Vejn Dajer - Jednostavni Eksperiment

Ne postoji veća moć na nebu ni na zemlji, od čiste, bezuslovne ljubavi. Priroda Božije sile, nevidljiva inteligencija u svim stvarima, koja uzrokuje materijalni svet i koja je centar fizičkog i duhovnog sveta, je najbolje opisana kao čista, bezuslovna ljubav. Ova Božija sila je sveduša sa kojom smo uvek povezani zato što smo lokalizovani produžetci te sile.

 

Predlažem ti da se upustiš u jedan eksperiment u kojem praktikuješ samo bezuslovnu ljubav nekoliko dana. Zakuni se sebi, da ćeš dopustiti jedino mislima ljubavi da se emituju iz tvoje svesti. Načini intenzivno obećanje da ćeš živeti bezuslovnu ljubav. U toku tog preioda, odbij da imaš bilo kakve misli osuđivanja, i kritike. U svom trenutku tišine, misli jedino misli ljubavi i mira. U svim svojim odnosima, misli i ponašaj se na načine ljubavi. Produži misli ljubavi i energiju kada god i gde god sretneš nekog. Postani bezuslovna ljubav u toku ovog perioda.

Ne postoji veća moć na nebu ni na zemlji, od čiste, bezuslovne ljubavi.
Ne postoji veća moć na nebu ni na zemlji, od čiste, bezuslovne ljubavi.

Tako što ćeš obasipati ljubavlju svoju okolinu i praktikovati nežnost u svim svojim mislima, rečima, i delima, tvoj postojeći krug prijatelja će početi da reaguje na jedan potpuno novi način. Ovakvo delovanje se brzo širi, postaje zarazno, i time odašilješ svoju ljubav na čitavu zajednicu. Postaješ jedno sa svima, i šalješ ljubav svima. Ti ne voliš neprijateljska i agresivna ponašanja drugih, već njihov duh koji je blokiran, duh u onima koji su skloni da povređuju druge i koji nemaju dovoljno ljubavi. Kada možeš živeti ovako, i odbiti sve misli i dela koja nemaju prirodu bezulsovne ljubavi , iskusićeš esenciju svog duha i otkriti kako da prevaziđeš ograničenja u svom životu.

 

Šta možeš očekivati nakon par dana vežbanja života totalne bezuslovne ljubavi? Ako su sve tvoje meditacije posvećene ljubavi, i ako unosiš ljubav u svaku moguću situaciju i svaku osobu koju upoznaš; i čak i dalje od toga: svakom biću na planeti, i beskraju Univerzuma, osetićeš da si postala druga osoba. Spavaćeš mirnije. Bićeš u miru bukvalno svo vreme. Tvoji odnosi će postati produhovljeniji. Počećeš da prepoznaješ ‘slučajnosti’ svog života sve češće. Tvoj oblik misli bezuslovne ljubavi će početi da proizvodi ono što želiš bez toga da si svesna kako to sve funkcioniše. Tvoji snovi će biti intenzivniji, a vizija tvoje svrhe postaće jasnija.

 

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

  1. Skikica

    od ovog trenutka upustilasam se uosjecaje ljubavi… hvala Vam…volim Vas…

Leave a Comment