Stiv Čendler - Ponašaj Se Kao Heroj

Potrebni su nam heroji u životu! Oni nisu naša slabost, već izvor snage. Bernard Melamod(Bernard Malamud) je rekao: ” Bez heroja, smo samo obični ljudi, i ne znamo koliko daleko možemo da idemo! ”

Heroj pokazuje koliko jedno ljudsko biće može da dostigne. Tako da su heroji veoma korisni bilokome ko je iole zainteresovan za samomotivaciju. Ne moraš imati samo jednog heroja. Izaberi nekoliko, polepi njihove slike u svojoj sobi, postani ekspert za njihove živote, sakupljaj knjige o njima. Dopusti da te životi tvojih heroja inspirišu . Oni su samo ljudi, isti kao ti i ja, a jedino što nas razlikuje od njih, je njihov visoki nivo samomotivacije, koji su dostigli. Kada ih samo pasivno obožavamo, mi vredjamo sopstveni potencijal. Umesto da samo gledamo u naše heroje, mnogo je povoljnije za nas da se UGLEDAMO na njih.

Bez heroja, smo samo obični ljudi, i ne znamo koliko daleko možemo da idemo

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

 1. Siniša

  Zato su tu uvek pored nas Milunka Savić (heroj 2. pešadijskog GVOZDENOG puka Moravske divizije prvog poziva, heroj sa Cera , Kolubare, Mačkovog kamena, Suvobora, …..), legende Stepa Stepanović, Živojin Mišić i ostale vojvode iz I sv. rata ….

  Zato je tu uvek pored nas Sv. nam knez Lazar …

  Zato su uvek u mom srcu heroji Staljingrada na čelu sa generalom Čujkovim (legende iz 62 armije i Mamaevog Kurgana) …

  I mnogi drugi bez kojih danas zbog zla i ja danas ne bi bio tu gde jesam …

  I ja sam heroj, hrabro idem u susret svim izazovima .

Leave a Comment