Alan Koen - Uvek ima dobrih vesti

Samo treba da ih potražite.

Čak I prevare mogu imati srećan kraj.

 

Nakon što je osvojio turnir, najveći Argentinski golfer Robert DeVinćenso primio je svoj ček, nasmešio se za kamere, presvukao I napustio klub odlazeći kući. Dok je DeVinćenso prilazio svojim kolima, na prakingu mu je prišla nepoznata mlada žena. Čestitala mu je na pobedi I ispričala mu kako joj je dete ozbiljno bolesno I na samrti. Nije znala na koji način će platiti doktorima za operaciju I troškove hospitalizacije.

DeVinćenso je bio dirnut njenom pričom, te je izvadio olovku I svoj pobednički ček prepisao na njeno ime. Iskoristi dobro ovaj novac za bebu, rekao joj je, dok je stavljao ček u njene ruke.

Sledeće nedelje je ručao u kantri klubu kada je za njegov sto prišao zvaničnik Profesionalne Asosijacije za golf. Momci su mi rekli da si upoznao neku devojku na parkingu prošle nedelje, nakon turnira.

DeVinćenso je klimnuo glavom.

Pa, reče zvaničnik, Imam vesti za tebe. Ona je prevarant. Nema nikakvu bolesnu bebu. Nije čak ni udata. Prešla te je načisto, moj prijatelju.

Hoćeš da kažeš da nema nikakve bebe koja umire?, pitao je DeVinćenso.

 

photo by: b_lackdante
photo by: b_lackdante

 

Upravo tako, reče zvaničnik.

Pa to je najbolja vest koju sam čuo cele nedelje. Odgovori DeVinćenso.

Vaša sreća ne zavisi od događaja. Nego od onoga što napravite od njih. Ne možete kontrolisati ono šta rade drugi ljudi, ali imate apsolutnu kontrolu nad svojom reakcijom. Kada reagujete na osnovu straha ili osude, vi negujete iluzije koje vam donose patnju. Kada reagujete iz osećaja ljubavi ili celosti, imate sve da date I ništa da izgubite.

Perspektiva je sve.

Kako možete pretočiti izazovnu situaciju tako da od nje postanete još moćniji I zadovoljniji?

Afirmacija za danas: Ja tumačim život u svoju korist. Ja od svega što dolazi pravim najbolje za sebe.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment