Kolet Baron Reid - Vaša začarana mapa

Oblikujte svet na svoj način.

Otkrite svoj unutrašnji pejzaž.

 

Gde ste trenutno? Zatvorite oči i opišite gde osećate da se trenutno nalazite. Da li ste u polju snova, gde sejete seme svoje namere i nestrpljivo čekate da vidite rezultate? Da li ste izgubljeni u vreloj pustinji, gde vam svakog trena izobilje izmiče iz ruku? Da li tumarate dolinama gubitka?

 

Ovaj unutrašnji okoliš ne mora obavezno imati veze sa onim gde se zapravo nalazite u vremenu i prostoru. Možete sedeti u sunčanoj sobi, sa prelepim pogledom na luku, ali u isto vreme biti zaglavljani u gruboj zemlji neopraštanja koja postoji u vama. Ono u šta verujete ima veliki uticaj na mesto u kom se nalazite kada se zagledate unutar sebe.

 

Da li vi verujete da je život više od onoga što očekujete, ili ste ispunjeni sumnjom jer ne znate kako da počnete da stvarate nešto bolje? Možda vi mislite da činite sve što možete, ali rezultati nisu ono čemu ste se nadali; ili pogledate okolo na probleme sa kojima se drugi suočavaju i osećate se bespomoćno da im živote učinite barem malo bezbolnijim, barem malo manje stresnijim?

 

Da li žudite za ispunjenjem, smislom – čak magijom?

 

Moja predpostavka je da ste vi voljni da radite naporno i da radite sve prave stvari koje će vas dovesti tamo gde želite da budete: na to šljašteće mesto na mapi koje obećava svetilište, izobilje, harmoniju i mir. Kakogod, brzi pogled na stazu koja vas je dovde i dovela će vas podsetiti da put nije uvek predvidiv ili lak za kontrolisanje koliko bi vi voleli da jeste. Svima bi nam poslužilo malo magije zar ne?

 

 

Jednom kada se probudite za vaš unutrašnji pejzaž, bićete u stanju da svesno oblikujete vaš svet tako što ćete menjati taj unutrašnji pejzaš u kome se trenutno nalazite, više nego što ćete se fokusirati na spoljašnju realnost.
Jednom kada se probudite za vaš unutrašnji pejzaž, bićete u stanju da svesno oblikujete vaš svet tako što ćete menjati taj unutrašnji pejzaš u kome se trenutno nalazite, više nego što ćete se fokusirati na spoljašnju realnost.

 

I kada kažem magija, ne mislim na manipulacije, iluzije ili trikove koje vidite u nakoj mađioničarskoj emisiji. Ona na koju ja mislim je živi dokaz inteligentne, dinamične, misteriozne esencije iz koje je stvorena, oblikovana i opet stvorena sva substanca. Ta magija vam je otkrivena kroz vaš sopstveni kapacitet da je spoznate i kroz vašu sopstvenu maštu i Duh.

 

Ta magična energija je oduvek postojala, postoji sada, i postojaće zauvek. Ne možete je intelektualno razumeti, niti analizirati logički, ipak, možete je spoznati duboko na nivou srca i duše, kroz svoju intuiciju. Ova magija je kreativna i nosi život. Nije nešto što možete kontrolisati, ali možete biti prislonjeni uz nju, čak i plivati pored nje poput delfina koji imitiraju ljudske pokrete i plivaju uz vas okeanom. Ako ste zainteresovani da se upustite u partnerstvo sa Duhom, i ako dozvolite vašoj mašti da bude otključana i inspirisana, bićete zapanjeni rezultatima. Naćićete svoju ličnu konekciju sa magijom tako što ćete iskoračiti iz linearne, misli leve strane mozga, i ući u kreativni domen intuicije i mašte.

 

Unutar svih nas nalaze se psihološki pejzaži koji su stvoreni našim mislima i osećanjima – polja nevremena koje nastanjujemo kada osetimo da smo na meti napada, ili lepljiva močvara koja postanemo kada smo preopterećeni obavezama.

 

Ako vas pitam: ‘Gde ste trenutno?’ vi ćete možda instinktivno odgovoriti : ‘Izgubljena sam!’ ili ‘U zamci sam na dnu mračne jaruge.’, ‘ Zaglavljena u blatu’, ‘Zakopana u pesku’, ili ‘Lutam po Ničijoj zemlji’. Ovi prizori su moćni u opisivanju intenziteta i dubine vašeg iskustva nego obične liste vaših životnih okolnosti.

 

Jednom kada se probudite za vaš unutrašnji pejzaž, bićete u stanju da svesno oblikujete vaš svet tako što ćete menjati taj unutrašnji pejzaš u kome se trenutno nalazite, više nego što ćete se fokusirati na spoljašnju realnost. Prouzrokujući tamne oblake da odu, otkrićete da je vaš unutrašnji osećaj sigurnosti i smirenosti sada ogledan u vašim spoljašnjim okolnostima. Takođe ćete početi da vidite događaje u vašem životu kao deo veće slike. Ovo je trenutak kada pronađete pravu magiju i značenje u svojoj životnoj priči – kao i hrabrost, snagu i mudrost da načinite moćne izbore.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment