Lisa MekKort - Dovojna vam je samo sreća?

Potražite sočnu radost!

Slatki ukus radikalne autentičnosti!

 

Sočna Radost* je veća od sreće. Ukusnija je, divlja je, misterioznija, I potpunija od samo sreće. To je prava radost koja talasa kroz vas – neočekivano – kada uhvatite korak sa nečim ekstraordinarnim što vam nikada ranije nije izgledalo ekstraordinarno. Sočna radost je potpuno novi način da iskusite sebe I svet.

Često sam definisala Sočnu Radost kao radikalnu autentičnost, ali bilo bi tačnije reći da je ona rezultat radikalne autentičnosti. Duboko, do srži upoznajući sebe kroz korake Sočne Radosti neminovno idete ka ljubavi prema sebi, a Sočna Radost je osećanje koje se rađa iz tog blagoslovenog stanja autentične samoljubavi.

Većina nas tumara kroz čitav svoj život bez apsolutnog znanja ko smo zaista ispod uredno složenih, samodefinisanih etiketa koje smo sakupili. Sočna Radost je protivotrov za takvo tupo postojanje – kraj mutnoj I zamagljenoj apatiji koja nas je nastanila kao članove našeg društva.

Razvila sam 7 koraka Sočne Radosti kada sam postala bolno svesna da se moj život odvija. On se odvijao bez obzira da li sam ja kroz njega prolazila pažljivo na prstima, konstantno izvinjavajući se, u nadi da neću slučajno izazvati bilo kakvu vrstu neprijatnosti; ili da sam ga uhvatila za korman I vozila kao pakleni vozač. Razvila sam Sočnu Radost kada je I poslednja ćelija u mom telu bila spremna da eksplodira protestvujući zbog zagušljujućih ograničenja koja sam sebi nametala. Ova ograničenja sakupljamo kada ne znamo kako da volimo sami sebe, I što ih više sakupljamo, to se više udaljavamo od onoga šta zaista jesmo. Ja sam bila na samoj granici toga.

Neophodnost je majka inventivnosti. Kreirala sam Sočnu Radost za vas jer nisam imala drugog izbora, nego da je kreiram zbog sebe. Ne razumemo uvek zašto smo primorani da radimo neke stvari koje radimo, ali ponekad ta primoranost nadmašuje našu potrebu da razumemo. Takav je bio moj slučaj. Iako je moj zahtev često bio iracionalan I samozadovoljavajući, znala sam da kada bi samo mogla rastvoriti najdublje molekule mudrosti iz beskrajnog mora ličnog razvoja u kojem sam učila… I kada bi uspela da premostim apsolutne, najefektivnije, najbrže menjajuće prakse I učenja, I usmerim ih pravo napred, u sistem korak po korak… da bi taj sistem mogao postati moja životna vodilja. Znala sam da bi me destilacija tih zlatnih molekula katapultirala na nedodirjivi nivo mira, vitalnosti, I sočnog, sočnog postojanja.

 

photo by: m0thyyku
photo by: m0thyyku

 

Sočna Radost je to učinila za mene I brojne druge ljude. Obožavam svoj život zato što sam shvatila kako da izaberem život koji obožavam. Beskrajno sam zahvalna nevidljivim silama koje su me pogurale u ovu arenu, u sirovo, iznenađujuće otkriće ko sam zapravo – I ko sam oduvek bila. Osećam kao da sam okupana do potpune čistoće, ispunjena do samog centra, napokon spremna da dajem I primam intenzitetom I potpunošću kakvi nisam ni znala da postoje. Izuzetno sam zahvalna na svom životu, I za život I služim. To je zaista jedan Sočan Radostan svet.

 

Lisa MekKort je uspešna autorka koja je prodala preko pet miiona kopija svojih knjiga o bezuslovnoj ljubavi, šrom sveta. A Sočna Radost je njen autentični trening program.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment