Helen Kim - Vaši Finansijski Ciljevi za 2011.

Recite ‘da’ finansijskom blagoslovu.

Sedam saveta za prosperitetnu budućnost.

Nova Godina uvek sa sobom donosi i obećanja za svež početak. Da li ste spremni da ispunite obećanje za više finansijske slobode, prosperiteta i lake prodaje narednih meseci. Da li možete da budete dosledni, i da se držite svojih finansijskih ciljeva? Evo nekoliko korisnih saveta kako da sačuvate svoju staminu kroz godinu, i izgradite svoje bogatstvo.

Hajde da pogledamo u napred i da se pretvaramo da je nova 2011 godina već pri kraju, i da je danas 31. decembar 2011. godine. Kakvi su se sve pozitivni događaju desili u vašem životu? Ne dozvolite da vas detalji opterete. Koje su vaše želje i htenja koja ste ostvarili? Ovo je odličan trenutak da vizualizujete vaše želje.

Zamislite ih sada, kao da su sada već ostvarene. Setite se, princip stvaranja bogatstva je lak. Treba da uštedite više nego što potrošite. Napišite na papir koliko novca želite da zaradite, i na koji način. Da li je baš tako jednostavno? Jeste.

Imajte na umu i druge faktore dok gradite svoje bogatstvo, kao na primer koliko časova nedeljno želite da radite. Živeti prosperitetno ne znači uvek samo koliko novca imate, već vremena i energije takođe. Na taj način možete videti koliko je potrebno da zaradite na jednom projektu, ili po satu, da biste dostigli svoje ciljeve.

Da biste ostali zainteresovani i okupirani sa svojim finansijskim odnosom, bilo bi vam možda od pomoći da znate zašto nam je ponekad tako teško da ostanemo na svom kursu ispunjenja finansijskih ciljeva. Evo i glavnih razloga:

Vaš cilj nije imao snažnu, emocionalnu stimulaciju.

Niste imali dovoljno samopouzdanja.

Strah i sumnja pridobili su naklonost vašeg uma.

Krenite napred za svojim snom. Ako vas ne može uzbuditi ono što bi vam taj san mogao doneti, biće vam teško da akumulirate dovoljno energije koja bi vas nosila dalje. Evo sedam saveta kako da svoj odnos sa novcem držite u konstantnom stanju blagoslova!

Recite 'da' finansijskom blagoslovu.
Recite ‘da’ finansijskom blagoslovu.

Postavite sebi jasne ciljeve: Razjasnite sa sobom razloge zbog kojih želite da stvorite svoje bogatstvo. Šta će vam još bogatstva, ako vas novac ne može učiniti srećnima?

Pronađite finansijske mentore: Pronađite barem jednu osobu kojoj se možete bez zadrške poveriti, nekog ko već vodi prosperitetan život. Recite toj osobi da ste već zacrtali specifične finansijske ciljeve, i zamolite tu osobu ako biste se mogli naći sa njom, barem jednom mesečno, kako bi vam rekla koliko dobro napredujete.

Prečešljajte svoja verovanja o novcu: Umirite se, zađite duboko u sebe, i zapitajte se: šta zaista verujete o zarađivanju puno novca? Možda još uvek nesvesno u sebi nosite verovanja kao što su: Ovo je previše teško, ili Ja nisam dovoljno pametna, ili Ja sam suviše lenja. Takođe možete misliti: Nikada ranije nisam imala mnogo para, zbog čega bi se to i sad promenilo? Veoma je važno da shvatite koji su vaši koreni razmišljanja u vezi novca. Odakle oni potiču. Verovatno od vaših najmlađih dana. Probajte da se setite događaja iz detinjstva koji vas je prvi put naterao da pomislite kako vi nemate ili ne zaslužujete novac.

Proveravajte često svoje ciljeve: Ako se nađete dovoljno ometeni sa svog kursa , pregledajte ponovo svoje prvobitne razloge zbog kojih ste se upustili u sve to. Ta pitanja glase ovako: Jel’ meni dosadno sa sadašnjim planom? Možda mi nije dovoljno izazovan? Ili je možda previše veliki izazov za ono gde se trenutno nalazim, shodno svojim verovanjima?

Počnite pozitivno da pričate o svom novcu: Koliko često izgovorite reči poput teško, nemoguće, bolno u kontekstu novca? Kakve priče pričate sebi u vezi vas i novca. Suština je sledeća: ne možete manipulisati svoj um u prosperotet ako ga ne osećate, pogotovo ako stanje vaše trenutne situacije govori u takvu korist.

Opustite se: Ostanite u stanju opuštenosti koliko god možete. Donosite mnogo bolje odluke i razmišljate mnogo jasnije, kada se nalazite u takvom stanju. Meditacija je predivni način kojim se ponovo konektujete sa sobom. Kada zaronite duboko u sebe, videćete da se vaš istinski prosperitet nalazi tamo. Pronađite najlakši način koji vas lansira na to mesto, i onda ga primenjujte. Šta bi ikada bilo važnije nego da ste opušteni i otvoreni za ono što vam život donosi? Možda je to joga, meditacija, ili neka vrsta vežbi za vas…Svaki momenat u sebi nosi život i mogućnosti. Istinsko samopouzdanje dolazi iz osluškivanja vašeg unutrašnjeg glasa tako što osluškujete svoj unutrašnji glas, radite onako kako vam on kaže, i doživljavate moć sopstvenih dela, koja pomažu i vama i drugima da prosperirate.

Budite besprekorni u održavanju svoje reči: Posmatrajte šta govorite sebi, naglas. Rečima Ketrin Ponder, koristite ovu afirmaciju: Na opušten i lak način, na zdrav i pozitivan način, ja gradim život pun prosperiteta.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan :)

Leave a Comment