Deniz Lin - Kada kažete Da životu

Blagosiljajte dar današnjeg dana.

Prozračna svetlost sadašnjosti.

 

U suštini, jedina stvar koju imamo je sadašnjost, jer je prošlost već prošla, a budućnost tek dolazi. Ipak, mi toliko vremena provodimo u prošlosti I budućnosti, da veoma retko iskoristimo zadovoljstvo koje nam je dostupno u sadašnjem trenutku.

Kada mi je dijagnoziran rak, za mene je bilo veoma lako da živim u prošlosti sa rečenicama poput Zašto se nisam bolje brinula o sebi? Zašto ne pazim malo više na sebe? A takođe, bilo mi je I veoma lako da živim u budućnosti, sa strahom da će mi ljudi suditi jer sam dobila rak, kao I zbog straha od patnje I bola koje mi rak može doneti.

A onda sam se jednog dana probudila I zapitala: Šta je istina u ovom momentu? Istina je bila da sam ja živa, sa prekrasnim danom ispred sebe da ga iskusim na koji god način izaberem. Mogla sam izabrati da tumaram kroz taj dan sa kajanjem zbog prošlosti I brigom oko budućnosti, ili sam mogla ceniti svako iskustvo koje mi je život doneo.

Od tog trenutka izgledalo je kao da je sve glatko poteklo – iskusila sam takvu radost I pozitivu. Taj momenat je bio prekretnica, koja mi je na kraju I pomogla da se oslobodim raka.

Kada ste u potpunosti u sadašnjem trenutku, vi ne osećate stres. Osećate stres ili kada ponavljate u svojoj glavi prošlost, ili kada brinete o budućnosti. Ako konstantno mislite: Šta ako ja ne mogu to da postignem…? Bojim se da će se … možda desiti! Šta je ona mislila kada mi je rekla…? vi ne osećate u potpunosti radost koja vam je dostupna u momentu.

Danas, konstantno postavljajte sebi pitanje: Šta se dešava upravo sada, u sadašnjem trenutku? Izdvojte vreme danas, da zaronite u svoju istinu. Često smo tako zauzeti živeći u budućnosti, ili gunđajući oko prošlosti, da propuštamo instant radost koja nam je dostupna u sadašnjem trenutku. Ako uhvatite svoj um da luta naokolo, nežno recite sebi: Ja ne mogu promeniti prošlost, a budućnost nije još stigla. Sve što mi je potrebno jeste upravo sada.

Unutar vas je svetlost koja zrači, čista svetlost. Zatvorite oči I nežno ohrabrite sebe da se opustite I da vam um postane miran. Zamislite sebe na sunčanoj obali mora. Anđeo svetlosti doleće ka vama sa zlatnim krilima koje nežno savija oko vas.

Zamislite sebe kako zaranjate u duboku predaju, opuštanje, I beskrajno poverenje I veru, dok ste nežno naslonjeni na anđela koji vas je zagrlio. Znate da ste voljeni. Znate da ste dovoljni baš takvi kakvi ste. Znate da se svetlost unutar vas širi I postaje još zračnija I sjajnija. Zamišljajte ovaj prizor najmanje 10 minuta, a potom zapišite u svoj dnevnik šta ste iskusili na vašem putovanju.

photo ba:PkLklMike
photo ba:PkLklMike

Kada kažete Da! Životu

Vaša unutrašnja vatra energije je vaša vitalnost, spontanost, kreativnost, I životna sila. To je deo vas koji govori Da životu. Kada možete reći Da životu u jednoj oblasti, tada se stvara mesto za novu energiju, nove ideje I novu inspiraciju u drugim oblastima.

Danas, od momenta kada se probudite birajte život. Birajte svako iskustvo. Kažite Da, ovo je ono što sada želim! Iako vam je to možda neprijatno ili imate osećaj da je usiljeno, ipak to radite jedan celi dan. Najteže situacije mogu biti ispunjene blagoslovima ako ih potražite.

Možda ne možete promeniti sva iskustva koja danas imate, ali svakako možete izabrati vaše reakcije na njih. Čak iako vam se čini budalasto ili glupo, ponašajte se kao da sve što vam se današ dešava jeste specijalni poklon za vas od Kreatora, koji je ispunjen značenjem I blagoslovima. Kažite: I ovo je takođe deo današnjeg Kreatorovog plana za mene. I recite sebi, da bez obzira šta se desi, vi ćete naći načina da ovaj dan bude divan za vas!

Leave a Comment