Kris Dauni - Vaš Bobednički Niz

Mali koraci ka pobedi.

Tražite motivatora koji zaista funkcioniše? Nešto trajno, konstantno, I pozitivno? Uzmite u obzir pobednički niz. Pobednički nizovi su motivacione enrgetske bombe: mali dnevni I nedeljni ciljevi koji vam pomažu da pokrenete vaš program zdravlja I fitnesa, I da ga održavate.

Evo kako pobednički niz funkcioniše: Postavite definitivni vremenski rok za svoj niz, kao što je: Sledećih mesec dana neću piti gazirano, umesto da bude neodređeno. Ako postignete taj cilj I želite da nastavite pobednički niz, samo nastavite dalje sa novim ciljem, ili se prebacite na pobednički niz u nekoj drugoj oblasti, ako to želite.

Počnite sa nečim što ste sigurni da možete postići, ali ga pri tom ne radite redovno. Ako vam je ideja da nešto radite svaki dan zastrašujuća I stresna, probajte pobednički niz na bazi nedelje, kao što je :  Ići ću na brzo hodanje tri puta nedeljno, svake nedelje sledeća dva meseca. Pratite broj nedelja po redu, I postići ćete cilj. Varijacija toga, je da date sebi dva do tri puta slobodno, tako da vas dan ili dva, koja možda ne trenirate ne izbace iz pobedničkog niza. Nagradite sebe usput, dok postižete markere na svom pobedničkom nizu, pogotovo kad stignete do svog cilja pobedničkog niza (mesec bez gaziranog pića) ili ličnog rekorda (najduži period bez gaziranog). Stvorite pozitivni pritisak na okruženje, tako što ćete raditi svoj pobednički niz javno! Dok drugima pričate u vezi vašeg pobedničkog niza, biće vam lakše da ga ispratite do kraja, plus I njima dajete priliku da pomognu.

Ako propustite dan I prekinete svoj niz, ne brinite, to je u redu. Samo resetujte tajmer I probajte da pobedite sebe sledeći put. Suština pobedničkog niza nije savršenstvo, već uraditi svaki put bolje nego prošli. Važna stvar u vezi pobedničkih nizova je da naučite kako da ih naterate da rade za vas. Neki ljudi obožavaju ovu strategiju I učiniće sve, samo da bi održali svoje pobedničke nizove u životu.

Praktikujte male korake I održite svoje ciljeve živima.
Praktikujte male korake I održite svoje ciljeve živima.

 

Ne zaboravite da se nagradite! Svako zaslužuje da ga neko povremeno potapše po ramenu. A nema boljeg trenutka za to, nego onog kada ste van svoje zone komfora, izazivajući sebe na poboljšanje. Možete nagraditi sebe za sve šta god poželite. Ključ za pravilno nagrađivanje je da ga primenjujete koezistentno I često. Zapamtite, vi gradite životni stil pun zdravih navika, a navike zahtevaju ponavljanje. To znači, nagraditi odlične akcije kad god se one dese – da biste dali tim zdravim navikama pozitivno pojačanje uz put.

Male negrade su savršene kao regularne, svakodnevne nagrade akcije. One mogu skalirati od gledanja filma, do toga da date sebi 20 minuta pauze u radu da bi pozvali prijatelja, ili možda da bi dali sebi jednu penušavu kupku. Ova strategija funkcioniše još bolje kada je načinite zvaničnom. Zapišite svoje nagrade. Upišite na kojem trenutno cilju radite (I kada ga želite ostvariti, ako je to cilj koji može biti zacrtan za određeni vremenski rok), a onda recite to svima! Takođe, planirajte da ga proslavite, sami ili u društvu!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment