Luiz L. Hej - Pustite svoju decu da rastu

Duhovne duše sa mnogo lekcija.

Aplaudirajte jedinstvenosti vašeg deteta.

Deca su blagoslovi iz Univerzuma. Ona nisu svojina njihovih roditelja. Ona su individualni duhovi – stare duhovne duše koje su došle ovde da dožive još jedno ljudsko iskustvo. Ona su izabrala svoje roditelje za lekcije I izazove koji će im biti dati. Ona su ovde kako bi nas naučila mnoge stvari ako smo dovoljno otvoreni da učimo od njih.

Deca su izazov, jer ona imaju sasvim drugačiji pogled na Život. Ipak, roditelji često nastoje da ih nauče stare, zastarele ideje za koje njihova deca instinktivno znaju da nisu odgovarajuće za njih.

Roditeljska dužnost jeste da obezbede bezbedni, negujući prostor za tu dušu, da razvija svoju trenutnu ličnost do maksimuma. Kada bismo samo mogli shvatiti da svako dete koje dođe na ovu planetu jeste iscelitelj I ako ga ohrabrimo, ono može da čini magične stvari koje mogu unaprediti čovečanstvo. Kada se trudimo da dete ukalupimo u modlu koja se prenosila sa kolena na koleno još od naših pradeda I prababa, mi im time štetimo, kao I čitavom društvu.

Aplaudirajte jdinstvenosti vašeg deteta. Dopustite im da se ispolje u njihovom sopstvenom stilu, iako smatrate da je to samo prolazna faza. Ne govorite im da nisu u pravu, I ne rušite ih. Zaboga, I ja sama sam u svom životu prošla kroz gomilu prolaznih faza, tako ćete I vi, pa I vaša deca!

 

photo by: cathydelanssay
photo by: cathydelanssay

 

Mi ne moramo da budemo savršeni roditelji. Ako smo puni ljubavi, naša deca će imati savršenu šansu da odrastu u ljude kakve bismo I mi sami želeli da imamo za prijatelje. Ona će biti individue koje su samoispunjene I uspešne. Samoispunjenje donosi unutrašnji mir. Najbolja stvar koju možemo učiniti za svoju decu jeste da naučimo da volimo sebe, jer deca uvek uče preko našeg primera. Mi ćemo imati bolji život, a I oni takođe.

Evo nekoliko afirmacija koje su I za roditelje I za decu, I koje možete zajedno praktikovati:

Ja volim nove stvari.

Ja lako učim. Život je lekcija. Ja sam učenik. Ja radim najbolje što mogu I svaki da sam sve bolja I bolja.

Dete u meni zna kako da voli I peva I igra I isceljuje. Ja poštujem I volim sebe.

Ja u svakom vidim ono najbolje.

Ja sada doprinosim ujedinjenom, mirnom I punom ljubavi porodičnom životu.

Da bih dobila još ljubavi, samo treba još više da volim sebe.

Ja sebi dopuštam da sanjam velike snove.

Ja sam jedinstvena individua sa sopstvenom stazom koju pratim.

 

3 Comments

 1. pozitiva

  kada sam ja ispunjena i srecna i moje dete je
  hvala leci 🙂

 2. pozitiva

  Hvala Vina
  Hvala
  Luiz

Leave a Comment