Alan Koen - Vi ste dovoljan razlog

Više nema potrebe da se pravdate.

Sreća je vaaše pravo po rođenju.

Voleti sebe označava početak životno duge romanse. – Oskar Vajld

Moja prijateljica Beti razmišljala je da li da uključi svoje novogodišnje lapmpice koje su ukrašavale njenu jelku. Obično ih ne uključujem osim ako imam neko društvo u kući, rekla mi je. Jedne večeri, bila sam sama, i baš mi se gledalo u novogodišnje svećice. Pomislila sam kako je to glupo i sebično da ih uključujem samo za sebe. A onda sam shvatila da ja ipak jesam dovoljno dobar razlog za to. Uključila sam ukrasne svećice i uživala u jednoj od mojih najlepših Božićnih večeri ikad.

Da li shvatate da vi jeste dovoljan razlog da biste stvorili nešto lepo oko vas?

Moji prijatelji, Don-Mark i Anastazija, naučili su bitnu lekciju o samovrednovanju. Kada smo razmatrali cenu cvećnih aranžmana pomislili smo: To je preko svake mere našeg budžeta, rekli su mi. A onda smo pogledali jedno drugo i rekli: Mi i naše venčanje smo vredni tog cveća! Cvetni aranžmani bili su značajan aspekt našeg slavlja i venčanja.

 

moje pravo na sreću
moje pravo na sreću

 

Izreka kaže: Ne treba mi izgovor da bi iskusio sreću.

Mi osećamo da moramo da opravdavamo svoju potrebu da za sebe učinimo nešto lepo. Izjavljujemo: Radio sam naporno, ili, Odavno nisam učinila ovako nešto za sebe, ili čak kreiramo i bolest koja od nas zahteva da se odmaramo i uživamo u cilju oporavka. Međutim, mi imamo moć da jednostavno kažemo, Voleo bih da ovo sada uradim, i tako ću i učiniti. Nema potrebe da racionališemo, objašnjavamo, ili branimo svoju samoljubav i negu prema sebi, nikome. Ako nam dotična aktivnost donosi mir i uživanje, to je sasvim dovoljan razlog.

Pomozite mi da se setim da je moja priroda ljubav, a sreća moje pravo po rođenju.

Život je moj razlog za slavlje.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment