Dina Mendes - Preživite Zimu!

Zadržite svoj balans sa zdravim bubrezima.

Kada dođe hladna zima, mi ulazimo u bubreg/bešika sezonu. Sezona bubrega je najtamnije, najhladnije doba godine kada se svaka aktivnost u kraljevstvu biljaka događa duboko u korenima. Kod ljudi, ovo doba godine predstavlja energetske rezerve, volju za preživljavanjem, hrabrost, sporu kretnju, samoostvarenje, veru I poverenje u druge. Elemenat bubrega je voda; ovo je emocionalni period u godini. Vreme da kopamo duboko u sebe, I rastemo pravo iz korena.

Kada je u disbalansu, elemenat bubrega pokazuje znake borbe za opstanak I straha, preživeti ili preživeti! Ako vam nedotaju prikladne rezerve, pokazaćete simptome iscrpljenosti, urinarnog poremećaja, neplodnosti, slabosti u endokrinom sistemu, gubitak kose, kao I simptome straha I nedostatka poverenja.

Bubrezi su organi oblika pasulja, svaki veličine pesnoce. Locirani su u blizini sredine leđa, tik ispod konstrukcije rebara, po jedan sa svake strane kičme. Bubrezi su sofisticirane mašine za reprocesovanje. Svakog dana, bubreg jedne osobe procesuje oko 227 litara krvi, kako bi izbacili oko 2 litre neupotrebljivih materija I višak vode. Nepotrebne materije I višak vode zatim postaju urin, koji teče ka bešiki kroz cevi zvane ureteri. Bubrezi su najviše odgovorni za pročišćavanje organizma, ponašajući se poput filter biljke za naše telo,zato ih moramo uvek održavati u top formi.

Kako preživeti emocionalni period u godini.

Evo nekoliko saveta kako da ostanete zdravi I snažni u toku ovih zimskih meseci:

Jedite zdravu hranu. Umesto da obasipate svoju bešiku I bubrege sa šećerom, kofeinom, I alkoholom, uzimajte slatki krompir, I supe I dezerte od šargarepe I bundeve.

NSČ- Napravite Sopstveni Čaj. Obožavam vreli, bogati, začinski čaj sa cimetom u toku zimske sezone. Budite kreativni!

Jedite više parene hrane. Energija hrane koja se peče isušujuće deluje I može da poništi neophodni elemenat vode u bubrezima, zato lagano parite svoju hranu, ili kuvajte sauté načinom u probušenom tiganju.

Slušajte svoje telo. Bolovi iza kolena mogu biti znak slabosti bubrega. Hronični problemi sa grlom I upala uha uglavnom su oblik iscrpljenosti či energije bubrega, koja nastaje prekomernim konzumiranjem kofeina, šećera I alkohola.

Održavajte kosti zdravim. Kosti su jake uz pomoć energije bubrega I bešike. Suva, rascvetala I krzava kosa, ćelavost ili delimična ćelavost kod muškaraca kao I žena, imaju velike veze sa disbalansom u bubrezima.

Odmarajte svoj glas. Bubrezi ogu biti iscrpljeni I presušeni kao rezultat neprekidnog blebetanja osobe, te stoga pokušajte da date vašem grlu/glasu malo odmora s’vremena na vreme, dok traju ovi zimski meseci, otidite na joginski kurs tišine, ili organizujte sebi jedan kod kuće. To je odlično za svako godište!

Vežbajte. Vežbajte razne vežbe kako bi stimulisali svoje bubrege.

Očistite svoje bubrege. Ovo je predivno vreme da uradite čišćenje bubrega. Razni detoks metodi pomoćiće vam u ovom cilju.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment