Kristijan Nortrap - Zamislite Svoju Budućnost

Tragovi iz tvoje prošlosti mogu te izlečiti.

Promeni svoju svest, promeni svoje ćelije.

Izlečenje uvek obuhvata otpuštanje prošlosti, dok se lagano pomeramo u budućnost. Ako ne otpustimo prošlost, mi je iznova kreiramo, i ona opet postaje naša sadašnjost. Dok je otpuštamo, od krucijalne je važnosti da imamo moćnu viziju budućnosti pune nadanja i uzbuđenja, koja nas prosto vuče unapred. Već godinama praktikujem, da moji pacijenti započnu svoj put izlečenja tako što istražuju svoju prošlost, kako bi našli tragove načina na koji su stvarali svoje sadašnje stanje.

Naše ćelije se zamenjuju svakodnevno, i mi stvaramo potpuno novo telo svakih sedam godina. Tako da nije baš tačno reći da je naša prošlost zaključana u našim telima, mada se nekad čini da je tako. Ono što se dešava je to, da je svest koja stvara naše ćelije često zaključana u našoj prošlosti – i ta svest nastavlja i dalje da stvara iste paterne, putem programiranja, koje radi stari podsvesni nervni sistem. Ako bismo mogli promeniti svest koja stvara naše ćelije, onda se naši životi, kao i naše ćelije poboljšavaju automatski, jer su zdravlje i radost naše prirodno stanje. Najlakši i najbrži način da to postignete je da zamislite sebe u budućnosti, što detaljnije možete. Ovo će vam pomoći da što bolje prebrodite bilo koji proces izlečenja u kojem se trenutno nalazite. Tako da, pre nego što zaronite u bilo koje od rešenja, prizovite vašu viziju vas, iz budućnosti, da vam pravi društvo. Kada biste bili u odličnom zdravstvenom stanju, i istinski ‘cvetali’, kako bi vaš život izgledao?

Na ovo pitanje možete odgovoriti i u vidu vežbe, sa prijateljem koji vas u potpunosti podržava; u pisanom obliku, bez brige o gramatičkim greškama; ili naglas, sa samim sobom, dok gledate u ogledalo.

Odgovorite na sledeća pitanja (neka vas prijatelj propituje jedno po jednu pitanje, ili pišite sami odgovore od tri do pet minuta bez prekidanja, ili pričajte sami sa sobom u ogledalu):

Kada bi sve bilo moguće za vas, brzo, lako, i istog momenta, kako bi vaš život izgledao?

-Ko bi bio u vašem životu?

-Čime biste se bavili?

-Gde biste živeli?

-Kako biste se osećali?

-Kako biste izgledali?

-Koliko bi zarađivali novca?

Ne razmišljajte o ovim pitanjima pre nego što odgovorite. Pretvarajte se da ste dete, i da stvarate svoj život onakvim kakvim želite da bude, bez ograničenja. Kakav bi vaš život bio? Vaš unutrašnji vodič tačno zna koja je želja vašeg srca. Kada otvorite svoja usta i prekinete kočnice – izbacite sudiju iz svoje glave samo na minut – vaš unutrašnji vodič će isplivati na površinu sa savršenim odgovorima za vas.

Pozovite to jedanaestogodišnje dete natrag. Ono ima nešto da vam kaže. Povedite je sa sobom u budućnost , i dopustite joj da postane ono što je oduvek sanjala da će biti.
Pozovite to jedanaestogodišnje dete natrag. Ono ima nešto da vam kaže. Povedite je sa sobom u budućnost , i dopustite joj da postane ono što je oduvek sanjala da će biti.

Ako vam je potrebna mala pomoć da se pokrenete u ovome, zamislite sebe sa svojih 11 godina. Šta ste voleli tada da radite? Ko ste bili? Šta ste mislili ko ćete postati? Zamislite sebe sada – kako govorite svetu ko ste – i ko ćete postati. Recite to sebi u ogledalo – recite to prijatelju ili vetru. Pozovite to jedanaestogodišnje dete natrag. Ono ima nešto da vam kaže. Povedite ga sa sobom u budućnost, i dopustite mu da postane ono što je oduvek sanjalo da će biti.

Nakon što ste upotpunili prvi deo ove vežbe, zamislite da je već prošlo godinu dana od ovog trenutka. Bili ste u mogućnosti da stvorite sve što ste hteli, i više od toga. Sve što ste ikad sanjali da može biti moguće, sada se ostvarilo. Sada slavite i osvrćete se iza sebe, na proteklu, fenomenalnu godinu. Sve ste to stvorili gotovo magično, tako što ste se konektovali sa vašom unutrašnjom mudrošću i unutrašnjim vodičem. Nakon što ovu scenu u potpunosti osetite, recite svom prijatelju, ili dnevniku, ili sebi u ogledalo, do detalja, sve ono što ste stvorili, podelite sa sobom vaše uzbuđenje, i pozovite nju ili njega da to proslave sa vama. Nastavite da pričate naredna dva do tri minuta, bez cenzure. Jednostavno pustite da iz vas teče, poput deteta koje se igra sa maštom. Ako ne možete da vizualizujete nikakve okolnosti za budućnost, samo zamislite da se osećate radosno, vedro i srećno.

Ova vežba je ekstraordinarno jednostavna, ali veoma moćna. Deo razloga je zato što fokusirana misao stvara realnost oko nas. Rečeno je da, ako uspete da zadržite misao na 17 sekundi, bez da dopuštate bilo koju kontradiktornu misao ili emociju u isto vreme, videćete dokaze te misli kako se manifestuju u vašem fizičkom svetu.

Možete promeniti vremenske intervale tako što ćete vizualizovati sebe u budućnosti za nedeelju dana, za godinu dana, i na kraju života. U svakom slučaju, neka vaš izgled iz budućnosti uzme sve što je izlečio i postigao. To je uzbudljivo i to će vas ponovo povezati sa onim što zaista vi jeste. Preporučujem ponavljanje ove vežbe minimum četiri puta godišnje.

1 Comment

  1. Olga

    Zanimljivo!Takodje i Rekonekcija.
    Dobro je znati,pokusavati ali uspeti!?

Leave a Comment