Vejn Dajer - Tamo gde živi mir

Ako želite da budete glas mira u svetu, počnite tako što ćete mir načiniti permanentnim stanjem u sopstvenom životu. Vaše višlje ja zna put, i sve što vam je potrebno jeste svesnost i odličnost da poslušate zov ljubavi, oproštaja i dobrote, dok živite dane svog života. Evo nekoliko ideja o kojima možete porazmisliti:

 

1. Morate ponuditi mir da biste ga imali. Mislite o sebi kao o miroljubivoj osobi. Obratite pažnju na nametanje vašeg ega da bude uvređen nečim, i pokrene konfrontacije i sukobe sa okolinom. Pokušajte da kažete ‘Zaista imaš izazovan dan.’ službeniku u pošti, umesto: ‘Već 15 minuta čekam u redu!’ Neka vaše prisustvo puno ljubavi , a ne vaš ego, predvodi vaše reči i dela.

2. Zapamtite da žaljenje i kukanje donosi samo nemir, dok komunikacija donosi mir. Možete raspršiti kuknjavu tako što ćete otpustiti sopstvenu naviku da ‘upijate’ sve u sebe, i vežbati oproštaj. Ako ste ljuti na nekog u vašem životu, radite na tome da komunicirate sa tom osobom. Nekoliko trenutaka diskusije dovoljno je da oproštaj poništi nemir i oslabi uticaj vašeg ega koji obožava anksioznost.

 

tamo gde živi mir
tamo gde živi mir

3. Podarite sebi poslasticu u vidu trenutka mira samo za sebe, svakog dana. Iako samo na par trenutaka, iskusite ovaj ključ za višlje stanje svesti. Ugasite unutrašnje dijaloge, i uvidite razliku između konstantnog blebetanja i blagoslova vaše tihe konekcije sa Univerzumom. Ovo je najsigurniji način da oslabite kontrolu ega i da se pomerite ka unutrašnjoj viziji mira koja je vaše pravo od rođenja.

4. Podsetite sebe da je najbolja tehnika za uspostavljanje mira u vaš život da uvek izaberete da budete ljubazni kada se ispred vas nađe izbor između biti u pravu ili biti ljubazan. Ovo je jedini, najefektivniji metod za pobuđivanje osećaja mira, koji ja znam. A izbor imate u svakoj od vaših interakcija.

 

Kada je vaše višlje ja prisutno, ono uvek promoviše mir. Ako imate dvoumice da li je to vaše ego koji sad govori ili vaše višlje ja, odgovor postaje očigledan kada se zapitate: ‘Da li će ovo doneti mir ili uznemirenost u moj život?’ Mir ne možemo naći u tome da budemo u pravu, ili da budemo ljuti, ili povređeni. Po svaku cenu, radite na tome da ispravljate pogrešne stvari koje vidite, ali to radite sa razumevanjem da vas ljutito srce sprečava spoznaje sa Bogom na stazi vaše svete potrage. Mir će vam doći kada postanete onaj koji leči, a ne onaj koji sudi.

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment