Kristijan Nortrap - Dajte Sebi Oduška

Mnogi od vas su krivi za sledeće: Deset minuta nakon što ste završili nešto, i već gledate sledeću stvar koju treba da obavite. Umesto toga, treba da zastanete i ‘svarite’ to što ste uradili, da osetite to duboko u sebi sve dok završetak te stvari zaista ne postane deo vas. Svaki put kada to uradite, vi šaljete poruku vašem mozgu i telu, specifično trećoj čakri(solarni pleksus), i jačate i oformljujete jače ožičenje za samopouzdanje i ličnu moć.

Zbog toga što posedujemo primitivni nervni sistem(dizajniran da nas zaštiti od sabljozubog tigra), ako ne ispoštujemo svoja dostignuća, naše telo će misliti da još ima nekog posla za obaviti. Ovo osećanje konstantne brige da nećete sve stići da obavite, vas sprema za zdravstvene probleme svih mogućih vrsta povezane sa stresom. U to spada loš imunitet, višak hormona stresa, i ćelijske upale.

Sigurna sam da to doprinosi i problemima tiroidne žlezde, koji imaju mnoge žene danas. Peta čakra, gde se nalazi tiroidna žlezda, povezana je sa vašim odnosom sa vremenom. Ako osećate da konstantno negde žurite i jurite, i da nikada nemate dovoljno vremena, vi ostajete u hroničnom stanju nesvršenosti, nezavršenih zadataka i obaveza, nepotpunosti. Jedan od najboljih načina da se opustite i odmorite, je da podsetite sebe da ste već dosta toga obavili.

Tako što se osvrnete na ‘zalihe’ svega onoga što ste obavili, i kroz šta ste sve prošli, vi menjate vaš odnos sa vremenom. Shvatate da i ovako i onako, uvek stižete da obavite one najvažnije stvari. Ova misao započinje krug pozitivne pokretačke sile, koja vas čini da se osećate da imate mnogo više kontrole nad vašim životom. Ako ste rešeni da uvek ima dovoljno vremena, onda i jeste tako za vas.

Jedan od najboljih načina da se opustite i odmorite, je da podsetite sebe da ste već dosta toga obavili.
Jedan od najboljih načina da se opustite i odmorite, je da podsetite sebe da ste već dosta toga obavili.

Izvadite vaš kalendar iz 2010. godine i pogledajte šta ste radili u januaru. Možda čak možete i pronaći vašu listu novogodišnjih ciljeva za 2010. godinu. Možda ste potpuno zaboravili gde ste tada bili u svom životu, i šta je ono čemu ste se nadali da ostvarite u 2010.

Sada, uzmite kolikogod vam treba vremena i zabeležite sve ono što ste ostvarili sa te liste. Kao dodatak, možete pregledati i svoje stare mail-ove, nebiste li videli gde ste se nalazili u tom trenutku, na kojoj tački u vašem životu. Tražite obrasce razmišljenja, ne samo događaje. Moža su ovo neka od vaših ostvarenja: povećana svesnost u vezi vašeg zdravlja, gubitak kilograma koji ste uspeli da održite preko čitave godine, bolje razumevanje vaših finansijskih poslova, sticanje novog prijateljstva koje vas podržava, redovna fizička vežba. Takođe, možete videti da se stvari nisu desile baš onako kako ste se nadali. Ali umesto da samo gledate u stvari koje su ostale a nisu obavljene, videćete stvari sa mnogo višlje perspektive.

Ako ne znate da svarite svoj uspeh, vaše okruženje je sigurno neraščišćeno, začepljeno i puno nagomilanih stvari. Kada biste krenuli da spremate svoj pisaći sto, verovatno biste naišli na paučinu po ćoškovima! Jer su život-i Feng Šui osnovani na energiji, sve ono što blokira tok energije, poput nagomilanih stvari, će oterati nove ljude od vas, nove stvari, finansije, kao i nova iskustva iz vašeg života. Ljudi koji imaju poteškoća sa time da priznaju svoj uspeh, imaju tendenciju da sakupljaju stvari, gomilaju ih, ostavljajući malo mesta za bilo šta dobro i novo.

Evo saveta: ako imate problema da navedete na listu sve ono što ste ostvarili i postigli, izaberite jednu fijoku ili kutak u vašem stanu, kući ili kancelariji, i očistite ga. Zbog samih Feng Šui principa, ovo vam može stvoriti odličan momentum. To je takođe jedan maleni korak ka odavanju pošte sebi za ono što ste postigli.

A sada je vreme da podelim sa vama nešto: moja prijateljica Redžina Tomashauer kaže: ‘Nesvarena dobrobit pretvara se u trulež.’ (možda na kraju rečenice koristi jednu drugu reč, al’ dobro sad…) Dakle, pronađite prijatelja ili nekog od članova porodice, koga znate da možete ‘daviti’ i hvaliti im se u vezi svega onog što ste postigli. I opet kažem, ovaj uspinjući feedback može postati vaša realnost. Fokus na ono što je pozitivno, i rasplamsavanje plamena vaših, kao i postignuća vaših prijatelja, je siguran put da prizovete još više radosti i mogućnosti u svačiji život.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

Leave a Comment