Sonja Šoket - Gde Idete?

Dopustite Univerzumu da bude vaš turistički vodič.

Verujte svojoj intuiciji da vam pokaže pravi put.

Univerzum je nastrojen da nas vodi ka toku najvišlje dobrobiti. Fazon je u tome, da mi moramo znati kakva iskustva želimo da imamo na našem putovanju, a Univerzum, poput našeg ličnog, fantastičnog turističkog vodiča, postavlja sve potrebne konekcije i veze da bi nas odveo tamo gde želimo da budemo. Mi smo ti koji postavljamo nameru. A Univerzum postavlja put do tamo. Važno je znati da intuicija podržava jedino naše najautentičnije namere koje su duhovno poravnate. Kako god: jedino duh može putovati brzinom ljubavi. Ego nije dobrodošao na ovom putovanju.

Univerzum nam šalje uputstva za smer preko naše intuicije; a mi ih primamo kroz naš unutrašnji glas, otkucaj u srcu, osećaj, vibraciju, duboku unutrašnju misao, osećanje, specifično suptilno saznanje, ili kroz energiju koja nas vodi na našem putu. Svako od nas oseća ovu intuiciju na različiti način, i zbog toga što je suptilna, ona se može činiti neuhvatljiva. Međutim, ako obratimo pažnju, možemo je osetiti u centru svog srca, kako teče našim venama, kostima, poput dubokog, urođenog sistema za navođenje koje je povezano sa Bogom.

Nezgodno je opisati intuiciju, ali je nije teško osetiti. Samo se fokusirajte na središte svog srca. Poput suptilne lampice koja se pali i gasi, kada je primetite i počnete da pratite njene signale, osećate se zadovoljnim, mirnim, tihim, sigurnim, punim olakšanja, poverenja, i najviše od svega, u potpunom poravnanju sa svojim autintičnim Ja. Ignorišite ovu lampicu koja se nalazi kod vašeg srca, i osetićete umor, anksioznost, iscrpljenost, nelagodu, uznemirenost, i osećaćete se ne baš svojim. Da biste osetili vibraciju svog srca dišite duboko, umirite svoje misli na momenat, stavite svoju ruku na vaše srce, i slušajte njegov puls. Toliko je suptilan da ćete posumnjati da li je realno ili ne. Nemojte sumnjati. Ono je realno.

Ako smo na pravoj stazi, ona glatko klizi niz put i mi osećamo olakšanje i lakoću, u toku savršenosti, u potpunom poravnanju sa sobom i Univerzumom, u miru, mi putujemo.
Ako smo na pravoj stazi, ona glatko klizi niz put i mi osećamo olakšanje i lakoću, u toku savršenosti, u potpunom poravnanju sa sobom i Univerzumom, u miru, mi putujemo.

Dopustite sebi jedan čitav dan da budete vođeni svojom intuicijom. U toku tog dana, svaki put kada ste suočeni sa odlukom, pitanjem, izborom; stavite ruku na svoje srce i recite naglas: ‘Moja intuicija kaže…’, a zatim to i recite.

Sledeće, pratite odgovor koji vam je dala vaša intuicija. Na primer, pitate se kako da stignete najbrže do svog posla. Stvaite ruku na svoje srce i zamislite svoju intuiciju da vas vodi. Ona vam može reći, Idi danas tramvajem, iako vi obično idete svojim kolima na posao. Tog dana, koristite javni prevoz. Možete otkriti da ste time izbegli veću gužvu u saobraćaju, i stigli pravo na vreme na posao. Čak i ako imate to osećanje osiguranja u sebi (verovatno ga nemate) , pratite svoju intuiciju u svakom slučaju. Budite odlični sportista u praćenju svoje intuicije čitav taj dan. Budite otvoreni za nove iznenađujuće stvari koja vam se mogu dogoditi.

Ako smo mi putnici, a naše telo je naše prevozno sredstvo, naša intuicija je onda naš radio signal ili radar na voznoj tabli, koja nas pokreće napred i održava na autoputu. Ne možemo putovati brzinom ljubavi bez intuicije, jer bismo se izgubili. Ako smo na pravoj stazi, ona glatko klizi niz put i mi osećamo olakšanje i lakoću, u toku savršenosti, u potpunom poravnanju sa sobom i Univerzumom, u miru, mi putujemo.

Ako odemo sa kursa i poravnanja sa svojim autentičnim Ja, naš radar počinje da svetli i pišti, izazivajući tenziju u našim srcima, grudima, zadnjem delu našeg vrata, stomaku, kroz naš nervni sistem, ostavljajući nas nemirne, kao da imamo ‘milion trnaca’ po sebi. Ovo osećanje je naš indikator da smo se pomerili sa svoje istinske namere, i da moramo preispitati svoj pravac kojim se trenutno krećemo, kako bi se ponovo vratili na pravi put.

Kada prvi put skrenemo sa našeg kursa, vibracija koja nas upozorava je suptilna. Što se više i duže udaljavamo, ona postaje glasnija i energičnija. Na nama je da obraćamo pažnju na svoj unutrašnji svet i da primetimo kada nismo u miru sa sopstvenim izborima, da konstantno vrednujemo i da budemo spremni da načinimo promene koje su potrebne kako bi se vratili u ritam svog autentičnog Ja.

Signale nije tako teško očitavati. ‘Dobre vibracije’ znače da smo u toku. ‘loše vibracije’ znače da smo skrenuli sa kursa. Sve ono što moramo učiniti jeste da obraćamo pažnju na svoje vibracije, da im verujemo, i da ih pratimo.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment