Luiz L. Hej - Zdravlje

Hajde da popričamo malo o zdravlju. Ako želiš da poboljšaš svoje zdravlje, postoje neke stvari koje nikako ne smeš da radiš. Ne smeš se nikada ljutiti na svoje telo, bez obzira na sve. Bes je afirmacija koja govori tvom telu da ga mrziš, ili da mrziš pojedine delove. Tvoje ćelije su vrlo svesne svake tvoje misli. Zamisli svoje telo kao slugu, koji se maksimalno trudi da održi tvoje zdravlje na nivou, ma kako ga ti tretirala. Tvoje telo zna kako da izleči samo sebe. Ako ga hraniš odgovarajućom hranom, ako vežbaš, dovoljno spavaš i misliš radosne misli, onda je njegov rad lak. Njegove ćelije rade u jednoj veseloj i zdravoj atmosferi. Medjutim, ako ga hraniš brzom hranom, piješ gazirano, ne krećeš se dovoljno, neredovno spavaš, non stop kukaš i žališ se naokolo, onda tvoje ćelije rade protiv tebe, u disharmoničnoj atmosferi. Onda nije ni čudo što tvoje telo nije onako zdravo kakvo ti želiš.

Nikada nećeš stvoriti zdravo telo ako stalno pričaš o bolestima. Zdravlje nastaje iz zahvalnosti i ljubavi. Unesi u svoje telo što više ljubavi možeš. Pričaj sa svojim telom glasom punim ljubavi. Dodirni svoje telo na nežan način. Ako na tvom telu postoji deo koji boluje, onda bi trebalo da mu se obraćaš i da ga tretiraš kao što bi tretirala malo, bolesno dete. Reci mu koliko ga voliš, i da radiš sve što možeš da bi mu pomogla da ozdravi. Ako si bolesna, onda bi trebala učiniti nešto više nego da samo odeš kod lekara koji će ti dati hemikaliju, koja će ti samo otkloniti simptome. Tvoje telo ti saopštava da nešto što trenutno radiš njemu ne prija. Možeš da naučiš malo više o zdravlju. Što više učiš, postaje ti lakše da neguješ svoje telo.

 

Ti ne moraš da biraš ulogu žrtve. To ti samo oduzima sopstvenu moć. Možeš otići do neke dobre knjižare i kupiti jednu od mnogobrojnih knjiga o zdravoj ishrani. Možeš konsultovati nutricionistu i sa njom kreirati jelovnik specijalan za tvoje potrebe. Ili se možeš okrenuti holističkom pristupu lečenja. Kreiraj zdravu i radosnu mentalnu atmosferu. Budi voljni učesnik u sopstvenom planu ozdravljenja.

Ja verujem da mi sami stvaramo sve takozvane bolesti u našim telima. Telo, kao i sve ostalo u našim životima je samo odraz naših unutrašnjih obrazaca razmišljanja i naših verovanja. Telo nam to uvek ukazuje, na mnoge načine, samo kada odvojimo vremena i strpljenja da to i primetimo. Svaka ćelija u tvom telu, reaguje na svaku misao koju pomisliš, kao i na svaku reč koju izgovoriš. Konstantni obrasci odredjenog negativnog razmišljanja stvaraju bolesti, i svakakva stanja u tvom telu. Osoba koja ima kožu na licu koja se stalno peruta nije stvorila to tako što je imala radosne i srećne misli. Tela i lica starijih ljudi, tako jasno pokazuju životni vek odredjenih obrazaca razmišljanja i stavova. Kako ćeš ti izdgledati kada budeš starija? Nauči da prihvatiš činjenicu da tvoj život nije serija slučajnih dogadjaja, već staza budjenja. Ako je svaki tvoj dan jedno novo budjenje, ti nikada nećeš ostariti, samo ćeš nastaviti da rasteš. Zamisli dan kada puniš 49 godina, kao svoje ponovno rodjenje.

Danas, žena koja dostigne svoj 50. rodjendan, a ostane zdrava od raka i srčanih bolesti, može biti sigurna da će dočekati i svoj 92. Ti, i jedino ti, imaš moć da sama podesiš dužinu tvog životnog veka. Zato promeni svoja razmišljanja sada i kreni!

Ti si ovde iz jednog veoma važnog razloga i sve što ti je potrebno, dostupno ti je. Možeš kreirati misli koje doprinose atmosferi koja stvara bolesti, ili možeš izabrati da stvaraš misli koje doprinose tvom zdravlju.

Za kompletan vodič afirmacija za ozdravljenje, molim vas da pročitate moju knjigu Izlečite Sopstveno Telo.

Afirmacije:
JA UŽIVAM U HRANI KOJA JE NAJBOLJA ZA MOJE TELO.

JA VOLIM SVAKU ĆELIJU U SVOM TELU.

JA PRAVIM ZDRAVE IZBORE.

JA POŠTUJEM SAMU SEBE.

JA SE RADUJEM SVOM ZDRAVOM, ZRELOM DOBU, JER SE SADA SA LJUBAVLJU STARAM O SVOM TELU.

JA KONSTANTNO OTKRIVAM NOVE NAČINE KAKO DA POBOLJŠAM SVOJE ZDRAVLJE JOŠ VIŠE.

JA VRAĆAM SVOJE TELO U NJEGOVO NAJBOLJE STANJE, DAJUĆI MU SVE ŠTO MU JE POTREBNO. ISCELJENJE JE TU.

JA SKLANJAM SVOJ UM SA PUTA, I DOZVOLJAVAM INTELIGENCIJI SVOG TELA DA OBAVLJA SVOJE OZDRAVLJENJE PRIRODNO I SAMOSTALNO.

JA IMAM ANDJELA ČUVARA. VODI ME BOŽANSKA ENERGIJA I JA SAM ZAŠTIĆENA UVEK.

SAVRŠENO ZDRAVLJE JE MOJE BOŽANSKO PRAVO I JA GA PRIHVATAM.

JA SAM ZAHVALNA NA SVOM ZDRAVOM TELU. JA VOLIM ŽIVOT.

JA SAM JEDINA OSOBA KOJA IMA KONTROLU NAD SOPSTVENIM NAVIKAMA ISHRANE. JA UVEK MOGU ODOLETI NEČEMU, AKO TO IZABEREM.

VODA JE MOJE OMILJENO OSVEŽENJE. JA PIJEM DOSTA VODE DA BIH OČISTILA SVOJ UM I TELO.

ISPUNJAVANJE MOG UMA SA PRIJATNIM MISLIMA JE NAJBRŽI PUT DO ZDRAVLJA.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

2 Comments

  1. katarina

    anksiozna sam i panicar.bojim se da cu se razboleti i umreti i to mi oduzima strasno puno energije a imam 45 god.kako izaci iz anksioznosti i provesti ostatak zivota bez straha ,a nezatvarati se u sebe .javio mi se i strah agorofobija.hvala unapred.

Leave a Comment