Abraham-Hiks - Stajati Uspravno

Potrebna vam je pomoć oko samopouzdanja?

Razgovor sa Abrahamom u vezi vraćanja samopouzdanja.

Džeri: Predpostavljam da uvek pričam o svojim iskustvima jer sam najsigurniji u to šta se tu zaista desilo, i kako sam se osećao. Sećam se, kada sam bio dete, imao sam tako jako samopouzdanje, da mi nije bilo granice. Osećao sam se sposobnim da postignem gotovo sve. A onda, kako su godine prolazile, naučio sam da prihvatam kriticizam drugih ljudi, počeo sam da osećam sopstveni kriticizam prema samom sebi, i izgubio sam to svoje prvobitno samopouzdanje. Postao sam skoro introvertan. Danas, kada vidim decu sa tim neustrašivim stavom i visokim samopouzdanjem, setim se da sam se i sam nekad tako osećao. A onda, malo po malo, vidim da od drugih iz svoje okoline ta deca bivaju, kako bih ja to nazvao, ‘sasečena’ i njihovo samopouzdanje nestaje. Da li bi mogao da nam pojasniš zbog čega doživljavamo ovo iskustvo erozije samopouzdanja, i samopoštovanja, i kako možemo to sprečiti? I kako možemo ‘podići’ druge na višlji nivo samopoštovanja?

Abraham: U pravu si- jedino kroz svoje iskustvo možeš razumeti bilo šta, i zbog toga: Tvoj život te je naterao da se proširiš, da lansiraš rakete želja u svoj Vibracioni Vorteks Stvaranja; ali istinsko znanje, ili razumevanje doživiš samo onda kada dopustiš sebi da sustigneš te želje i stopiš se sa njima. Nikada ne možeš iskusiti znanje tako što ćeš sustizati želje koje je lansirao neko drugi. To je razlog zbog čega reči ne uče nikog ništa. Jedino te tvoje životno iskustvo može nečemu naučiti.

Povratite svoju neustrašivost sa kojom ste rođeni.
Povratite svoju neustrašivost sa kojom ste rođeni.


Zato si u početku tako neustrašivo nezavisan: neželeći da veruješ drugim ljudima na reč, želeći sopstveno iskustvo, želeći da napraviš sopstvene odluke, želeći sopstvenu slobodu izbora. Ništa od tog silnog željenja nikada ne jenjava i ne nestaje. Čak šta više, ono postaje još veće! Razlog zbog čega tvoja urođena neustrašivost obično nestane, je zato što dopustiš da te drugi odvrate od tvog Vorteksa. Drugim rečima, ti dopustiš drugima da te ubede da je za tebe mnogo bitnije da obraćaš pažnju na to kako se oni osećaju, nego na ono kako se ti osećaš.

Svaka emocija koju osećaš je indikacija tvog odnosa sa Vorteksom. Kada se osećaš punim samopouzdanja to samo znači da je tvoja trenutna misao savršeni par onome kako se Izvor koji je u tebi, unutar tvog Vorteksa Stvaranja oseća u vezi tebe. Kada se osećaš postiđeno, to znači da se tvoja trenutna misao ne podudara sa onim šta Izvor unutar tebe, oseća za tebe. Zato, kada roditelji, učitelji, prijatelji projektuju stavove neodobravanja prema tebi (a sve to rade u cilju stvaranja tvog ponašanja koje je njima najprijatnije), ako odreaguješ na njihovo negodovanje tako što modifikuješ i menjaš sopstvene misli, ili reči, ili čitavo svoje ponašanje da bi im ugodio, ti si se dekoncentrisao od sopstvenog istinskog Vodiča i od sopstvenog istinskog Izvora samopouzdanja. Tako da, nije da tvoje samopouzdanje erodira, već ti ne dopuštaš njegovo konstantno oporavljanje i osvežavanje. Dok tražiš odobrenje od njih, ti si ometen od sopstvene fontane Izvora Energije koja obnavlja tvoje samopouzdanje. I ponovo, ti tražiš ljubav na pogrešnom mestu.

Da bi ‘podigao’ i inspirisao druge, moraš ih usmeravati ka njihovoj fontani osveženja samopouzdanja. Ne pomažeš im tako što tražiš od njih da odgovore na tvoje odobravanje ili neodobravanje. Mnogi ljudi misle da je način za ‘podizanje’ drugih kada ih neiscrpno obasipamo sopstvenim odobravanjima. Ali ako oni gledaju u tebe i traže tebe za svoju obnovu samopouzdanja i njegovog osveženja, a ti trenutno imaš druge stvari kojima poklanjaš pažnju, oni će biti u nevolji. Ili na primer ako gledaju u tebe, a ti trenutno nisi konektovan sa sopstvenim Tokom obnavljanja, te s’toga nemaš ništa da im daš, oni su ponovo u nevolji. Međutim, ako im pomogneš da shvate da u sebi imaju Izvor osveženja i obnavljanja sopstvenog samopouzdanja, koji je nezavisan od svih ljudi, i da je jedino potrebno da razumeju prirodu svog Vorteksa Stvaranja, i da se poravnaju sa njim često, ti si im ponudio istinsko ‘podizanje’ i podršku koja će im služiti čitavog života, nezavisno od tebe.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment