Džon Holand - Razmišljajte!

Ponovno sretanje sa svojim višljim mislima.

Meditacija za vašu dušu.

 

Što više ostajemo povezani sa našim višljim umom, to više jačamo i gradimo esencijalni most između sebe i naše višlje svesti.

Svi smo mi rođeni povezani sa ovom Božanskom svesnošću, ali kako odrastamo, imamo tendenciju da se udaljimo od nečeg što nam je nekad bilo tako prirodno za nas. Kada se diskonektujemo od svog višljeg uma, Izvor koji nas je nekada negovao je često zamenjen sa drugim izvorom – izvor zamena. Silimo konekcije i zavisnosti sa hranom, alkoholom, ili nikotinom, ili postajemo zavisni od neke osobe, ili posla – odatle potiče naziv radoholičar. Mnogi od nas provedu živote pokušavajući da ispune tu prazninu koja je stvorena kada je veza sa našim višljim umom prekinuta.

Da li je zaista moguće ponovo se povezati sa svojim višljim umom?

Kako razvijate sposobnost da se izdignete iznad svesnog uma, i svih njegovih impulsa i distrakcija, naći ćete to mesto mira i smirenosti, i moguće…neke odgovore. Ovo je deo vas gde možete steći osećaj šire slike. To je mesto gde svakodnevnica i njeni detalji nemaju veliko značenje. To je takođe deo vas koji ne želi ništa više nego da vam pomogne da budete srećni, i da vas stavi natrag na pravu stazu za vaš psihički i spiritualni razvoj.

Pre mnogo godina kada sam studirao i razvijao svoje sposobnosti kao medijum u Engleskoj, bio sam srećne ruke da naučim tehniku kako da se popnemo do višljeg uma. Naučio sam od svojih tutora u Britaniji da kada su ljudi zabrinuti, depresivni, nesigurni u sebe, imaju tendenciju da misle na dole.

Koliko ste samo puta čuli da neko kaže: ‘Osećam se na dnu,‘ ili ‘Ne mogu da se iskobeljam iz sopstvenog blata’. Ono što zapravo govore je da ne mogu da se izvuku iz sopstvene glave i njihove misli se ponašaju kao negativne barijere u njihovom umu i telu.

Kada se ovo desi, mi imamo naviku da tumaramo na jednoj te istoj misli, kao pokvarena ploča, idući tako ka stresu i brizi, što nas često dovodi do osećaja potpune zbunjenosti i konfuzije. Znam da će se mnogi od vas prepoznati u ovome.

Evo vežbe koju sam naučio za pristupanje višljem umu za vreme mog boravka u Engleskoj:

Neka vam bude udobno, raskomotite se, zatvorite oči, duboko uzdahnite par puta i opustite se.

Dovedite svoju svesnost na vaša stopala. Neka vam vaš dah pomogne da prenesete opuštajuću energiju iz vaših stopala. Lagano, penjite se do listova, svojih kolena, butina, abdomena, grudi, prstiju, ruku, šaka, ramena, vrata, lica, sve do vrha vaše glave. Sada, kada ste na vrhu svoje glave, želim da zamislite da se na njoj oformljuje veliki izvor koji se dalje širi ka univerzumu. Zamislite ga kao vorteks energije koji poseže gore.

 

Pokušajte da steknete naviku da pristupate vašem višljem umu makar jednom dnevno.
Pokušajte da steknete naviku da pristupate vašem višljem umu makar jednom dnevno.

 

 

Neka vaša svesnost konstantno teče ka gore i napolje iz vaše glave, kroz ovaj izvor koji je otvoren iznad vas. Sve informacije koje želite sada su vam dostupne i mogu vam biti dostavljene. Možda ćete želeti da zamislite sjajnu kuglu ili oblak bele svetlosti iznad ovog izvora. Sada, posegnite sa svojim umom ka toj brilijantnoj svetlosti i stopite se zajedno sa njom. Lagano se upustite u svemir, dok nastavljate da svojim umom izlazite iz svog tela.

Ostanite par momenata sa ovom energijom, i osetite kako je biti smiren i fokusiran, i biti jedno sa svojim višljim umom.

Sada je vreme da svoj višlji um pitate pitanje. Na primer:

Da li postoji neko sa kim biste voleli da se bolje slažete?

Da li imate pitanje u vezi svog posla?

Da li se pitate šta vas to sprečava da dostignete svoje ciljeve?

Pitajte jedno po jedno pitanje i strpljivo čekajte odgovor. Prihvatite sve odgovore koji vam dođu. Možda ćete primiti simbol, reči ili osećanje.

Nemojte biti iznenađeni ako vaš višlji um odluči da vam da do znanja neki deo u vašem životu koji trenutno zapostavljate. Ponekad, ne dobijete uvek ono šta ste tražili – nego ono što vam je najpotrebnije. Zapamtite ono što primite da biste mogli tu informaciju doneti i u svoj svesni um.

Sada je vreme da svesnost vratite u svoje telo. Ne brinite jer ćete moći uvek da se vratite na ovo specijalno mesto, kad god to poželite. Lagano dišite i neka vam vaš dah pomogne da se vratite u sadašnjost. Osetite kako se vraćate natrag u svoje telo, ulazeći kroz otvoren izvor. Pomerajte vaše prste i stopala i lagano otvorite oči kako biste postali u potpunosti svesni svog tela i prostora oko vas.

Budite otvoreni i dopustite da vam vaš višlji um govori na sve načine. Držite svoj dnevnik blizu vas, kad izađete iz meditacije, kako biste mogli odmah interpretirati ono što ste dobili kao odgovore: osećanja, reči, simbole namenjene specifično vama.

Znaćete kada vam vaš višlji um govori i odgovara na pitanja jer ćete osetiti osećaj glatkosti dok ih primate. Odgovori neće zvučati kao vaše uobičajeno blebetanje uma.

Možete ovu meditaciju koristiti kada god vam je potrebna – pogotovo za vreme stresnih situacija u životu, kada vam je potrebno intuitivno rešenje. Pokušajte da steknete naviku da pristupate vašem višljem umu makar jednom dnevno. Uz praksu, uspećete da steknete duboku vodilju u bilo koje vreme želite, kao i ključ za otvaranje vrata starom prijatelju – vašoj duši.

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment