Luiz L. Hej - Vaše misli stvaraju vaše sutra

Kako koristiti afirmacije.

Jedina stvar koja nas ikad ograničava jeste naše razmišljanje.

 

Ljudi me često pitaju: Šta su to afirmacije I kako se one koriste? Afirmacija je bilo koja izjava koju izgovorimo – bilo pozitivna ili negativna. Ako ih koristimo konstantno, one postaju naša verovanja I uvek će ostvariti rezultate, ponekad I na načine koje ne možemo ni da zamislimo.

Uvek govorim: Život je jednostavan, ono što dajemo, to nam se I vraća. Možemo izgovarati naglas, ili misliti u sebi jednu jedinu afirmaciju celi dan, na primer, Sve je u redu, iznova I iznova. Ili možemo imati 20 različitih afirmacija, I izgovarati ih, ili pisati na papir svaki dan. Broj ponavljanja afirmacije je zaista samo do vas.

Kada se fokusiramo na ove afirmacije I počnemo da menjamo naš način razmišljanja, naš unutrašnji glas automatski reaguje na ove nove misli na jedan od ova dva načina: strahom ili ljubavlju. Ako osetimo strah, onda moramo sebi reći: Hvala ti što misliš na mene. Ovo je misao koju ću ti u buduće slati mnogo puta, I zato se navikni na nju! Kao da je naš um jedan orman, a ove misli su nove kutije koje stavljamo u njega.

Ovo je momenat kada ili uživate ili ne uživate u svom životu. Ono što sada osećate stvara vaše sutra. Zar to nije predivno saznanje? Vi imate kontrolu nad svojim životom!

Vi nemate vremena za gubljenje na negativno razmišljanje jer upravo ono stvara još više stvari koje ne želite. Ako radite pozitivne afirmacije, a ipak ne dobijate rezultate kakve želite, bilo bi dobro da proverite koliko puta na dan sebi dopustite da se osećate loše ili uznemireno. Upravo te emocije jesu uzrok koji odlaže vaše manifestacije vaših afirmacija I zaustavljaju tok vaše dobrobiti.

 

photo by: vedunica
photo by: vedunica

 

Mi živimo u konstantno širećem, beskrajnom Univerzumu. Mogućnosti koje su nam dostupne jesu daleko veće nego što to naš ljudski um može pojmiti. Jedina stvar koja nas ikad ograničava jeste naše razmišljanje. Mi naše misli traćimo na razmišljanje o ograničenjima. Naše misli su tako dragocene. Svaka misao koju pomislimo kreira našu budućnost. Baš svaka!

Svaki put kada pomislimo misao koja nas na bilo koji način čini da se osećamo loše, jeste protraćena misao. Ne samo da smo tada protraćili priliku da pomislimo pozitivnu misao I stvorimo divan život za sebe, nego smo samo dodali još jednu na gomilu negativnih misli koje nam donose neprijatna iskustva.

Svaka misao je dragocena. Mi možemo da naučimo da razmišljamo u duhu pozitivnih afirmacija. Da, potrebno je malo truda kako bi pridobili kontrolu nad svojim mislima; kakogod, nagrada je fenomenalna. Prošlost nema nikakvu moć nad nama. Čak ni problemi nemaju nikakvu moć nad nama. Naša moć leži u mislima koje danas biramo da mislimo. Zapamtite, pred nama leže beskrajne prilike za dobrobit.

Mi možemo misliti srećne misli. Možemo misliti pozitivne misli. Možemo reći: Da, ja to mogu! Možemo misliti misli koje nas čine radosnim. Možemo da naučimo da mislimo o svemu dobrom što postoji na svetu. Možemo podići nivo svojih misli. Možemo pozdraviti dan sa osmehom. Možemo svetu dati do znanja da smo srećni što smo živi. Možemo iskazati zahvalnost na svakom ćošku. Možemo voleti svoja tela. Možemo biti svoj najbolji prijatelj. Našim delima bićemo primer svojoj deci. Samim posmatranjem nas, svojih roditelja, naučiće kako da stvaraju srećan I ispunjen život.

Naša nagrada je da gledamo svoje živote koji se iz dana u dan pretvaraju u najradosnija, puna ljubavi, zdrava, prosperitetna, fenomenalna iskustva. I to će trajati do kraja našeg boravka na ovoj planeti. I zato trenirajte sebe da mislite misli koje vam prijaju. Tako ćete uvek kreirati sopstveni život od radosti, i iz tačke radosti. Rradost uvek donosi još stvari kojima se radujemo.

Afirmišite:

Ja sam jedini mislilac u mom umu: I ja biram da mislim radosne, pune ljubavi, pozitivne misli 24 časa, 7 dana u nedelji. Ja volim život, I život voli mene.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

  1. VASE

    Tekstot za avtosugestii e super samo bi trebalo da ima poveke konkretni avtosugestii—eve kako na primer: jas imam volja, elan, sila i energija za zivot, za rabota i za site moi aktivnosti i t.n

Leave a Comment