Heder Mari Vilson - Spremni, na pozor, rasti!

U potrazi za radošću ispunjenim životom.

Kako da pronađete svoj kreativni izraz.

 

Da li ikad pomislite: Da li je ovo ono pravo? Da li je ovo sve što postoji? Sigurno je život više od ovoga! Da li vaš život počinje da liči na gomilu zadataka koje ili zaobilazite ili neuspešno obavljate?

Škola: prolazna.

Karijera: prolazna.

Brak: neuspeh.

Prijatelji: prolazna.

Zdravlje: nauspeh.

Deca: prolazna.

Ulaganja: neuspeh.

Do ove tačke u vašem životu, sigurno ste već imali prilike da postignete skoro sve što ste ikad poželeli: posao, dom, veza, prijatelji, društveni život, ili neka od ličnih dostignuća – ali sada imate osećaj kao da vam nešto nedostaje. Možda ste sanjali o tome da negde pobegnete I počnete sve iz početka, ili možda ne znate šta biste sledeće radili, I ta misao vas plaši. Možda žudite za dubljim iskustvima ljubavi, intimnosti, I povezanosti sa nekim. Ili možda želite da se osećate još više živim I svesnim sadašnjeg trenutka u svom životu, ili želite da služite svrsi većoj od vas samih.

Pa… sa čim god da se suočavate, znajte da niste jedini. I niste zaglavljeni – vi možete pronaći slobodu, baš kao što sam je ja pronašla, čim budete spremni da posadite seme slobode u vašoj Životnoj Bašti I načinite promenu da pređete iz življenja života pokrećući se spoljnim uspesima, u življenje života negujući sopstvena blaga unutar vas.

Svi mi posedujemo moć da stvaramo – kreiramo, negujemo, I menjamo svoj život tako da imamo radošću ispunjen život pod našim uslovima. Niko nam ne može odobriti slobodu, I niko nam je ne može oduzeti. Svi smo mi bili rođeni kako bismo bili slobodni: slobodni da volimo, slobodni da govorimo sopstvenu istinu, slobodni da se izrazimo, I slobodni da živimo život sa čvrstim osećajem sigurnosti, izobilja I vitalnosti. Sloboda je stanje bitisanja – I radeći ovaj posao na sebi, ne samo da ćete postati oslobođeniji, već I više samosvesni, svesni I upleteni u neki kreativni rad. Kada odlučite da posadite seme slobode, otisnućete se na duboki I spiritualni put ka unutra, ka saznanju da vi jeste bitni I važni.

E sad, živeti život pod svojim uslovima treba vašu hrabrost, posvećenost, I istrajnost. Baš kao I sadnja bašte, to je težak posao. Ali dobra vest je ta, da vi već imate svo potrebno semenje kako biste izgradili srećniji, slobodniji, I više ispunjavajući život. Sve što je potrebno da uradite jeste da zasadite to semenje u vaš život, a zatim da se starate o njemu.

Svaki baštovan će vam reći da se bašta ne pravi preko noći, već da je to jedan magični I fenomenalni proces. Bašta vas uči da požanjete ono što posejete. Dakle, šta je ono što vi sejete u vašoj životnoj bašti? Da li gajite vaše unutrašnje znanje sebe same I rast? Ili gajite anksioznost, iscrpljenost, stres I sumnju u sebe? Ako je tako, onda je možda došlo vreme da povratite svoju kontrolu I posejete setvu koja će vam doneti istinsku radost I ispunjenje.

...ako ste spremni da preuzmete odgovornost za sopstveni život, da posvetite vaše vreme tom radu, I u potpunosti prigrlite život, onda će I vaša destinacija biti identična takva.
…ako ste spremni da preuzmete odgovornost za sopstveni život, da posvetite vaše vreme tom radu, I u potpunosti prigrlite život, onda će I vaša destinacija biti identična takva.

Kako budete započinjali da sadite semena u vašu Životnu Baštu, shvatićete da poenta nije da bilo šta učinite da se ostvari, već je stvar u ko-kreiranju onoga što želite sa Univerzumom. Vi morate istražiti sopstvene potrebe I želje; fokusirati se na svoju viziju; ojačati korene vaših novih verovanja; negovati sebe sa ljubavlju; rasti I povezati se sa moći vašeg srca; a potom treba da balansirate, negujete I čistite vašu baštu svaki dan. Ako ovo budete radili vi ćete procvetati sa radošću, izobiljem I slobodom.

Obećanje cveta je u svakom semenu, baš kao što je obećanje ka vođenju radosnog života u svakome od nas. Mi živimo u ekstraordinarnom, vremenu na pročelju uzdižuće svesti, I otvaranju ka rastu I izlečenju. Ako postoji bilo koje vreme da sadite svoju baštu, to je sada. Možete stvoriti svrsishodan I autentičan život tako što ćete se poravnati sa vašim najvišljim ja. Možete gajiti sopstvenu Životnu Baštu I biti u stanju da se suočite I izađete na kraj sa bilo kojim godišnjim dobom I olujom. U Životnoj Bašti definicija uspeha se ne bazira na novcu, slavi, ili dostignućima; već na svakoj pojedinačnoj biljci koja radi najbolje što može sa onim što joj je dato.

Vi imate izbor da birate svoju sopstvenu stazu I svoju sopstvenu baštu…i ako ste spremni da preuzmete odgovornost za sopstveni život, da posvetite vaše vreme tom radu, I u potpunosti prigrlite život, onda će I vaša destinacija biti identična takva. Ne budite strogi prema sebi. Trebao vam je čitav život da dođete do ove tačke gde ste sada, I zato ne očekujte da se sve promeni za sekundu. Vi ćete iskusiti vašu sopstvenu Životnu Baštu, mesto gde vaše postojanje na ovom svetu jeste bitno – mesto gde se možete poravnati sa nevidljivim porukama I duhom prirode, podeliti svoje talente sa svetom, I prosto biti vi.

 

2 Comments

  1. danijela dany

    Predivno

  2. Tanjusa

    Ovaj, nasumično odabran, tekst mi je baš trebao na početku ovog dana. Divno je što ovaj site postoji!

Leave a Comment