Sonja Šoket - Zašto da vam bude dosadno?

Probajte nešto novo upravo sada!

Životna svrha leži u kreativnosti.

 

Upravo sam se vratila sa nekoliko nedelja putovanja, održavajući predavanja u inostranstvu, svojoj kući da se malo odmorim i napunim baterije. Jedan od razloga(osim naravno, da vidim svoju porodicu i spavam u sopstvenom krevetu) što toliko volim da budem u svojoj kući je što mi to daje priliku da se susretnem sa svojim duhom na mnogo dubljem nivou. Opuštam se, rekapituliram događaje, obnovim se, i najvažnije, fokusiram se na ono što sledeće želim da stvorim i iskusim, što je moj omiljeni deo. Kreacija!

Mnogi moji učenici su me pitali koja je njihova životna svrha i šta da učine kako bi našli značenje i satisfakciju u svom životu. Odgovor je jednostavan. Svrha života je da prihvatimo da smo moćna, ko-kreativna bića duha i da iskoristimo svoju moć stvarajući dobrobit. Naša svrha je da prepoznamo naše talente i da ih iskoristimo kako bi svet učinili boljim, lepšim mestom. Naša svrha kao ljudskih bića je da napustimo svoja egocentrična verovanja i stavove da smo žrtve i da preuzmemo odgovornost za naš predivni dar života.

Naša svrha je da volimo na veliko, da služimo sa veličanstvenošću, da cenimo svoje blagoslove koje imamo, i da se pri tom zabavljamo. Naša svrha je da nađemo značenje u sopstvenom poslu, ili da nađemo zadovoljstvo i značenje u radu i dobrobiti naših porodica i svih ljudi, celom svetu.

Ako prolazimo kroz izazovna vremena, ili ako na neki način patimo (što radi veliki broj nas u ovom trenutku) naša svrha je da skromno patimo i da svoju patnju posvetimo dobrobiti sveta, znajući da je time pomažemo.

Ako osećate da vam je dosadno i da ste diskonektovani od života, to znači da ste izgubili dodir sa svojim duhom i svesnošću mnogih talenata koje vam je Bog podario. Da bi izlečili dosadu, prestanite da se zadržavate od života i preuzmite rizik. Prestanite da budete toliko fokusirani na sopstveni komfor više nego na svoju istinu, i obavežite se da živite u većoj količini integriteta sa svojim autentičnim ja. Uzmite svoju šansu i počnite da radite sa nečim mnogo većim od vas. Dobrobit zna da svet ima bezbroj prilika iz kojih može da bira.

zašto da vam bude dosadno?
zašto da vam bude dosadno?

Za početak, pokušajte da služite svom susedstvu. Udružite svoj trud i učinite zajedničko dvorište još lepšim. Čak i ako je trud samo vaš, isključivo vaš, vi ipak koračate u život i postajete deo njega, umesto da sedite pored i gledate.

Drugim rečima, neka ovo bude sezona gde stvarate nešto novo i lepo u svom životu. Otpustite sve ono što ne funkcioniše, što veličanstvenije možete. Čak i ako u potpunosti znate koliki je to veliki izazov, ipak ga učinite.

Evo saveta za početak. Da biste stvorili nešto novo, morate prvo pustiti ono što trenutno držite a što vam više ne pruža nikakvu vrednost, niti vam ispunjava srce. A taj deo otpuštanja mora da predhodi onom delu kada posegnete za nečim novim.

Nažalost, život nam pomaže da se oslobađamo neverovatnom silom ovih dana. Neki od nas prolaze kroz velike gubitke koji su došli čini se iz ničega. Neki se suočavaju sa neočekivanim prekidom duge veze, poslom, prijateljstvom…Sve to može da vas preplavi, i da deluje opterećujuće.

Ali shvatite, iako je gubitak težak, gubitak je ustvari samo pravljenje mesta za nešto još bolje da ušeta u naš život. Na nama je sada da vizualizujemo i prizovemo to nešto lepo što želimo, umesto da jednostavno samo patimo u gubitku. Odvojte vreme da otugujete ono što je prošlo iz vašeg iskustva. To je veoma važan deo procesa isceljenja. Moja tuga zbog gubitka svog psa prošlog meseca, tek sada počinje malo da jenjava, ali samo zato što sam to i dopustila, osećam njen duh samnom u svakom trenutku, i mogu da se konektujem sa njenom divnom, ljupkom energijom kada god to želim.

Jednom kada tuga i gubitak dođu na red, vreme je da se stvori nešto novo. A kakva je to samo prilika za naš duh, da živi, da se širi i da raste jer voli da stvara novo.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment