Luiz L. Hej - Život bez stresa

Hajde da popričamo o stresu i životu bez njega. Ovo je trenutak u kome ili uživaš ,ili ne uživaš u svom životu. Ono što sada razmišljaš, kreira ono kako se sada fizički osećaš, a takodje i tvoja životna iskustva, koja ćeš sutra imati. Ako se nerviraš za svaku sitnicu i praviš slona od miša, nikada nećeš naći unutrašnji mir. Ovih dana se jako puno pažnje daje na stres. Svi se nerviraju oko nečega. Reč stres je postala uzrečica : Ja sam pod stresom! Ovo je stresna situacija! Stres, stres, stres……
Ja mislim da je stres reakcija straha na konstantne promene života. Stres je izgovor koji često koristimo da ne bi preuzeli odgovornost za sopstvena osećanja. Ako uspemo da okrivimo nekog ili nešto, mi onda možemo da izigravamo nevinu žrtvu. Ali biti žrtva nije prijatno, niti menja našu situaciju. Često se stresiramo jer su nam prioriteti u zbrci. Mnogi od nas misle da je novac najvažnija stvar u našim životima, ali ovo nije istina. Postoji nešto mnogo važnije i dragocenije, bez čega nebismo mogli živeti.

Šta je to? To je naš sopstveni dah. Naš dah je naša najdragocenija stvar u životu, a ali ga mi uzimamo zdravo za gotovo i svaki put kada izdahnemo, mi podrazumevamo da će sledeći dah biti opet tu za nas. Kada ne bismo ponovo udahnuli, ne bi poživeli ni tri minuta. Ako nam je moć koja nas je stvorila dala dovoljno daha da nam traje za ceo život, zar ne možemo onda verovati životu, da će sve ostalo što je potrebno takodje biti tu za nas? Kada dopustimo životu da se postara za nas i za sve naše male problemčiće, stres se samo istopi iz naših života.

 

JA SAM SPOSOBNA OSOBA I MOGU DA SAVLADAM SVE ŠTO DODJE NA MOJ PUT.
JA SAM SPOSOBNA OSOBA I MOGU DA SAVLADAM SVE ŠTO DODJE NA MOJ PUT.

 

Nemaš vremena za gubljenje na negativno razmišljanje i negativne emocije, jer to samo još više stvara ono što ne želiš. Ako radiš pozitivne afirmacije i ništa se ne dešava, proveri koliko puta u toku dana dozvoljavaš sebi da se osećaš loše, i da si nervozna. Ove emocije su upravo ono zbog čega si frustrirana, i zbog čega nemaš nikakve rezultate u svom radu sa afirmacijama. To je ono što zaustavlja tok dobra u tvoj život. Sledeću put kada osetiš stres, zapitaj sebe šta je to što te plaši. Stres je samo strah, vrlo jednostavno. Ne moraš se plašiti života niti sopstvenih emocija. Saznaj šta je to što radiš, što stvara taj strah unutar tebe.
Tvoji unutarnji ciljevi su radost, harmonija i mir. Harmonija znači da si u miru sa samom sobom. Nije moguće da osećaš stres i unutarnju harmoniju u isto vreme. Kada si u miru, ti radiš jednu po jednu stvar. Ne dozvoljavaš da se nerviraš oko stvari. Kada osetiš stres, učini nešto da se oslobodiš straha. Udahni duboko ili idi u kratku šetnju. Podseti sebe na to da si ti jedina moć u tvom svetu i da ti stvaraš miran, radostan, ispunjavajući život. Želiš da kroz život ideš osećajući se bezbedno. Ne pridaj maloj reči stres toliko moći. Ne koristi je kao izgovor za stvaranje tenzijje u svom telu. Apsolutno ništa, nijedna osoba, mesto ili stvar nema nikakvu moć nad tobom. Ti si jedini mislilac u tvom umu, i tvoje misli kreiraju tvoj život. Zato, treniraj sebe da misliš misli koje te čine da se osećaš dobro. Na taj način ćeš uvek kreirati svoj život iz radosti, od radosti. Radost uvek donosi još radosti da bi se radovala.

Afirmacije za život bez stresa:

OTPUŠTAM SVE SUMNJE I STRAHOVE. ŽIVOT POSTAJE JEDNOSTAVAN I LAK ZA MENE.

JA ZA SEBE STVARAM ŽIVOT BEZ STRESA.

OPUŠTAM SVOJE MIŠIĆE VRATA I OSLOBADJAM SE SVAKE NAPETOSTI U RAMENIMA.

LAGANO UDIŠEM I IZDIŠEM, I SA SVAKIM DAHOM OPUŠTAM SE SVE VIŠE.

JA SAM SPOSOBNA OSOBA I MOGU DA SAVLADAM SVE ŠTO DODJE NA MOJ PUT.

JA SAM SKONCENTRISANA I FOKUSIRANA, SVAKIM SE DANOM OSEĆAM SVE BEZBEDNIJOM.

BEZBEDNA SAM DOK ISKAZUJEM SVOJA OSEĆANJA.

MOGU BITI SMIRENA U BILO KOJOJ SITUACIJI.

OSEĆAM SE DOBRO U VEZI MOJIH FINANSIJA ,UVEK MOGU DA PLATIM SVOJE RAČUNE NA VREME.

VERUJEM SEBI DA MOGU DA IZADJEM NA KRAJ SA SVIM PROBLEMIMA KOJI SE POJAVE TOKOM DANA.

SHVATAM DA JE STRES SAMO STRAH, I JA SADA OTPUŠTAM SVE STRAHOVE IZ SEBE.

JA SAM U PROCESU POZITIVNIH PROMENA U SVIM OBLASTIMA SVOG ŽIVOTA.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

  1. pozitiva

    ovo slusam svaki dan na mob iduci na posao svaki dan!
    ovo je moje dobro jutro
    hvala Vina!

Leave a Comment