šeril ričardson - Život vas vrti u krug?

Svi mi imamo dane kada nam život udeli frustraciju za frustracijom, kao da smo posednuti nekakvom negativnom silom koja nam donosi potpuni maler čak I na najjednostavnijim poslovima koje obavljamo. Sigurna sam da znate o čemu vam pričam. Žurite na poslovni sastanak, a telefon vam zvoni I javljaju vam iz škole da vam se dete razbolelo. Žurno zgrabite svoje papire I dokumenta na izlasku iz kuće, I na parkingu vam ispadnu iz ruke, odletevši na sve strane; psujete I na brzinu sedate u auto, I naravno, ključ vam ispada I ne možete dovoljno brzo da upalite kola. Konačno, na putu do škole, da pokupite svoje dete, zaustave vas zbog prebrze vožnje, I tek tada vi shvatate da ste novčanik zaboravili kod kuće. U ovom trenutku već se osećate kao da ništa ne može biti kako treba.

Ponekad ovaj tok nesrećnih slučajeva počne od neprijatnog poziva koji ste primili, I koji je okinuo vaše dugmiće. U jednom momentu sve je u redu, ali već u sledećem vaše raspoloženje je očajno. Srećom, postoje određene stvari koje možete učiniti kako bi promenili vaš mentalni pravac. Kada se nađete van koloseka, probajte jednu od sledećih akcija I vidite šta će se desiti:

1. Raščistite vazduh. Učinite nešto što će premestiti vašu energiju. Istuširajte se, presvucite odeću, ili pospremite vaš ofis. Ako ste kod kuće, usisajte dnevnu sobu, otvorite prozor, ili promenite posteljinu. Dok radite ove jednostavne zadatke, zamislite sebe kako čistite energetske blokade koje potpiruju vašu lošu sreću.

2. Pokrenite se. Jedan od najbržih načina da promenite svoje mentalno stanje je da ustanete I pokrenete svoje telo. Na primer, kada se osećate preopterećeno, preplavljeni obavezama, oduprite se iskušenju da radite još napornije da bi se organizovali. Umesto toga, otidite u kratku šetnju ili vožnju biciklom. Kada to učinite, videćete da vežba povećava vašu sposobnost da se fokusirate I da savladate situaciju sa više jasnoće I lakoće.

3. Promenite svoje razmišljanje. Ako je istina da naše misli kreiraju naše okolnosti, onda ćete želeti da svoje negativne misli promenite u pozitivne što brže možete. Setite se omiljene pesme iz detinjstva I počnite da je pevate naglas (Verujte mi, dečije pesmice koje vam sad možda deluju besmisleno će vas naterati na smeh) Ili možete uzeti neku inspirativnu knjigu u ruke I otvoriti nasumice neku od stranica I početi da čitate. Za neke ljude je I lagana dremka pravi pogodak. Ponekad pomaže da svoj um ugasite na neko vreme da bi se probudili osveženi, bistre glave.

4. Uključite neku muziku. Ništa brže ne menja moje raspoloženje kao što to radi muzika. Još uvek se sećam vremena kada sam se osećala anksiozno I kao da sam tapkala u mestu, dok sam pisala svoju prvu knjigu; tada bih pustila Kraljeve Mamba I plesala bih po svojoj kancelariji. Divlji ritam bio je poput tajne molitve koja je uvek oživljavala moju kreativnu moć.

Photo by: frecklefaced29
Photo by: frecklefaced29

Konačno, iako postoji mnogo načina uz pomoć kojih možemo promeniti svoje trenutno raspoloženje, ponekad moramo ispoštovati činjenicu da loše raspoloženje koje imamo može biti indikacija nečeg mnogo dubljeg. Na primer, ako ste nedavno iskusili gubitak nekoga ili nečega, možda vam je potrebno da se dobro I dugo isplačete. Ili ako se osećate besno I inznervirano u vezi negativnog obrasca koji se ponavlja u vašoj vezi, možda ćete morati da izblebećete I besnite o tome pre nego što se upustite u diskusiju sa svojom voljenom osobom. Baš kao rana kojoj je potrebno vreme kako bi se zalečila, poekad su naša raspoloženja indikatori koji nam govore da našem srcu treba prostotra, odmora, ili podrške pune ljubavi od strane nekoga kome je stalo do nas.

Privatite se sledećeg izazova

U toku sledeće nedelje, primetite kada s eosećate u klopci negativnog vrtloga I iskoristite jedan od ovih predloga da biste ga zaustavili. Budite avanturista I probajte različite tehnike. Do kraja nedelje treba da imate barem pet primera stvari koje možete da uradite kako biste se povratili na pravu stazu.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment