Abraham-Hiks - Uzgajaj Svoju Sreću

Da li ste počeli da se zabavljate?

Žena iz publike pita Abrahama kako da voli sebe još više, kako da se oseća još više vrednom i dovoljno dobrom, i kako da se još više zabavlja u svom životu?

Abraham: Većina tog problema u suštini i nije problem, jer svi prirodno vole sami sebe. Ne postoji ništa prirodnije nego da se osećaš tako kako se osećaš. A TI o kojoj pričamo, si TI-Izvor Energije, koja si istupila ovamo, u ovo divno iskustvo, i TI koja voliš ono što vidiš. Drugim rečima, tvoja esencija, tvoja Energija, sama duša Izvora tebe, je ljubav. Ti si se odvikla od toga, istrenirala si to iz sebe (prvobitno na način na koji tvoje pitanje implicira), time što si brinula šta misli onaj ili ona, ili on ili oni, o tebi. Kako da volim sebe? Odgovor na to je…jednostavno, samo prestani da NEvoliš sebe. Drugim rečima, ljubav je prirodno stanje bića, osim ako ne insistiraš, i ne forsiraš protiv nečeg što ne želiš.

Pričali smo o balansu Energije, i želimo da znate, da sve čemu pridajete svoju pažnju, aktivira određenu vibraciju. Dakle, dok gledaš u švedski sto raznih stvari, i govoriš da, vibracija se aktivira. Da- i ona se aktivira. Da- i ona se aktivira. Ako govoriš DA stvarima koje želiš, ti si aktivirala stvari koje želiš, i ako pri tom nudiš vibraciju isključivo onoga što želiš, Univerzum ti to i dostavi. I sada sve teče veoma prijatno i udobno za tebe. Međutim, u ovom Univerzumu gde je sve bazirano na privlačnosti, ne postoje stvari kao što su odvajanje i isključivanje. Kada nečemu kažeš NE, ono i dalje dolazi ka tebi, jer tvoja pažnja koju mu poklanjaš to traži, ili se u tebi aktivira ekvivalent te vibracije, što je isto kao i traženje.

Ljubav prema sebi je ključ srećnog života.
Ljubav prema sebi je ključ srećnog života.

 

Želim ovo, ali ne želim ono‘, oba uključujete u vibraciju. ‘Hoću ovo, ali neću ono‘, ‘ Volim ovo kod sebe, ali ovo mrzim kod sebe‘- upravo ste aktivirali obe vibracije. Tako da sada, umesto kristalno čiste, balansirane Energije (balansirane u smislu da je u potpunom poravnanju sa Izvorom), sada ste van balansa jer ste prizvali sve te različite stvari u vašu vibraciju. A osećaj koji imate kada ne volite sebe zbog nečega, je predstavljanje gomile vibracija koje se ne poklapaju sa harmonijom onoga-što-vi-zaista-jeste. Osećaj kada ne volite sebe, ili druge, osećaj anti-ljubavi, zaista znači prizvati vibracije koje ne dopuštaju čistu konekciju sa Energijom, koja je ustvari ljubav.

Abraham predstavlja ‘tok misli zahvalnosti’, kako bi svi mogli primeniti to u svom životu:

‘Evo me, u svom fizičkom telu, i ja sada svesno prepoznajem činjenicu da sam produžetak Izvora Energije.  I kako mi je sve jasnije ono što upravo shvatam o Izvoru Energije – a to znači da sam ja čista pozitivna Energija i da su moja esencija sve predivne stvari, i da svaki put kada osetim nešto barem malo niže od entuzijazma, uzbuđenja, osećaja da cenim sve oko sebe, ljubavi za sebe – je upravo zbog toga što sam prizvala nešto što je potpuno neprirodno i suprotno jednačini. Tako sam srećna što imam svoj sistem navođenja unutar sebe, koji mi ukazuje u svakom momentu, kada privlačim Energiju koja je relativna meni ili nečemu što će me sprečiti da budem u balansiranom poravnanju sa onim-što-zaista-jesam. Volim svoj sistem navođenja. Volim svoje emocije, baš sve. Volim one koje mi najviše prijaju, ali volim i one druge, one manje prijatne, jer su sve one tu, za mene, da me ‘uštinu’, u datom trenutku, nežno, sve više i više, u svakoj situaciji, i pomognu mi da popravim svoje vibraciono poravnanje. Volim što ne postoji trka u svemu tome.Volim što sam večno biće, i što imam svo vreme koje mi treba. I volim što nagrade manifestujem istog momenta…onda kada posegnem za nečim i osećam se dobro, odmah sam tu. A kada posegnem za nečim i ne osećam se baš najbolje u vezi toga, i dalje mogu da posegnem za najboljom mišlju kojoj trenutno imam pristup, a koja me čini da se osećam bolje, i to je za sada dovoljno dobro. Ustvari, to je upravo sve, čemu trenutno imam ikakav pristup.’

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment