stvarno čudo…Taj zvuk,mir,boje,mirisi,spokoj kakav se može naći u prirodi malo šta može da zameni.A i bezbrižnost i radost mog psa što će da lunja po parku je ”zarazna”.Meni eto to pomaže… 🙂

 2. DenVik

  Za mene poravnanje ima skoro istu jacinu kao zahvalnost=ljubav, samo sto imam osecaj tada da su mi pluca za broj veca( taj prostor oko srca :), u grudima mi je kao plamen samo nije vruce ), da sam za nijansu smirenija, da imam fenomenalan osecaj da je sve onako kako treba da bude( to je i sunny day rekla ali to je jedino pravo objasnjenje).

 3. DenVik

  Uh, nisam napisala drugi deo jednacine. U zadnje vreme ga postizem sve lakse najobicnijim disanjem, bilo gde i bilo kad, jer sam sve vise u sadasnjem trenutku. Afirmacije Luizine ili Abrahamove , su prakticno moje razmisljanje, imam losih dana , ali tada pustim da to prodje. Volim da vozim i slusam muziku sa svojim detetom, tada urlamo ka sasavi i glupiramo se i upali svaki put.

  • jamina

   To je zaista prava stvar,ali od kad sam na ovim stranicama,lako postizem poravnanje,sve mi je ovde pozitivno i puno ljubavi,kao utociste… HVALA I VOLIM VAS 🙂

 4. član 257

  Ja potpisujem i za sebe sve što su rekle Vina, DenVik i sunny day…
  Kopipejstujem, sabskrajbujem se i lajkujem 🙂

 5. Siniša

  Trenutno sam u disbalansu, pa možda nisam kompetentan da pričam o poravnanju, ali mislim da je to najpribližnije sledećem:
  Čovek je ispunjen ljubavlju prema bližnjima, ali ceni i poštuje druge ljude i živa stvorenja …

  Ali, pre svega oseća potrebu da sam sebi kaže: „Hej čoveče, ti si super, ok, samo napred i čuvaj svoj mir u srcu, smanjuj i dalje frekvenciju moždanih talasa !“

  Sretan si, pomalo deluješ ležerno i čak indolentno ….. Duh je smiren, duša tiho traži meditaciju ili smirenu molitvu u osami.

  Šta god da se oko tebe događa, šta god da te okružuje, ne oduzima tvoju koncentraciju ka unutrašnjem INNER SPACEU ….

  I frekvencija moždanih (misaonih) talasa je ZAISTA mala, to je je po meni najpribližnija i najznačajnija karakteristika PORAVNANJA ….

  Zato, drugovi i drugarice sa Čukarice, smanjujmo Hz !!!!

  Greetings from Pancevo

 6. Ja poravnanje postižem koncetracijom na dah.Ne moram biti u stanju mirovanja već jednostavno šta god da radim ako osetim da mi se misli počnu motati po glavi skoncetrišem se na dah i prepustim sadašnjem trenutku.Jer kad se pažnja usmjeri na dah misli nema.Tada radim ono što mi se u tom trenutku radi.Neteram se ni na šta samo pustim da me moment nosi.
  Specifično je to što u tom slučaju sam nekako usporena potpuno smirena (na nekakav čudan način kao da sam pospana ali sam potpuno budna).Jako je ljep i ugodan osećaj nisam nešto preterano euforična a ni umrtvljena potpuno sam uravnotežena.
  Kao što Siniša piše “duh je smiren duša tiho traži meditaciju”
  Ustvari to je meditacija,koju rad ili drugi komentari i događaji nemogu omesti.
  Sve što se radi u tom momentu je bez napora sa minimalnim naprezanjem misaoni procesa.

Leave a Comment