Alan Koen - Ne dajte se zavarati!

Verujte u sebe.

Naučite da se smejete svojim strahovima.

Kao dete, često sam gledao stare naučno fantastične filmove sa primitivnim specijalnim efektima. Na primer, u epizodi Fleš Gordon-a, uvek bi došao trenutak kada bih tačno mogao videti konopac koji je držao plastični model svemirskog broda koji je navodno jurio kroz svemir. A onda bismo se ja I moj drugar samo dotakli laktovima, i prokomentarisali: Ovo je tako fejk!

Baš to što smo mogli da provalimo te specijalne efekte poslužilo nam je kao dobar trening da umemo da provalimo beznačajna ili preteća životna iskustva. Kada ste suočeni sa zastrašujućim ili zbunjujućim momentom u životu, možda ćete biti u iskušenju da zbrišete sa lica mesta, da se borite, ili da se vratite na staro zavisničko ponašanje I naviku da bežite od problema. Međutim, ako u tom momentu možete da čvrsto zadržite noge na tlu I pogledate problematičnu osobu ili situaciju u oči, možete jednostavno izjaviti (čak I kroz smeh) Ovo je tako fejk! Onda možete rešiti situaciju, gledajući na zastrašujuću scenu iskuljučivo kao naivni trud specijalnog efekta u pokušaju, od strane odeljka za specijalne efekte.

 

photo by:jeremiahketner
photo by:jeremiahketner

 

Ako se osvrnete natrag na događaje I ljude koji su vas nekad uplašili, uvidećete da je uvek postojao jedan elemenat u vezi njih koji je bio iluzija. I onda, zašto bi bilo šta novo što dođe I što je zastrašujuće, bilo iole manja iluzija od prošlih prepreka koje ste imali?

Današnji dan, prvi april, može biti savršena prilika da prepoznate kako je strah pokušao da vas prevari da poverujete da ste ograničeni ili žrtva, I recite mu kako je jedan veliki blef. Svaki put kada se sa ljubavlju, hrabrošću, I poverenjem, suočite sa strahom, vi još više otkrijete onaj konopac koji drži lažni plastični svemirski brod. Razmislite o svemu što vas plaši, I recite: To je tako fejk! I uživajte u svom filmu gde glavni heroj uvek pobeđuje.

Kako da razoružate ono što vas plaši prepoznavanjem istine, pre iluzije koju strah sugeriše?

Afirmišimo: Ja provalim ljude, reči, I događaje koji nemaju supstance u ljubavi, ili realnosti. Moja vera je dublja, snažnija, I veća od straha ili iluzije.

4 Comments

  1. Ovo je stiglo u pravom momentu. Ja sam puna strahova. Iracionalnih strahova.

  2. Boza Lav

    Ova sinhronizacija je stvarno cudo, jer bas sada kad sam na putu promene, suocavam se sa ovime, hvalaaa <3

  3. jamina

    poucan tekst HVALA 😀

  4. Sneza

    Pravi komentar i za mene,s obzirom da u zadnje vreme sanjam svakakve snove od kojih se ne osecam dobro. Mnogo hvala

Leave a Comment