Don Migel Ruis - Uvek radite najbolje što možete

Budite master umetnik sopstvenog života.

Naučite da sebe stavite na prvo mesto.

 

Život nam daje sve I sve u životu može biti zadovoljstvo. Zašto ne biste verovali u darežljivost života? Zašto ne biste naučili da budete darežljivi I prijatni prema sebi? Ako vas to čini srećnim, I prijatni ste prema svima oko vas, zašto da ne? Ako se uvek menjate – ako se vaš san uvek menja, čak I onda kada to ne želite – zašto ne biste ovladali transformacijom I stvorili vaš lični raj?

San vašeg života sačinjen je od hiljade malenih snova koji su dinamični. Snovi se rađaju, rastu I umiru, što znači da se uvek menjaju. Obično se menjaju i bez vaše svesnosti o tome. Jednom kada ste svesni da sanjate, vi povratite svoju moć da menjate san kada god to poželite. Kada otkrijete da imate moć da kreirate rajski san, vi želite da promenite vaš san, a Četiri Sporazuma su savršeni alat. Oni izazivaju tirana, sudiju, žrtvu u vašoj glavi. Oni izazivaju sve one majjušne sporazume koji vaš život čine teškim.

Ako izazovete vaša verovanja samim tim što pitate sebe, da li je to zaista istinito u čega verujete, otkrićete nešto veoma interesantno.

Čitavog života ste se trudili da budete dovoljno dobri za nekog drugog, a sebe ste uvek stvljali na poslednje mesto. Žrtvovali ste ličnu slobodu kako biste živeli u skladu sa tuđim gledištem. Trudili ste se da budete dovoljno dobri za svoju majku, oca,učitelje, ljubavnike, decu, religiju, I društvo. Nakon što ste pokušavali toliko godina da budete dobri za sebe, shvatate da niste.

Zašto ne biste sebe stavili na prvo mesto, možda za svog života? Možete ponovo naučiti kako da volite sebe tako što ćete prihvatiti sebe, bezuslovno. I možete početi tako što ćete projektovati bezuslovnu ljubav na svoje autentično ja. A onda vežbajte da volite svoje autentično ja, sve više I više. Kada volite sebe bezuslovno, više niste lak plen za predatora iz spoljašnjosti koji želi da kontroliše vaš život. Više se ne žrtvujete ni za koga. Ako praktikujete samoljubav, ovladaćete samoljubavlju.

 

 

photo by: Pure_Poison89
photo by: Pure_Poison89

 

 

Uvek radite najbolje što možete je sporazum koji vam pomaže da postanete master umetnik. Prva tri sporazuma su u realmu virtuelne realnosti. Četvrti sporazum je u realmu fizičkog. Njegova suština je preduzimanje akcije, delanje, vežbanje I praksa, sve dok ne postanete master snova. Tako što radite najbolje što možete, iznova I iznova, vi ćete na kraju ovladati umetnošću transformacije. Ovo je druga po redu veština mastera umetnika koju jasno možete videti u četvrtom sporazumu. Kada uvek radite najbolje što možete, vi delate, vi menjate sebe, vi menjate san vašeg života.

Deo iz knjige Peti Sporazum od Migela Don Ruzia, I Hose Ruiza.

Leave a Comment