Kris Prelic - Od Stresa do Inspiracije

Sinoć sam osećao preveliku iscrpljenost I opterećenost poslom, pa sam odlučio da krenem u šetnju. Tek nakon jednog bloka šetanja sam osetio da se moje biće I čitavo telo pomerilo na bolje. Bio sam lakši, smireniji, srećniji I disao sam dublje. Takođe, bio sam inspirisan. Ideje I rešenja su navirala poput poplave sa mog Izvora. Bio sam potpuno drugi čovek. A cela suština je bila u onih prvih par koraka da krenem u šetnju.

Šetnja čini toliko toga odjednom. Ona je osnovni oblik vežbe, meditativna je I super-zelena!

Nema nikakvog zagađenja, fosilnih goriva, niti negativnih eko-udara kada hodamo, pogotovo kada nam šetnja može zameniti kraći put kolima. A studije takođe pokazuju da nam hodanje pomaže da se oslobodimo viška kilograma I pomaže u bezbroju poremećaja insomnije I dijabetesa. I pored očiglednih eko i dobrobiti vežbanja, šetnja čini nešto mnogo više za nas.

Kada sam krenuo u svoju šetnju, ja sam prešao iz stanja stresa u stanje inspiracije! Šetnja solo, ili sa prijateljima I porodicom postavlja um, duh I telo napred u pokret. Kada zakoračimo van zone komfora našeg doma ili kancelarije, I bukvalno koračamo napred je upravo momenat – okidač koji započinje lančanu reakciju inspiracije I pozitivnih mogućnosti za nas.

Koliko nas ima snove o onome što bi voleli da radimo, budemo I imamo? Prvi koraci u bilo kom poduhvatu mogu razbiti zamrznute obrasce razmišljanja i stimulisati momentum koji posle možemo samo još više dograđivati. Jednostavni akt hodanja sa namerom govori Univerzumu da ideš napred sa svojim snovima I aspiracijama. Umesto još jednog sata ispred televizora, pokušajte da izađete napolje. To je dobro za vas, za Planetu, a I besplatno je. Evo nekih ideja koje bi vam mogle pomoći na vašoj stazi ka zelenijem životnom stilu:

  1. Idi u šetnju sa partnerom, detetom ili prijateljem.
  2. Šetaj psa.
  3. Parkiraj što dalje od radnje.
  4. Još bolje, pešači do radnje.
  5. Ustani I promeni kanal.
  6. Razgledaj izloge.
  7. Isplaniraj sastanak za šetnju.
  8. Prošetaj preko I poseti suseda.
  9. Izađi u dvorište I pokosi travu.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

  1. Apsolutno divno podsećanje, kako da se pokrenemo iz negativnog u pozitivno!

Leave a Comment