Vejn Dajer - Verujte našem Izvoru punom ljubavi

Kada sam živeo u Njujorku, imao sam mačku po imenu Šlam. Svakog novembra I oktobra primetio bih da mu se dlaka zadebljala u priremi za predstojeće zimske mesece – iako su trenutne tempereature bile tek blago prohladne, čak tople, Šlamovo krzno bi bilo u procesu promene. Sećam se da sam razmišljao o tome I bio zapanjen velikom Izvoru Svih Kreacija. Mora da postoji milion mačaka, pasa, zečeva, pacova, konja I ostalih krznatih životinja, koje žive u severnoj hemisferi I koje prolaze kroz identični proces svake godine – I naš Izvor nikada ne zaboravi nijednog od njih.

Jednog avgusta kada sam bio u poseti Bingo farmi u Brizbenu, u Australiji, rečeno mi je da se divlji psi linjaju zbog dolazećeg proleća. Proleće nakon avgusta? Pomislio sam, dok sam se ubrzo setio da sezone prate drugačiji tok u južnoj hemisferi. Zapitao sam se da li je ovo zbunjujuće za Boga – pitao sam vlasnika šta bi se desilo kada bi se dingo pas prebacio avionom do Njujorka u avgustu – da li bi njegovo krzno prešlo iz opadanja u rast novog, debljeg krzna, pošto bi zima dolazila posle leta.

To se stalno dešava! – rekao je čovek. Nosimo ih tamo, I kada stignu krzno im ojača. Zapanjujuće, zar ne? E sada, ako se Bog seti da podesi njihovo krzno – na psu dingu koji leti avionom u hladnije krajeve, sigurno ne zaboravlja nas!

Verujte izvoru

Sva naša životna iskustva – borbe, padovi, pobede, lekcije, nadolazeći talenti, sve to – orkestrirano je od strane Izvora. Budite svesni ove činjenice: Šta god da odlučimo sa našim Kreatorom unapred kako bi manifestovali ono što želimo u stvarnost, upravo se sada odvija. Moramo nastojati da uvek svesno pamtimo da nas Bog nije zaboravio – iako naš ego dovodi Boga do ivice živaca – jer on ne može da nas zaboravi. Naše beskrajno Ja je ovde prisutno samo nekoliko momenata čitave večnosti. Ali iako smo na livadi ovog trenutnog ljudskog iskustva, mi nikada ikada nismo zaboravljani od strane Boga, Izvora koji nas oprema energijom, kao I sva druga bića, svakog ko živi I diše, da bih održali život. I zato treba da nastavimo da verujemo da je organizaciona Inteligencija našeg Izvora, koja je konstantno u pogonu u Univerzumu, uvek svesna, I snabdeva nas sa svakim blagoslovom u izobilju.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

3 Comments

 1. Suzi

  Verujmo. 🙂
  Divna percepcija.

 2. Tiki

  SAVRSEN TEKST!!!!! Hvala Vini za prevod.

 3. Vina

  Drago mi je 🙂

Leave a Comment