Debora King - Dar Isceljenja

Kako biti sopstveni šaman.

Drevni dar dovoljno vredan da polažemo svoje pravo na njega.

 

Hiljade i hiljade godina ranije, znali smo kako da se izlečimo. Živeli smo u plemenima, blizu naše majke, naše zemlje. Bili smo intimno konektovani jedno sa drugim, kao i sa našim Izvorom. Komunicirali smo telepatski i mogli smo pričati i sa našim preminulim precima. Takođe, mogli smo pričati i sa životinjama.

 

Svako od nas je imao posebni talenat – unutrašnji dar koji je bio na nama da ga razvijemo i pratimo, i time blagosiljamo svoju zajednicu plodovima sopstvenog truda. Neki od nas su se istakli u muzici ili bili dobri kao travari. Neki su bili vođe. Neki od nas su imali specijalne talente levitacije, hodanja kroz zidove, ili bilokacije (bitisanje na dva mesta odjednom). Ili smo mogli predviđati budućnost. Međutim, ako je naš specijalni talenat bio sposobnost da izlečimo, da privučemo, prenosimo, i usmeravamo isceljujuću energiju – dat nam je naziv šaman.

 

Baš kao i svako drugo ljudsko biće, i vi možete biti sopstveni šaman. Talenat da iscelimo sami sebe nije rezervisan za odabranu nekolicinu koji imaju potencijal da izleče druge.
Baš kao i svako drugo ljudsko biće, i vi možete biti sopstveni šaman. Talenat da iscelimo sami sebe nije rezervisan za odabranu nekolicinu koji imaju potencijal da izleče druge.

 

 

Vremenom, kako je naš svet postajao više analitičan, počeli smo da se manje oslanjamo na naše specijalne talente, i nažalost, počeli da ih gubimo. Međutim, s’vremena na vreme, dese nam se stvari koje nas podsete da u nama postoje tragovi tih posebnih talenata – kada znamo ko je na telefonu pre nego što smo podigli slušalicu, osećaj da nam je dete povređeno pre nego što nas je iko pozvao da nam javi, ili onaj tonući osećaj da nas partner vara pre nego što nam on ili ona priznaju. U nama postoje poslednji tragovi sposobnosti koje smo uživali milenijum pre. One su nas opremiljivale vrednim informacijama i veštinama koje su našim zajednicama dopuštale da cvetaju i koje su nas činile moćnima da se proslavimo i kao individue.

 

Dobra vest je, da je temelj ovih specijalnih talenata i dalje u nama – u sećanjima naših ćelija, kao deo naše DNK. Sa malo svesnosti, pažnje, i prakse, ti drevni talenti mogu se povratiti u život i vratiti u upotrebu, uključujući i talenat isceljivanja šamana.

 

Šaman, iscelitelj i kokreator

 

Dakle, šta danas znači biti šaman? Da li je to neko ko nosi perjanu traku za kosu, ko mumla magične reči, i igra oko vatre u ritmu bubnjeva dok komunicira sa nevidljivim svetom duhova? Može biti. Međutim, da li ste znali, da i slatka, mala, stara bakica koja ide redovno u crkvu i nosi odeću iz 1950-ih može takođe biti šaman?

 

Koristim reč šaman za nekog ko je ‘iscelitelj’ – neko ko proširuje svoju svest i upravlja energijom isceljenja kako bi pomogao drugima da reše sve ono što ih muči i zadaje bol, na fizičkom, mentalnom, emocionalnom, i duhovnom nivou. Pre svega, šamani su ljudi različitih prošlosti koji su preduzeli ozbiljne napore kako bi sebe izlečili – raščišćavajući blokiranu i stagniranu energiju, oslobađajući traume iz prošlosti, povezujući se sa vodičima duhovnog kraljevstva, i slušajući duboko u sebi kako bi znali da su poravnati sa ispunjenjem sopstvenog potencijala i da idu za svojom najvišljom životnom svrhom.

 

Baš kao i svako drugo ljudsko biće, i vi možete biti sopstveni šaman. Talenat da iscelimo sami sebe nije rezervisan za odabranu nekolicinu koji imaju potencijal da izleče druge. Čak šta više, svako od nas je potencijalni prirodno nadareni samoiscelitelj – ti talensti i sposobnosti su u nama, čak iako su dugo vremena spavali. Naš je zadatak da naučimo kako da im pristupimo i koristimo ih. Moramo sebe upoznati sa njima, i početi da ih istražujemo, taj skriveni svet isceljujuće energije koja boravi u nama, i oko nas.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment