Džon F. Demartini - Šta Biste Voleli da Stvorite?

Četiri osećanja koja vam pomažu da se fokusirate.

Od esencijalne je vrednosti da se skoncentrišete na stvari koje biste voleli da radite, budete, I imate u životu. Kada sam snimljen za svoj deo pojavljivanja u filmu Tajna (The Secret), film koji je posvećen tome kako manifestovati sopstvene snove, ja sam naglasio da vaša unutrašnja, najdominantnija misao, postaje vaša najopipiljivija spoljašnja realnost. Drugim rečima, preusmerićete svoj život u pravcu onoga što je najjače u vašem umu.

Obzirom da uvek mislite nešto, mudro je da svoje misli svesno fokusirate na to kako biste mogli živeti shodno svojim najvišljim vrednostima. Ispunite svoj um stvarima koje su vam najvažnije, I uhvatite tempo sa najinspirativnijim idejama I mislima koje bi voleli da pretvorite u stvarnost. Primetite da svaki put kada mislite o aktivnostima koje su povezane sa vašim nižim vrednostima (osim ako u tom slučaju ne planirate načine kako da upravljate njima, ili ih povežete sa vašim višljim vrednostima), one postaju frustrirajuće stene koje istog momenta blokiraju vaš put.

Kada su vaši ciljevi povezani sa vašim višljim vrednostima, a ono što bi voleli da postignete apsolutno reflektuje vaše autentično ‘ja’, onda ćete automatski I misliti o tim ciljevima. Kada ste zahvalni na svojim izazovima, za sebe, I za one koji su oko vas, i cenite vaše trenutno stanje onakvo kakvo jeste – vi imate moć da kreirate I oblikujete svoj život. Možemo jednostavno reći: manifestujete ono što mislite I ono čemu se zahvaljujete.

Kada razmišljate o ispunjenju vaših najvišljih vrednosti, bićete inspirisani. A kada ste inspirisani vi povećavate vašu sposobnost da stvorite I otkrijete prilike koje će vam pomoći da ostvarite vaše ciljeve. Sa ovim pozitivnim stavom, vi ne samo da imate uticaja na svaki aspekat vašeg života, već utičete I na ostatak sveta.

Postoje četiri primarna osećanja koja vam pomažu da živite svoje snove. Ona isplivaju na površinu kada uhvatite korak sa vašom unutrašnjom mudrošću I kada održavate harmoniju sa vašim najvišljim vrednostima. Ona su:

1. Zahvalnost. Zahvalnost je sklonište za srce koje dopušta vašem autentičnom ‘ja’ da zrači na ljude oko vas. To je stanje kada cenite sebe u celosti, druge ljude I ceo svet. Kada se osećate zahvalnim za ono što imate, dobićete još više toga što volite, kao I moć da promenite svoj život.

2.Bezuslovna ljubav. Bezuslovna ljubav znači imati otvoreno srce, I nikakvu želju da promenite sebe niti druge. Osećate se zadovoljnim sa svojim životom, I sa Univerzumom takvim kakav jeste. To je stanje srca i duše koje je strpljivo i sigurno u sebe.

Živite u harmoniji sa svojim najvišljim vrednostima.
Živite u harmoniji sa svojim najvišljim vrednostima.

 

3.Inspiracija. Inspiracija znači živeti prema svojim najvišljim vrednostima. Kada ste fokusirani na ostvarivanje onoga što vam je važno, skoro je nemoguće da živite život bez značenja I svrhe. Ljudi prirodno vole da budu u vašoj kompaniji kada ste vi inspirisani I volite ono što radite.
4.Entuzijazam. Svako voli da koristi usluge, ili da bude u kompaniji koja je entuzijastična u vezi onoga što radi. Entuzijazam je magnetični osećaj koji će vam dati neverovatan uticaj u vašim socijalnim krugovima, poslovnom okruženju, porodici I ostalim oblastima života.

Kada prigrlite ova osećanja, vaše telo I um će biti u harmoniji, a vi ćete povećati vašu sposobnost da privlačite I/ili da kreirate vaš željeni ishod. Svaka ćelija u vašem telu će ispratiti stanje sigurnosti, prisutnosti, inspiracije I zahvalnosti, koje je uvek tu. Zapamtite, osećate da ‘možete’ onda kada ste poravnati sa vašim najvišljim vrednostima, a verujete da ‘ne možete’ onda kada to niste. Sumnja dolazi onda kada nastojite za nečim što je na vašim listama nižih vrednosti.

Vaše samopouzdanje povezano je sa onim kako se osećate, I naravno, ono kako se osećate utiče ono, na čega se fokusirate I konačno, ono šta manifestujete. Vaša slika o sebi samima određuje vašu sudbinu. Koncentrišite se na ova četiri moćna osećanja tokom dana, I ništa vas ne može zaustaviti da postignete svoje snove.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan :)

Leave a Comment