Abraham-Hiks - Uhvatite ritam

Neka privlačenje postane vaša navika.

Ključ je u vašem stavu.

 

Kada se konstantno fokusirate na neku misao, postaje vam veoma lako da se I dalje fokusirate na nju, jer Zakon Privlačenja čini da vam slične misli budu dostupne u sve većem broju. I onda, emocionalno govoreći, vi stvarate raspoloženje ili stav.

A vibraciono govoreći, vi stvarate vaš standardni vibracioni ritam, da tako kažemo – vašu startnu poziciju.

Vaše raspoloženje vam daje verodostojnu prezentaciju onoga što pozivate u svoje iskustvo. Vaše raspoloženje, ili vaš generalni stav o nečemu, jeste jasna indikacija vaše vibracije koju ste do sada primenjivali. Drugim rečima, svaki put kada je bilo koja tema aktivirana unutar vas, kroz vašu izloženost okolini, vaša vibracija istog momenta poskoči na vaše vibraciono mesto koje ste najviše puta primenjivali, vašu startnu poziciju.

Recimo, kada ste bili dete, vaši roditelji su doživeli ozbiljne finansijske poteškoće. I stoga, nedostatak novca I nemogućnost da kupite željene stvari bila je vruća tema o kojoj se raspravljalo u vašoj kući, uz pratnju emocija brige I straha. Često, kao odgovor na neku vašu želju za nečim, rečeno vam je da novac ne raste na drveću, i da samo zato što nešto želite, ne znači da ćete to I dobiti, I da treba da naučite, baš kao što su svi isto učinili u vašoj porodici, da se snađete u siromaštvu, jer tako prosto jeste…

I zbog godina koje ste proveli izloženi ovakvim mislima nedostatka, vaša navika razmišljanja o temi novca – vaša emocionalna startna pozicija – postala je ona sa vrlo malo očekivanja bilokakvog finansijskog uspeha. I onda, svaki put kada biste pomislili na novac I izobilje, vaše raspoloženje I vaša očekivanja bi istog momenta prešla u razočarenje, brigu I bes.

 

photo by: klontak
photo by: klontak

 

Ili, kada ste bili dete, majka vašeg prijatelja je poginula u saobraćajnoj nesreći, I vi ste zbog vaše bliskosti sa osobom koja je iskusila takvu duboku traumu u detinjstvu postali uplašeni za dobrobit sopstvenih roditelja. Kadgod su negde putovali automobilom, vi ste bili u grču straha sve dok se oni ne vrate. I tako ste, malo po malo, stvorili naviku da brinete za dobrobit onih koje volite. Vaša emocionalna startna pozicija postala je nesigurnost.

Ili, kada ste bili tinejdžer, možda je vaša baka iznenada umrla od srčanog udara. A u godinama koje su usledile, čuli ste svoju majku kako brine o verovatnoći da se ista stvar I njoj ne desi, kao I svoj njenoj deci – uključujući I vas! Skoro svaki put kada bi se pričalo o vašoj baki, njen iznenadni srčani udar postao bi emocionalni deo razgovora pun straha.

Iako je vaše telo bilo snažno, I nastavili ste da se osećate fizički dobro, vaša briga o vašoj fizičkoj ranjivosti kuljala je ispod površine. I tako, vremenom ste razvili vašu emocionalnu startnu poziciju fizičke ranjivosti.

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment