Stiv Čendler - Kontaktiraj Sa Drugima

Postoji velika razlika izmedju aktivnog odmaranja, i pasivnog odmaranja. Aktivno odmaranje osvežava i okrepljuje um. Čini ga fleksibilnim i u punoj formi za razmišljanje.

Veliki mislioci su znali ovu tajnu već dugo vremena. Vinston Čerčil (Winston Churchill) na primer, je slikao da bi se opustio i odmorio. Albert Ajnštajn (Albert Einstein) je svirao violinu. Mogli su da opuste jednu stranu mozga, tako što su stimulisali drugu. A kada bi se sutradan vratili svom poslu, bili su sveži i pametniji nego ikad. Većina nas, da bi se opustili, jednostavno umrtvimo um. Gledamo besmislene filmove, ili čitamo tabloide, pijemo, pušimo ili jedemo dok se ne naduvamo i ne oteknemo!

Problem sa ovakvim načinom je to što on otupljuje našu kreativnost , i čini nam da se teže vratimo u svesnost. Medjutim, kada nadjemo načina da povežemo razmišljanje sa rekreacijom , naši životi se obogaćuju, postajemo igrači u igri zvanoj Život, a ne samo puki posmatrači.

Kada nadjemo načina da povežemo razmišljanje sa rekreacijom , naši životi se obogaćuju, postajemo igrači u igri zvanoj Život, a ne samo puki posmatrači.

Leave a Comment