Vejn Dajer - Postoji rešenje

Dok tiho delimo svoje najdublje misli sa Bogom i osećamo blisku povezanost, u svojoj potrebi za vođstvom, naš ego radi i bio bi dobro da privremeno isključimo svoj ego-um. Umesto našeg ega koji razmišlja za sebe: ‘Ja mogu ovo da popravim,’ mi smo voljni da svoj trenutni gorući problem podelimo sa svojim višljim ja. Za one od nas, koji veruju da je ceo život jedan ‘uradi sam’ projekat, može biti teško da priznamo da nam je pomoć potrebna za obično preživljavanje. Baš kao kapljica vode koja je odvojena od svog izvora, maleni um nesposoban je da stvara i održava svoj život. A kada se kapljica vode stopi sa svojim okeanom poseduje svu moć svog izvora. Kapljica vode koja je odvojena od svog izvora simbolizuje naše ego-ja kada smo odvojeni od sopstvenog izvora neograničene moći.

 

Uz pomoć naše božanstvene konekcije mi smo uvek u dodiru sa rešenjima za kojima tragamo. Problemi nastavljaju da postoje kada ne uspevamo da priznamo, shvatimo, i konačno, u tišini, podelimo sa našim Izvorom, Moći, Duhom, Bogom, ono što nas tišti.

 

Ja se predajem svom izvoru i ceo ovaj ogromni problem prosleđujem onoj istoj Moći koja pomera zvezde
Ja se predajem svom izvoru i ceo ovaj ogromni problem prosleđujem onoj istoj Moći koja pomera zvezde

 

Pomislim na Abrahama Linkolna dok je posmatrao svoju voljenu Uniju kako se urušava i nestaje pod snažnom energijom mržnje koja je zahvatila ovu zemlju. On je napisao:

‘Mnogo puta sam pao na kolena pred preplavljujućim ubeđenjem da ne postoji više mesto gde bih mogao da odem. Ja se predajem svom izvoru i ceo ovaj ogromni problem prosleđujem onoj istoj Moći koja pomera zvezde.’

Možete učiniti isto u vreme izazova. ‘Pusti sve i predaj to Bogu’, kao što govore u nekim pokretima za oporavak.

Kada praktikujete bliskost sa svojim Duhom, vi osećate prisustvo svetog partnera. Vi možete predati taj problem ovom ‘starijem’ partneru i premestiti se na mesto mira. Moguće je dosegnuti mesto gde će te se teško opet vratiti ubeđenju da se suočavate sa ‘nerešivim’ problemom. Naposletku, naučićete da su svi ti takozvani ‘problemi’ rastvorivi i razvodnjivi kada ih prezasitite sa višljom energijom duha.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment