Luiz L. Hej - Kaži Da!

Oblikujte vaš izuzetni život.

Iskoristite pravo na svoju pozitivnu moć.

 

Vi ste ekstraordinarna spiritualna mašina. Upravo sada, u vašem telu nalazi se preko 50 triliona ćelija – sve rade zajedno – dajući vam priliku da čitate ovu rečenicu. Vaše ćelije se ne svađaju. One se ne pitaju kako stvari funkcionišu. I ne upuštaju se u debate ko je pametniji ili efikasniji. One se poravnaju u predivnoj harmoniji kako bi dopustile mašini zvanoj vaše telo da funkcioniše na najvišljem mogućem nivou u svakom momentu. Kakvo čudo!

Ovakva identična harmonična igra odvija se takođe I u spoljnjem svetu. Svakog dana naša kreativna struja: misli, reči, dela, I osećanja sarađuje u božanskoj atmosferi sa energijom Univerzuma kako bi kreirala naše živote. Tako što fokusiramo svoju energiju u pozitivnom smeru, imamo daleko više prednosti da proizvodimo pozitivna iskustva. Zaista je tako jednostavno.

Zauzimanje prava na ovu našu kreativnu moć I mudro korišćenje naše energije, za početak može biti veliki izazov. Na posletku, većina nas je istrenirana da živi u strahu da misli I da se ponaša odbrambeno – tražeći ono što ne valja, ili će možda krenuti po zlu, ili ono što nije dobro u našem životu. Potrebno je da pogledate vesti samo par minuta dnevno, ili da čitate naslove novina ili web sajtova, da biste videli gde leži kolektivni fokus.

Kao što mi je Luiz Hej objasnila: Kada mrzite sebe, kada sebi govorite zle reči, kada govorite sebi koliko ste ružni, ili se krijete od ogledala, vi počinjete da se osećate zaista neprijatno. Uopšte se ne osećate dobro. Ne uživate u ničemu u svom danu, I veoma malo dobrobiti vam dolazi. Ali kada učinite nešto veoma jednostavno poput toga da stanete ispred ogledala I kažete sebi da volite sebe, čak I onda kada vam je to jako teško da uradite, ili ne verujete u to što izgovarate, vaša energija se pomera. A onda, dok idete kroz dan, vi se osećate bolje I privlačite bolje okolnosti. A onda se počnu dešavati male, blesave stvari tipa slobodno parking mesto onda kada znate da nema šanse da nađete jedno, ili da na svakoj raskrsnici prolazite zeleno svetlo.

Pitala sam se gde je sve to počelo, kako smo se toliko odvojili od te svoje moći kojom oblikujemo svoj život, I zamolila sam Luiz da mi objasni.

Kao deca, odgajani smo tako da od prvog dana odgovaramo sa rečima stop ili ne – rekla je. To su neke od prvih reči koje čujemo. To je postala normala – iako to uopšte nije prirodno – da budemo više fokusirani na ono što ne možemo da radimo, na ono što nam nije dozvoljeno da radimo, I na ograničavajuća verovanja koja nas drže u nazad, radije nego na naš istinski, čudesni potencijal.

photo by: sugarcream
photo by: sugarcream

Bila sam u radnji pre nekoliko nedelja I kupovala sam neku odeću. Našla sam nekoliko stvari koje sam želela da kupim, I dok sam se spremala da ih platim, čula sam razgovor tri žene, radnice u tom butiku – jedna je bila u svlačionici, druga ispred svlačionice, I treća koja je stajala za kasom. Uskoro, razgovor se pretvorio u prepričavanje negativnog iskustva koje se nedavno desilo. Vratila sam svoju karticu u novčanik, I rekla: Vratiću se ja posle. Ne mogu trenutno da podnesem toliko negativiteta. Zaista sam otišla I vratila se mnogo, mnogo kasnije. Pitala sam devojku iza pulta: Jel’ taj razgovor sada završen? Smejala se dok mi je naplaćivala odeću. Ljude prirodno privlače pozitivna iskustva. Ove žene nisu ni imale pojma da njihov razgovor tera jednu mušteriju iz radnje – a sigurna sam da je bilo još drugih koji su izašli iz radnje a da nisu progovorili ni reč.

Dakle, putovanje se nastavlja sa naglaskom na pozitivnom. Znaš, postoji toliko divnih predavača kao što su Dr.Vejn Dajer, Dr.Kristjan Nortrap – koji svi dele istu poruku – rekla mi je Luiz. Mislim da je istinski cilj u životu da se osećamo dobro. Mi želimo novac, jer želimo da se osećamo dobro. Želimo dobro zdravlje jer želimo da se osećamo bolje. Želimo divnu vezu jer mislimo da ćemo se osećati bolje. I kada bismo samo mogli da od osećati dobro napravimo cilj, eliminisali bismo gomilu ekstra posla. Kako se zaista mogu osećati dobro u ovom momentu? Koje misli mogu u ovom trenutku misliti koje će me učiniti da se osećam dobro? To je pitanje koje konstantno treba da postavljamo sebi.

Isključila sam magnetofon, pokupila svoje stvari I pomislila: Amin sestro.

 

Deo iz najnovije knjige Luiz L.Hej i Šeril Ričardson – Možete stvoriti izuzetan život.

6 Comments

 1. Tatjana

  Ja mislim da je ona “fake” ako stvarno veruje u to sto pise zasto je onda tako “zategnuta” i “izpeglana” od nasih nada za bolje sutra kojima placamo njene knjige ona hrani industriju plasticne hirurgije.
  Sve bi to bilo lepo da je stvarno “dosledna” ali nije, jer da se dobro oseca u svom telu ne bi se budzila kao da joj je 40 a ne 85 godina nijedna bakica koju sam ja srela za svog veka nije izgledala tako sa 85 godina.

 2. Ivan

  Tatjana najlakše je tražiti nešto zbog čega ćeš odbaciti celu poentu na koju ti ukazuje Luiz. Pusti Luiz da živi svoj život kako hoće, jer iskreno da uopšte veruješ u to što piše ne bi ti bilo bitno kakva je ona 🙂 Peace

 3. Hatsepsuta

  Draga Tatjana, ako je ovaj tvoj komentar sve što si uspela da ‘nabudžiš’ iz ovog teksta, blago tebi 🙂

 4. Ivana Zivko Zoric

  Ovo je zaista divan tekst, pozeleo mi je dobro jutro! Bravo Snezana!:) :-*

Leave a Comment