Kolet Baron Reid - Da li Zaista Vidite u Budućnost?

Osam načina na koje možete testirati svoju moć predviđanja.

Intuicija je šesto čulo koje svi mi posedujemo, mada varira od osobe do osobe koliko je razvijena. Može se najbolje opisati kao nelogično senzorsko iskustvo, koje dolazi sa spoljašnjeg mesta, van svesnosti osobe i njene trenutne stvarnosti. Pet čula- ukus, dodir, miris, sluh i vid- zavise od vašeg fizičkog tela i vaše svesnosti.

U trenutku iskustva, sve je povezano sa vama, tako da je ok. Da kažemo da ovi senzori rade u granicama linearnog vremena. Na primer, vi vidite ovaj veb sajt sada, ne juče; mazite svog psa po glavi sada, ne sutra.

Lična svesnost vremena je važna da je spomenemo, jer je um poput kompjutera koji čuva svako iskustvo od pet čula koje smo ikad imali, stvarajući individualna sećanja kojima se povezujemo sa prošlošću. Sve što ste naučili intelektualno, ili osetili emocionalnoj, tamo je sačuvano, takođe. Vaša jedinstvena lična svesnost upravljana je sećanjima, ali i automatskom inteligencijom u vama, koja čini da vaše srce kuca, da vaša koža oseti dodir, da nos oseti miris, itd.

Svako veruje da su on ili ona individualna jedinstvena ličnost, koja funkcioniše po ličnim identitetom koji se zove JA. Moja sećanja, moje znanje, moj identitet, moje sklonosti su neki od primera šta je ono što nam pomaže da kreiramo definiciju nas samih, koja dalje diktira kako će se odvijati naše životno iskustvo, od momenta do momenta.

Intuicija nam daje pristup spontanoj eksploziji znanja i uvida, daleko iza onoga, čega smo u našoj svesti svesni.
Intuicija nam daje pristup spontanoj eksploziji znanja i uvida, daleko iza onoga, čega smo u našoj svesti svesni.

Naša intuicija, međutim, funkcioniše van ovih granica. Da li vam vaša intuicija daje neke signale, poruke? Evo kako nas intuicija vodi u svakodnevnom životu, u ovih 8 primera.

Vidite ako neke prepoznate kao iskustvo koje ste doživeli:

Imate iznenadni nagon da skrenete desno, dok vozite, iako su sva uputstva pored puta i znaci jasno ukazali da treba da skrenete levo. Kasnije, u toku dana, vidite na vestima da ste time izbegli užasnu saobraćajnu nesreću. (Šta vas je nateralo da ignorišete znakove pored puta i skrenete u desno?)

Telefon zazvoni i vi u trenutku imate bljesak spontanog sećanja na starog prijatelja koga niste čuli već godinama, javite se na telefon i zaista čujete njegov glas. (Kako ste logično mogli ovo da znate?)

Osećali ste se odlično, ali čim ste seli da razgovarate sa prijateljicom osetili ste veliku količinu tuge u sebi. Uskoro ste saznali da je vaša prijateljica tog jutra ostala bez svog najdražeg ljubimca. (Šta vas je nateralo da predostetite tu tugu?)

Vi znate kada vas neko laže preko telefona, iako ne možete da vidite njeno ili njegovo lice. (Kako ste detektovali laž?)

Osećaj da se nešto strašno dogodilo vas preplavi, i vi jednostavno znate da je vaše dete povređeno u školi. Potom primite poziv od učiteljice koja vas obaveštava o tome. (Kako je to moguće?)

Doživljavate deža-vu, kao da ponovo oživite trenutak koji ste već iskusili, i znate bez sumnje, šta će se sledeće dogoditi. (Kako ovo objašnjavate?)

Kasnite na razgovor za posao, ali ipak, nešto vam govori da ostanete još koji trenutak ispred izloga radnje. Sledeće što znate, dolazi veoma važna osoba, koja vam nudi najbolji posao u životu! (Šta vas je nateralo da zastanete i zakasnite na intervju?)

Ova navedena iskustva se dešavaju ljudima svakog dana, i smatraju se srećom ili srećnim pogotkom, ili se čak ni ne važe, niti se ubrajaju u bilo šta. Međutim, ovo su primeri naše intuicije koja nas obaveštava o stvarima koje su van naše lične – JA realnosti. Dok se ove situacije odvijaju, intuicija nam daje pristup spontanoj eksploziji znanja i uvida, daleko iza onoga čega smo u našoj svesti svesni.

Širi radost, možda ćeš baš ti nekom ulepšati dan 🙂

1 Comment

  1. Mislim da svi trebamo da slusamo svoju intuiciju. Ona nam daje neke uvide i smernice u zivotu.

Leave a Comment