Stiven D.Farmer - Razgovarajte sa Svojim Biljkama!

Vežba u raznolikoj bašti duhovne medicine.

Zdrave poruke od prirode.

Veliki deo vremena od kada smo mi – ljudi na ovoj Planeti ovde prisutni, biljke su igrale važnu ulogu u našim životima, na mnoge načine; ne samo kao esencijalni deo naše ishrane, već i za naše zdravlje i dobrobit. Čak šta više, većina naše tradicionalne medicine je i dan danas bazirana na biljkama, ili direktno kroz bilje, esenciju cvetnica, i homeopatiju, ili kroz ekstrakciju specifičnih sastojaka iz bilja, koje obavljaju farmaceutske kompanije u svrsi medicine. Najpoznatiji farmaceutski lek je Aspirin, koji je ekstraktovan iz lišća i grana breze i Medunike. Međutim, postoji još jedan način kako koristiti biljke za izlečenje i zdravlje: medicina duha biljke.

Šamani razvijaju prijateljstvo sa određenim biljkama koje se nastanjuju u okolini gde oni žive i rade, i izgrade takvu intimu sa biljkama da one kasnije razgovaraju sa njima. Komunikacija se odvija u toku sna, ili kroz šamansko putovanje, meditaciju, brzu viziju, ili kroz uticaj primenene drugih lekovitih biljaka. Za svrhu šamanskog, i rada sa Magijom Zemlje, san je drugi izraz za izmenjeno stanje svesti, i percepciju stimulisanu kroz nekoliko metoda. Sposobnost da se krećete iz, i u stanje sna – nečega što takođe nazivamo i neobičnom realnošću – je izvežbana umetnost šamanskog učenika, kao i učenika Moći Zemlje. Drugi način da se sve ovo sagleda je sledeći: mi se pomeramo iz ovog sna, koji se zove obična realnost, u drugi san, koji se nalazi preko puta zavese naše uobičajene svesti.

Na tom mestu možete upoznati duha biljke, i saznati o lekovitim svojstvima te biljke. Duh vam se može javiti kao slika, ponekad i kao jedan od duhova Prirode, ili vam se može direktno obratiti. Duh biljke može okinuti senzaciju, ili osećaj u vašem telu, ili misli u vašem umu, ili kombinaciju ova dva. I opet kažem, mi nalazimo četiri kanala primanja duhovne informacije – vizuelni, slušni, kognitivni ili kanal pokreta.

Pričanje sa Duhovima Biljaka
Pričanje sa Duhovima Biljaka

Jedan od načina da se povežete sa duhom biljke, je sledeća vežba. Ne brinite ako je ne uradite na pravi način. Ako prvi put ništa ne postignete, samo nastavite sa vežbanjem.

Vežba: Pričanje sa Duhovima Biljaka

Idite u šetnju po svom dvorištu, komšiluku, parku, ili na nekom mestu gde ima dosta vegetacije, gde je relativno tiho i izolovano. Sa sobom ponesite olovku i blokčić, i nešto kukuruznog brašna, a ako imate vodič za poreklo biljaka vašeg predela gde živite, možete i to poneti(mada nije esencijalno). Usporite ritam hodanja na otprilike 3/4 vaše uobičajene brzine. Kada pronađete neku biljku bilo koje vrste koja vas privlači, sedite pored nje. Zahvalite joj se što vas je pozvala i ponudite joj malo kukuruznog brašna, tako što ćete ga prosuti oko njenog korena.

Kada se umirite, zatvorite oči, fokusirajte nekoliko trenutaka svoju pažnju na unutra, i uhvatite korak sa svojim disanjem. Bez usiljenosti regulišite udisaj i izdisaj tako, da stvorite jedan prijatan, ritmičan obrazac disanja, poput malenog talasa okeana. Primetite kako usporavate i produbljujete svoj dah. Osetite ritam svog otkucaja srca. Osetite zemlju na kojoj sedite.

Kada ste spremni otvorite oči, i na nekoliko momenata posmatrajte oblik i dimenziju biljke. Primetite njene boje, oblike lišća, grane, stablo, i korene koji ulaze u zemlju. Kada ste zapamtili sliku biljke u svom umu, zatvorite oči. Primetite zvuke oko sebe. Poistovetite se sa biljkom. Zamolite duha biljke da vas poduči. Obratite pažnju na bilo kakvu senzaciju ili utisak koji vam dolazi, ne obazirući se na to da li ima smisla ili ne. Gledajte, slušajte i osećajte bilo kakvu intuitivnu informaciju koja vam dođe. Zapitajte da li biljka ima, i kakvu medicinsku svrhu u sebi. Poput komunikacije sa bilo kojim drugim duševnim bićem, informacija će vam doći putem jednog od četiri kanala percepcije.

Budite strpljivi, duhu biljke je ponekad potrebno vreme kako bi komunicirao, a može komunicirati i u vidu vizuelnih simbola, kroz vaša osećanja, ili malenom glasu u vašem umu. Verovatno nećete naučiti sve ono što želite da znate u vezi biljke na jednom sastanku, tako da se pripremite da uložite još vremena na ovu vežbu. Šta god da ste primili, snimite to. Možda vam nešto neće imati smisla na prvu loptu, ali kasnije, u toku drugih razgovora i poseta, hoće. Ako je ovo nešto što vas privlači, želećete da ovo radite često, i sve snimite.

Nakon što ste meditirali i komunicirali sa ovom biljkom, zapišite sve utiske u vašu svesku ili dnevnik. Jedna predostrožnost: nemojte jesti niti probati nijedan deo biljke, jer su mnoge od njih otrovne bilo gde da se nalazite u svetu. Ako ste zainteresovani da pronađete još informacija o biljci, pogledajte enciklopedije vaših lokalnih biljaka, ili pitajte botaničara.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment