Sonja Šoket - Slušajte Svoje Srce

Osetite svoje Božansko ja u sebi.

U tišini, Duh stiže.

 

Otkrivanje sopstvenog duha je veoma uzbudljivo i oslobađajuće. A samo puko slušanje o tome, nije ista stvar. Prijatelji vam mogu pričati do sutra o njihovom fenomenalnom putovanju do Evrope, sa sve suvenirima i video snimcima, ali vi i dalje nećete u potpunosti otkriti Evropu sve dok sami ne odete tamo.

 

Isto je i u kraljevstvu Duha. Vi nećete zapravo znati moć vašeg Duha sve dok se direktno ne konektujete sa njim kroz meditaciju, namernom svesnošću o negativnim obrascima vašeg ega, svesnom disanju kako bi se oslobodili tih obrazaca razmišljanja, i odlukom da uhvatite korak sa svojim Duhom svakodnevno.

 

Da bi zaista otkrili vaš Duh, prestanite da pričate, čitate, i počnite da slušate svoje srce. Budite tihi dovoljno dugo da možete osetiti božansko ja u sebi. Ne postoji drugi način kako bi se istinski živelo.

 

Zatvorite oči i smireno udišite i izdišite kroz nos. Počnite sa par uzdaha kako bi se opustili. Recite sebi da više nećete ignorisati svoju potrebu da se povežete sa svojim Duhom, vašim autentičnim Ja. Osetite moć vaše sopstvene Božanske kreativne varnice.

 

Sa vašim seldećim dahom, otpustite svu svoju tenziju i samo budite tu, momenat ili dva, koliko god možete. Uživajte u sedenju i dubokom disanju, ispraznite sve misli, slobodni od svih planova, prisutni u momentu. Osetite ovu vibraciju povezanosti sa Izvorom. Primetite koliko ste u miru, zadovoljni, i puni energije. Ovo je moć vašeg Duha, i dopstupna vam je u svakom momentu. Ona je pravi Vi. Zapamtite to.

 

Dnevna praksa: Budite Tihi

 

Uzmite dnevno par momenata da sedite u tišini i svu svoju svesnost usmerite ka unutra, povezujući se sa vašim Duhom. To može biti i momenat za vreme tuširanja, ili nakon što ste spakovali stvari u svoj auto. Može biti i momenat dok perete ruke pre večere, ili dok čekate autobus na putu ka kući. Može biti momenat dok zalivate svoje biljke ili savijate veš. Ovi momenti tišine se mogu desiti bilo gde, i bilo kad. Što više naučite kako da uhvatite korak sa njima bilo gde da ste, to će vam biti lakše.

 

 

slušajte svoje srce
slušajte svoje srce

 

Ne postoji razlog da se fokusirate na bilo koju specifičnu stvar dok to radite. Jednostavno slušajte vaš unutrašnji glas, baš kao što biste slušali neku osobu dok vam priča preko telefona. Dajte tom glasu punu pažnju.

 

Možda će biti potreban momenat ili dva, da vaš ego utiša svoje mentalno ćakulanje, kako biste bolje čuli. Budite strpljivi jer ćete zaista čuti. Opustite se dok slušate. Vaš Duh poseduje moćno vođstvo da vam podari, zato mu dajte svoju punu pažnju makar na nekoliko minuta. Budite svesni bilo kakvih intuitivnih saznanja, ideja, naglih realizacija, ili kreativnih misli koje vam padnu na pamet. One će se brzo pojaviti, i isto tako nestati, zato je potrebno da budete svesni njihovog prisustva. Možete ih čuti u svom umu; možete ih osetiti, videti ili ih nagovestiti.

 

Naviknite sebe da osećate ove znakove intuicije u bilo kom obliku da se pojave. Efektivan način da to radite je da ih govorite naglas dok vam se pojavljuju u umu. Jednom kad vokalizujete vašu svesnost baziranu na vašem srcu, ne morate više ništa da činite. Dopustite vam da vas posete bez da ih jurite ili opravdavate. Jednostavno uhvatite osećaj vašeg Duha i načina na koji sa vama komunicira.

 

Duh se najbolje može osetiti u tišini. Ako pažljivo obraćate pažnju, možete razlikovati osećaj intuicije i Duha, od vaše inteligencije bazirane na egu. Duh vas ostavlja sa osećajem proširenosti, mira, iznenađenja i inspirisanosti; ostavlja vas otvorenog srca i uma. Ego vas sa druge strane ostavlja sa osećanjem napetosti i koncentrisanosti; zatvorenog srca i defanzivnog uma.

 

Što više praktikujete da sedite u tišini na nekoliko momenata, to više možete sresti ove često, visoko suptilne poruke od vašeg Duha. Kada ste u tišini vi osećate unutrašnje vibracije Duha u vašem srcu. Tople su i moćne, snažne i prijatne. To je direktna, uvek bezuslovna ljubav. Što je više osećate to ćete je više prepoznati, i više ćete biti dirnuti njome.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

5 Comments

 1. slavica

  Veoma mi se svideo ovaj tekst ispunio me jemilinom isrecom.hvala

 2. Daca(jelena)

  Jako lep tekst,po kome se može živjeti svakog trena.

 3. Prelep tekst pun topline i ljubavi!!

 4. rada

  Predivan tekst,hvala!

 5. najzad

  Dopire do srca.Hvala

Leave a Comment