Alan Koen - Prelomi to Već Jednom!

Hrabro stanite iza onoga što želite.

Raspravljajte se za mogućnosti, ne za ograničenja.

Na jednom od mojih seminara, žena po imenu Džen, ispričala je svoju dugu, tužnu priču o tome kako živi sa svojom ćerkom koja ima 21 godinu, I koja je veoma razmažena I bezobrazna prema Džen, I koja apsolutno ne poštuje nikakva pravila domaćinstva. Međutim, Džen je osećala veliku krivicu zbog koje nije uspevala da odredi barem nekoliko jednostavnih, razumnih pravila koje bi ćerka poštovala. Bilo mi je jasno da je Džen morala reći svojoj ćerki, da: ili ode iz njene kuće, ili da počne da poštuje pravila koje Džen odredi. Međutim, čak I kada sam Džen predložio čitavu listu raznolikih predloga kako bi mogla rešiti svoju situaciju, ona je imala još dužu listu razloga zbog kojih je to bilo nemoguće. Konačno sam joj rekao: Ja ti mogu pomoći, ali ako ti nisi otvorena za pomoć, onda ne mogu. Da li si ti voljna da radimo zajedno na ovome?

Odjednom, Džen je shvatila, I pristala je da odradimo zajedničku vežbu. Odglumili smo scenu, u kojoj je Džen imala veoma produktivan razgovor sa svojom ćerkom. Tokom vežbe, Džen je postala toliko autoritativna, da joj je publika dodelila veliki aplauz I ovacije. Našla je načina da uhvati korak I sjedini se sa svojom moći, kako bi sa ljubavlju, ali I čvrsto rekla Ne! nasilničkom ponašanju svoje ćerke. Kada je postala voljna za promenu, ona se I desila.

Hrabro stanite iza onoga što želite. Raspravljajte se za mogućnosti, ne za ograničenja.
Hrabro stanite iza onoga što želite. Raspravljajte se za mogućnosti, ne za ograničenja.

Kada ste otvoreni kako bi primili bolju situaciju nego onu koju ste do sada iskusili, Univerzum će vam je dostaviti. Baš kao I Džen, moraćete da prelomite. Što se više fokusirate na činjenicu zašto stvari ne funkcionišu, one još više ne funkcionišu. A što se više fokusirate na činjenicu koje sve stvari dobro funkcionišu, ili kako bi nešto moglo bolje fonkcionisati, onda se to I uvećava, te stoga i  bolje funkcioniše.

Vaš um je ekstremno moćan. On bukvalno generiše vaš svet. Pobrinite se da se uvek raspravljate za svoje mogućnosti, radije nego za svoje granice. Dobićete sve ono za čega se zalažete, I iza čega čvrsto stojite, pa zato uvek stojte iza onoga što želite u životu.

Kako biste postali advokati svojih ciljeva, pre nego svojih prepreka?

Ja preuzimam potpuno vlasništvo nad mojim svetom. Otvoren sam da primim svoju dobrobit…i tu nema pogovora!

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment