Vejn Dajer - Zgrabi Metlu!

Trebalo bi biti manje priče… Uzmite metlu I očistite nečiju kuću. To govori dovoljno. -Majka Teresa

Majka Teresa, spiritualni div u majušnom telu, koja je svakodnevno radila na ulicama Kalkute, videla je, kako bi ona to opisala, Isusa Hrista u svim njegovim stresnim izdanjima, davajući nam duboku mudrost u njenom kratkom savetu: Trebalo bi biti manje priče, a više akcije sa naše strane.

Stari aforizam kaže: Ja čujem, ja zaboravim; Ja vidim, ja zapamtim; Ja uradim, ja razumem, odnosi se ne samo na to šta želite da naučite već I na to kako želite da vas tretiraju. Vaše ponašanje je najefektivniji način komunikacije sa drugima. Kada nađete sebe previše umršene u korisnost reči, zastanite I podesetite se velike mudrosti predloga Majke Terese. Zapitajte se: Šta ja mogu ovde učiniti? Naravno, pričajte o tome koliko god vam treba, ali na kraju uzmite metlu I zaista očistite nečiju kuću ako želite biti od neke pomoći. Vaše reči su veoma važne, međutim, ako nisu ispraćene akcijom, rizikuju da postanu zaboravljene.

'Trebalo bi biti manje priče... Uzmite metlu I očistite nečiju kuću. To govori dovoljno.'
‘Trebalo bi biti manje priče… Uzmite metlu I očistite nečiju kuću. To govori dovoljno.’

Ljudi od dela, oni koji prave razliku u životu, oni kojima se najviše divimo, baš svi, kao da znaju istinu drevne mudrosti: Tvoja dela govore toliko glasno, da ne mogu čuti ono što pričaš. Budite aktivni činioci. A u tom procesu učinićete mnogo više, da naučite druge I da donesete ispunjenje u svoj život, nego što bi sve reči iz rečnika ikad mogle.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment