Stiv Čendler - Kreiraj Viziju

Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) nije bio baš poznat javnosti, 1976. god, kada smo on i ja zajedno ručali, u jednom restoranu, u Arizoni. On je bio u gradu, promovišući svoj prvi film ” Ostani Gladan” (Stay Hungry), koji je bio potpuni debakl za bioskope. U to vreme, ja sam radio kao sportski kolumnista, za dnevne novine, i moj zadatak je bio, da provedem jedan čitav dan, zajedno sa Arnoldom, i da napišem priču o njemu.

I tako, u jednom trenutku opušteno sam ga upitao: ” Sada, kada ste se povukli iz bodi bildinga, čime ćete se baviti? “

Sa mirnim glasom, kao da mi govori neku najnormalniju, uobičajenu stvar, on mi odgovori: ‘Postaću najtraženiji glumac u celom Holivudu. “

Potrudio sam se da mu ne pokažem koliko me je nasmejao i šokirao sa ovom izjavom, jer na kraju krajeva, ovaj film koji je snimio, nije baš obećavao uspešnu karijeru, kao i njegov austrijski akcenat, i ogromna, monstruozna gradja, zaista nisu obećavali instant super stara i euforiju od strane bioskopske publike. Zato sam ga pitao, kako tačno namerava to da postigne.

“Pa na isti način, kao i u bodi bildingu. Ovako ja to radim: ja kreiram viziju onoga što želim da budem, i onda se uživim u to, kao da je već stvarnost. ”

Obrati pažnju, da je Arnold rekao KREIRATI VIZIJU, nije rekao da čekaš dok ne primiš viziju, već jednostavno stvoriš jednu. Drugim rečima, možeš da je zamisliš.

 

 

kreiraj viziju
kreiraj viziju

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment