Luiz L. Hej - Veze i odnosi

Naši odnosi i veze sa ljudima su nam izgleda jedan od najvećih prioriteta. Možda si ti ta koja uvek traga za ljubavlju. Lov na ljubav ne donosi uvek odgovarajućeg partnera, jer su razlozi tvoje potrebe za ljubavlju nejasni. Ti misliš: Eh, kad bih samo imala nekog ko me stvarno voli, moj život bi bio mnogo bolji. Medjutim, to tako ne funkcioniše. Postoji velika razlika, biti zavisan od ljubavi i osećati potrebu za ljubavlju. Kada si zavisna od ljubavi, to jednostavno znači da ti nedostaje ljubav i podrška od najvažnije osobe u tvom životu, TEBE. Tako možeš privući jedino nefunkcionalne veze, u kojima se razvija odnos gde oboje zavisite jedno od drugog.

Nikada ne možeš privući ljubav u svom životu tako što stalno govoriš kako si usamljena. Osećanjem usamljenosti i zavisnosti, samo teraš ljude od sebe. Takodje ne možeš poboljšati trenutnu vezu u svom životu, pričajući kako je ona užasna. Ovo samo stavlja naglasak na problem, a ne na rešenje. Ti želiš da stvoriš nove misli koje će privući rešenje, a ove stare, da skloniš sa problema. Rasprava u korist tvojih sopstvenih ograničenja, predstavlja samo tvoj otpor, a otpor je tehnika odlaganja. To je još jedan od načina kojim poručuješ: Nisam dovoljno dobra da dobijem ono što tražim! 

Prva veza koju možeš poboljšati je ona koju imaš sama sa sobom. Kada si srećna sa sobom, sve ostale tvoje veze se takodje poboljšavaju. Srećna osoba je veoma privlačna drugim ljudima. Ako tražiš više ljubavi, onda moraš sebe voleti više. Ovo znači apsolutno prekidanje: kriticizma, okrivljavanja, kukanja, žaljenja drugima kako ti je teško, i biranja osećaja samoće. Takodje znači i potpunu sreću i zadovoljstvo sa samom sobom, u sadašnjem trenutku, i biranje misli koje te čine da se osećaš dobro, sada.

Ne postoji jedan, univerzalan, pravi način da se iskusi ljubav, svi mi to činimo na različite načine. Za neke od nas, da bi iskusili ljubav moramo i da je osetimo, tako što će nas neko zagrliti i dodirnuti. Za druge, to su reči VOLIM TE. Za druge je to demonstracija ljubavi u vidu poklona ili cveća. Naš omiljeni način za doživljavanje ljubavi je obično onaj kojim i mi sami najviše volimo da je pokazujemo drugima. Ja predlažem da kreneš da voliš sebe non-stop. Demonstriraj rastuću ljubav koju imaš prema sebi. Časti sebe ljubavlju i romansom. Pokaži sebi koliko si zapravo posebna. Ugadjaj sebi. Kupi sebi cveće. Okruži sebe sa misrisima, teksturama i bojama koje voliš. Život nam uvek reflektuje natrag, osećanja koja gajimo prema sebi.

 

Prva veza koju možeš poboljšati je ona koju imaš sama sa sobom.
Prva veza koju možeš poboljšati je ona koju imaš sama sa sobom.

 

Kako rasteš u svom unutrašnjem osećaju ljubavi prema sebi, tako će i prava osoba sa kojom možeš da podeliš to intimno osećanje, biti privučena ka tebi, kao magnet. Ako želiš da predješ sa usamljeničkog razmišljanja do razmišljanja ispunjenosti, onda treba da stvaraš mentalnu atmosferu, punu ljubavi u samoj sebi, i oko sebe. Pusti sve te negativne misli koje imaš u vezi ljubavi i romanse da prosto izblede, i ispunu svoj um sa mislima prave ljubavi. Misli o deljenju ljubavi sa drugima, prihvatanju i podršci sa svima koje upoznaš.
Kada si u stanju da doprineseš ispunjenju svojih sopstvenih potreba, onda nećeš biti tako zavisna i bespomoćna. To ima sve veze sa tim koliko voliš sebe. Kada zaista voliš samu sebe ti uvek ostaješ sigurna, smirena i bezbedna. Sve tvoje veze, što kod kuće, što na poslu, su predivne! Primetićeš da drugačije reaguješ na ljude u nekim situacijama. Stvari koje su ti nekad bile od životne važnosti, sada više neće tako izgledati. Novi ljudi će ući u tvoj život, i možda će ga neki stari napustiti, što može izgledati kao zastrašujuće u početku, ali i osvežavajuće, uzbudljivo i predivno.

Kada sve ovo imaš jasno u svom umu i znaš šta želiš od veze, moraš se otisnuti i biti sa ljudima. Niko se neće slučajno pojaviti na tvom pragu. Odličan način za upoznavanje sa ljudima su neki interesantni časovi, predavanja ili večernja škola. To ti omogućava da se povežeš sa ljudimo koji misle na sličan način kao i ti, ili su uključeni u slična interesovanja. Zapanjujuće je koliko brzo možeš upoznati nove prijatelje. Budi otvorena i prijemčiva, a Univerzum će ti odgovoriti za tvoje najveće dobro. Misli radosne misli i bićeš srećna osoba, i svi će želeti da budu sa tobom, a sve tvoje sadašnje veze će se poboljšati.

Afirmacije:

DOZVOLJAVAM OVIM AFIRMACIJAMA DA ISPUNE MOJU SVEST JER ZNAM DA ĆE POSTATI ISTINITE ZA MENE, I PRAKTIKOVAĆU IH ČESTO SA PUNO RADOSTI.

SA VREMENA NA VREME JA UPITAM ONE KOJE VOLIM: KAKO TE MOGU VOLETI JOŠ VIŠE?

BIRAM DA JASNO GLEDAM, OČIMA LJUBAVI. VOLIM ONO ŠTO VIDIM.

PRIVLAČIM LJUBAV I ROMANSU U SVOJ ŽIVOT, I JA TO PRIHVATAM SADA.

LJUBAV JE IZA SVAKOG UGLA, I RADOST ISPUNJAVA ČITAV MOJ SVET.

RADUJEM SE LJUBAVI KOJU SREĆEM SVAKI DAN.

OSEĆAM SE DOBRO DOK U OGLEDALO IZGOVARAM: JA TE VOLIM, JA TE ZAISTA, ZAISTA VOLIM.

JA SADA ZASLUŽUJEM LJUBAV, ROMANSU I RADOST, I SVA DOBRA KOJE ŽIVOT IMA DA MI PONUDI.

JA SAM OKRUŽENA SA LJUBAVLJU, SVE JE DOBRO.

JA SAM U RADOSNOJ, INTIMNOJ VEZI SA OSOBOM KOJA ME ISKRENO VOLI.

JA SAM PRELEPA I SVI ME VOLE.

JA SAM POZDRAVLJENA LJUBAVLJU GDE GOD DA ODEM.

JA PRIVLAČIM SAMO ZDRAVE VEZE. SAMNOM SE UVEK OPHODE SA LJUBAVLJU.

JA SAM VEOMA ZAHVALNA ZA SVU LJUBAV U SVOM ŽIVOTU I NALAZIM JE POSVUDA.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

  1. Soraja

    HVALA ZA SVE ONO SZO POSTAVLJATE!!! DIVNI STE SAMO NASTAVITE, ZELIM VAM PUNO USPEHA!

Leave a Comment