Ijanla Vanzant - Za čega se ti zalažeš?

Verujte svom unutrašnjem autoritetu.

Traženje dublje svrhe u životu.

 

Otkrila sam da vas život zapravo ne nokautira. Međutim, svakako vas obezbeđuje sa dosta prilika u procenjujete kako stojite u životu: na čemu stojite, za čega se zalažete, kako stojite u sebi I sa sobom. Kada je vaše stojanje slabo, vi ne doživite nok-daun. Vi padnete. Vi se sapletete o svoje pogrešno rezonovanje I fantazije koje ste vremenom stvorili ili nasledili.

Vi se okliznete na svoje nefunkcionalne delove slagalice I vaše iskrivljeno percepovanje sebe. Ponekad, ako ste srećne ruke, vi padnete kad niko ne gleda, tako da možete odšepati do kuće I na miru lizati svoje rane.

Međutim, veoma često, vi padnete pred gomilom ljudi, vaša suknja se zadigne do brade, otkrivajući vaše poderane gaće prisutnim posmatračima, koji se iz sve snage trude da ne prsnu od smeha. Oni koji vam se ne smeju već brzo potrče da vam pomognu, često nemaju ni najmanju predstavu o tome da je vaš ego povređen milion puta više nego vaše koleno.

Kao rezultat mog javnog pada u televizijskoj industriji, shvatila sam da je ono na čemu sam ja stojala bio živi pesak. Hvala Bogu što su postojale dve stvari za koje sam se mogla uhvatiti I povući na površinu.

Prva stvar za koju sam se čvrsto uhvatila bila je moja neoboriva želja da služim Bogu. Druga stvar je bila ljubav I podrška žena iz zajednice u kojoj, I kroz koju sam služila Bogu.

photo by: wolfentir

Lidija je vodila moje pokućstvo. Almasi, Helen I Dina održavale su moj biznis I knjigovođstvo u besprekornom redu. Jafa, Rene I Vivian su me redovno podsećale da tranzicija moje ćerke (autorka govori o smrti svoje ćerke), razvod braka, I promena u mojoj karijeri nisu bile moja krivica. Šahira I Raina su mi uporno ponavljale da sigurno postoji nešto ekstraordinarno za čega me život sprema, I da je jedina stvar koja se od mene traži da ostanem otvorenog srca I mirnog uma.

Sve što sam doživela učilo me je da se u potpunosti oslonim na sopstveni, unutrašnji autoritet, na Božiju moć u meni. Bila je to gorka pilula za progutati. Da li je moja ćerka morasla umreti kako bi ja postala bolja osoba? Da li je moj muž morao da me se odrekne I poruši naš zavet zato da bih ja imala veću svrhu u životu? Pogrešna pitanja! Veće, mnogo veće, dublje potrage bile su potrebne da ih preduzmem kao na primer: Šta se od mene traži da primenjujem? Koje se vrednosti karaktera od mene traže da ih prisvojim? Kakvu službu mogu ponuditi svetu kao rezultat lekcija koje učim?

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment