Džordž Kruz - Osnažite svoje reči

Kako da ponovo napišete svoju priču.

Ono što govorite je ono što sobijate.

 

Naučite da koristite moćne reči. Ako nešto kažete dovoljno puta, poverovaćete u to. A ako u nešto dovoljno verujete, ono će vam se I ostvariti. Ne, ne govorim o lutrija tiketima, već o tome kako vaša verovanja imaju veliki uticaj na vašu sudbinu. Ako ste ubeđeni da nešto ne možete postići, vi ste u pravu, ne možete. Nema veze koliko mnogo vežbate I šta jedete, Ja ne mogu je najsnažnije, samoispunjavajuće proročanstvo na celom svetu.

Često pričam sa ljudima koji mi govore: Ja jednostavno to ne mogu. Molim te reci mi šta da radim kako bi izgubila tih deset kila! Ovo je očigledno: sa takvim stavom, garantujem da te osobe nema šanse da izgube tih 10kg, za koje su ubeđeni da predstavljaju ključ za njihovu buduću sreću I zdravlje. Neću preporučiti ni jednu jedinu stavku klijentu, dokle god ne čujem da kažu Ja to mogu. Iznenađujuće, ali naterati nekog da samo izgovori te reči (ne mora da veruje u njih) je kao vađenje zuba!

Želim da počnete da koristite reči koje vam daju moć, kako biste oblikovali vaš sistem verovanja da postane lekovit za vaše ciljeve. To možete postići tako što ćete biti sopstveni navijač, iako u početku gomila toga što kažete zvuči potpuno lažno. Vaše moćne reči I fraze mogu biti koje god želite, izgovorene ispred ogledala ili ne, ali uvek izrečene naglas.

Evo nekih predloga:

Volim te.

Ja mogu ovo.

Preivno izgledaš!

Ovog puta pobeđujem.

Ja sam prelep.

Ja sam voljen.

Luiz Hej, autorka legendarne knjige Možete Izlečiti Sopstveni Život, razvila je odličnu vežbu opraštanja, koju često delim sa svojim klijentima: svakog jutra kada se probudiš, pogledaj u ogledalo, I opristi svim delovima tela koji ti zadaju nemir.

 

Osnažite svoje reči
Osnažite svoje reči

 

Evo primera jednog mog klijenta:

Dobro jutro kukovi. Volim vas. Opraštam vam što ne izgledate kao kukovi koje vidim na naslovnim stranama magazina. Verovatno ne biste ni bili mnogo srećni kada biste tako izgledali. Ali ja vas ipak volim, kukovi moji. Vi ste prelepi kukovi. Uvek vam opraštam.

Bilo je potrebno najmanje 30 minuta – preklinjanja, stroge ljubavi, I plača, kako bi se ova žena suočila sa njenim kukovima I oprostila nešto što je mislila da ju je mučilo decenijama. Oslobođenje tog oproštaja bilo je fenomenalno.

Suština moćnih reči je sledeća: čak iako na početku ne verujete onome što govorite, vremenom ćete poverovati. Nastavite da govorite da možete, I moći ćete. Recite da ste lepi, I bićete. Isto važi I za negativne reči I fraze. Može vam biti teško da prestanete da se kritikujete nakon toliko vremena, ali verovanje u sebe I korišćene moćnih reči I fraza kako biste ponovo ispisali vašu životnu priču, je apsolutno mnogo važnije nego da znate šta je ok. da jedete.

Leave a Comment